HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V šatni panuje dobrá nálada: S Nitrou to nebude jednoduché

Hokejisti Liptovského Mikuláš sa v rámci 29. kola predstavia u aktuálneho majstra z Nitry. Podarí sa Liptákom bodovať? 

Zverenci Róberta Spišáka v poslednom zápase prehrali na domácom ľade so Žilinou 1:4 a ostávajú na 5. priečke tabuľky slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. V nedeľu 11. decembra majú mikulášski hokejisti možnosť získať ďalšie body - čaká ich zápas na ľade Nitry. "Bude to ťažký zápas, v ktorom musíme zachytiť úvod stretnutia. Musíme sa vrátiť k aktívnej hre a verím, že dáke body z Nitry dovezieme," povedal pred zápasom Ján Cibuaľa, asistent trénera Liptovského Mikuláša. 

Skúsené mužstvo Nitry

V poslednom priamom súboji si Nitra odniesla z Liptova plný trojbodový zisk. Liptáci síce v prvej tretine viedli 2:0, lenže gólový obrat naštartoval v 19. minúte Macík. "Nitra je veľmi skúsené mužstvo. My sme v tom zápase mali veľmi dobrý úvod, ale drobnými chybami sme vrátili súpera do zápasu. Budeme sa snažiť tohto vyvarovať. Nechceme sa zatiahnuť do obrany, chceme hrať aktívny hokej, ktorý nám prinášal body a hádam ešte aj prinesie," dodal Cibuľa. 

Zápis z posledného vzájomného zápasu nájdeš - TU. 

Pohodová nálada v šatni

Tretia tretina zápasu so Žilinou bola nervózna, čo sa prejavilo aj na samotnej ľadovej ploche. Tesne po zápase panovala v šatni nespokojnosť, celá situácia sa ale rapídne zmenila. "Mali sme štvorzápasovú víťaznú šnúru, takže osobne si myslím, že tento jeden zápas nás určite nezlomil. Nálada v šatni je na teraz určite dobrá," skonštatoval Matúš Sukeľ, najproduktívnejší hráč Liptákov, ktorý by sa rád presadil aj v Nitre: "Tak jasné, v každom zápase sa snažím skórovať, tak hádam sa to podarí aj u majstra."

Podľa slov asistenta trénera Jána Cibuľu sa zostava v Nitre trošku pozmení. Na sobotňajšom tréningu síce absentoval Stehlík, pre menšie problémy s chrbtom, ale do nedeľňajšieho zápasu nastúpi. S tímom nevycestuje Moravčík, ktorý posilní mikulášsku juniorku. 

Zápasová zostava Liptovského Mikuláša na zápas 29. kola v Nitre: