Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Po reprezentačnej prestávke nás čaká podtatranské derby na domácom ľade

V stredu 16. novembra po krátkej reprezentačnej prestávke privítame o 17:00 hod na domácom ľade v podtatranskom derby HK POPRAD.

 

Vstupenky na zápas si môžete zakúpiť:

online cez Ticketlive.sk http://bit.ly/3hyxuaf

v informačnom centre mesta Liptovský Mikuláš

alebo v deň zápasu na pokladniach zimného štadióna od 16:00 hod.

Ceny vstupného: 8 EUR sedenie / 6 EUR státie

  • Dieťa do 6 rokov – zdarma bez nároku na sedenie
  • ZŤP – 5 € (sedenie aj státie s predložením preukazu, predaj len v pokladni)

 

 

Vedenie popradského tímu odvolalo z postu hlavného trénera Martina Hrnčára pre neuspokojivé výsledky a na lavičku Popradu sa po roku vrátil skúsený lodivod Peter Mikula, ktorý pôsobil v Poprade v sezónach 2019/20, 2020/21, 2021/22 a popradské prostredie tak veľmi dobre pozná. Po jeho boku zostáva asistent Radoslav Suchý, ku ktorému si tréner Mikula vyžiadal Františka Štolca, s ktorým už v minulosti spolupracoval. Tohtosezónna premiéra trénerovi Mikulovi vyšla, keď v poslednom stretnutí pred reprezentačnou prestávkou vyhrali jeho zverenci pred domácim publikom po predĺžení nad Duklou Trenčín 3:2.

 

Poprad je aktuálne siedmy celok tabuľky a na konte má 21 bodov rovnako ako HK Nitra. Deviate miesto patrí Banskej Bystrici, ktorá má o dva body menej. Na desiatom mieste je naše mužstvo s 18 bodmi, no rovnaký počet bodov má aj Dukla Trenčín. Posledná priečka patrí Prešovu so 17 bodmi. V jubilejnom 30. ročníku Tipos Extraligy je tabuľka po prvej štvrtine súťaže dosť vyrovnaná. Každý jeden bod sa počíta a bude veľmi dôležitý v konečnom meraní.
 
Počas reprezentačnej prestávky opustil "kamzíkov" ich najproduktívnejší hráč Andrew Yogan, ktorý si to namieril do ICEHL. V drese Popradu odohral 16 stretnutí s bilanciou 15 bodov za 4 góly a 11 asistencií. Do popradského kádra pribudol z ICEHL obranca Ben Betker, ktorý už v minulosti pôsobil na Slovensku v Detve a Zvolene. Poprad tiež doplnil útočné rady o fínskeho krídelníka Jouka Juhola, ktorý má na konte šesť ročníkov v elitenj fínskej lige. Po odchode Yogana je najproduktívnejším hráčom Popradu Tomáš Záborský, ktorý má 13 bodov za 7 gólov a 6 asistencií. 
 
V našom tíme bude pokračovať do konca sezóny útočník Micke Saari. Do mužstva cez reprezentačnú prestávku pribudol 24-ročný odchovanec brankár Roman Durný a káder po dohode opustil obranca Konsta Messikamänn. 
V tohtosezónnom meraní síl s našim dnešným súperom sme vyšli naprázdno, keď sme prehrali 1:5. Popradu tak máme, čo oplácať. 
 
TEŠÍME SA NA VAŠU NÁVŠTEVU