Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Hlavný tréner Ján Šimko zhodnotil prípravu na sezónu 2022/2023

Prípravné obdobie je za nami.
30. ročník Tipos Extraligy sa začína už tento piatok 16. septembra 2022. Prvé kolo odohrá naše mužstvo na ľade súpera v Prešove. V nedeľu 18. septembra nastúpime v domácom prostredí proti HKM Zvolen.
Chlapci majú za sebou niekoľko týždňov intenzívej prípravy a prípravných zápasov. Hlavného trénera  A-mužstva Jána Šimka sme poprosili o zhodnotenie prípravy. 
 
Ako ste spokojný s prípravou mužstva na novú sezónu 2022/2023? Podarilo sa naplniť stanovené ciele?
      "Poviem otvorene a priamo. Po úvodnom testovaní nám trošku spľasli očakávania ohľadom kondičnej pripravenosti niektorých hráčov. Kto sleduje a vidí kam sa svetový hokej uberá, určite mu neunikne, že sa hrá 60 minút v šprinte a bez vybudovania kondičného základu to jednoducho nejde. K tomu sme si hneď s hráčmi sadli a jasne, zreteľne sme si povedali, ako bude vyzerať najbližších päť týždňov. Musím však vyzdvihnúť počas celého obdobia pracovnú morálku a nasadenie chlapcov. To, čo sme si naplánovali, sme všetko stihli odtrénovať. Popri kondičných blokoch sme samozrejme v rámci procesu vytvárali základy identity a princípov hry, ktorou sme sa chceli a chceme prezentovať. Do toho nám postupne prichádzali zápasy, v ktorých sme chceli vidieť, či ideme správnym smerom. Nebudem klamať, z hľadiska víťazstiev a výsledkov je s prípravou spokojnosť. Čo sa týka hráčov, je to rozdielne. Niekomu objem a intenzita tréningov sadne skôr a u niekoho to trošku trvá, tam sme preukázali trpezlivosť s výkonnosťou, ale blížime sa do súťaže a tam tie nároky budú na nás všetkých maximálne."
 
Na čom treba hráčom ešte zapracovať?
      "Čaká nás aj naďalej množstvo práce, nechceme zbytočne predbiehať. Potrebujeme kvalitne pracovať z týždňa na týždeň od zápasu k zápasu. Hráči si musia byť vedomí, aké úlohy majú  v tíme a byť na seba nároční, aby každý urobil maximum pre úspech v každom pracovnom dni."
 
Ako sa vám pracuje s asistentom Marekom Kolbom?
       "S Marekom sa spolu poznáme od mládežníckych čias. Je medzi nami dôvera a vieme, čo môžeme od seba očakávať, a to je podstatné. Rozdelenie úloh je zrejmé, obidvaja chceme byť úspešní, a preto nás spoločná práca baví."
 
Najpozitívnejší a najslabší moment prípravy?
      "Najpozitívnejší moment prípravy? Že nám to zatiaľ sadlo s cudzincami, dôležité však bude, aby v tom pokračovali aj naďalej, keď sa bude náročnosť už len zvyšovať. Potešil ma štart do turnaja vo Zvolene a zápas s Krefeldom, naopak komplikácie nám narobili výpadky zranených hráčov z procesu, hlavne troch obrancov zo základnej zostavy."
 
Aký bol prístup hráčov k trénigovému procesu? 
      "Hráči sú profesionáli, a to si vyžaduje veľkú dávku uvedomelosti a zodpovednosti za prípravu a svoj výkon, resp.výkonnosť. Ak sa u nejakého hráča objavia v tomto smere nejaké problémy, sme tam na to, aby sme do toho vstúpili a problém vyriešili. Zatiaľ sme v tomto smere  v rámci spoločnej prípravy neriešili žiadny problém."
 
Aká nálada panuje v mužstve pred začiatkom súťaže?
      "Nálada sa v mužstve dvíha cez výsledky a to, že nám príprava výsledkovo vyšla sa odrazilo aj na pozitívnych emóciach. Súdržnosť a skvelá partia na ktorú takisto vsádzame sa však buduje a ukáže časom, hlavne v situáciach, ktoré by mohli nami nejako otriasť."
 
text/foto M.N.