HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Druhá adventná nedeľa v znamení podtatranského derby

pridané: 05.12.2021

Druhú adventnú nedeľu odohráme "podtatranské derby" na domácom ľade proti Popradu. Po vydarenom uplynulom zápase, kedy sme doma deklasovali Prešov 6:0 nás tak čaká ďalší silný súper a veľmi dôležitý zápas. 

Hokejisti Popradu v uplynulom kole vycestovali do Michaloviec, kde svoje víťazstvo 5:4 vybojovali až po samostatných nájazdoch. Do tabuľky si tak pripísali dva body a aktuálne sa nachádzajú na ôsmom mieste s 24 bodmi. Tu treba, ale pripomenúť, že "kamzíci" odohrali doposiaľ len 17 zápasov, čo je najmenej z ligy. Z posledných desiatich kôl neodohrali až štyri zápasy. 

Po nevydarených zápasoch sa z trénerského postu porúčal Peter Mikula, ktorého nahradil kanaďan Corey Nelson. Do realizačného tímu pribudli  asistenti Radoslav Suchý a Jozef Skokan. Poprad počas novembra zbrojil a do tímu prišlo niekoľko posíl. Z Bratislava Capitals posilnil ofenzívu kanaďan Jamie Arniel, do Popradu sa vrátil aj David Bondra a Samuel Mlynarovič. Naopak tím opustil Peter Šišovský.

Najproduktívnejším hráčom "kamzíkov" je Patrik Svitana s 28 bodmi za 7 gólov a 21 asistencií. Najlepším strelcom je David Skokan s deviatimi gólmi. Popradskú svätyňu stráži Tomáš Tomek a dvojkou mu je Marek Čiliak.

V spodnej časti tabuľky je to bodovo veľmi vyrovnané. Od šiesteho miesta, kde sa nachádza momentálne Dukla Trenčín s 26 bodmi (rovnako tak Prešov) nás delí len sedem bodov. Po 24 bodov má Poprad na ôsmom mieste a Spišská Nová Ves na deviatej priečke. 22 bodov má desiata Banská Bystrica. Nám patrí jedenáste miesto s 19 bodmi a posledné sú Nové Zámky, ktoré majú rovnaký počet bodov ako my len horšie skóre.