Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Druhá adventná nedeľa v znamení podtatranského derby

pridané: 05.12.2021

Druhú adventnú nedeľu odohráme "podtatranské derby" na domácom ľade proti Popradu. Po vydarenom uplynulom zápase, kedy sme doma deklasovali Prešov 6:0 nás tak čaká ďalší silný súper a veľmi dôležitý zápas. 

Hokejisti Popradu v uplynulom kole vycestovali do Michaloviec, kde svoje víťazstvo 5:4 vybojovali až po samostatných nájazdoch. Do tabuľky si tak pripísali dva body a aktuálne sa nachádzajú na ôsmom mieste s 24 bodmi. Tu treba, ale pripomenúť, že "kamzíci" odohrali doposiaľ len 17 zápasov, čo je najmenej z ligy. Z posledných desiatich kôl neodohrali až štyri zápasy. 

Po nevydarených zápasoch sa z trénerského postu porúčal Peter Mikula, ktorého nahradil kanaďan Corey Nelson. Do realizačného tímu pribudli  asistenti Radoslav Suchý a Jozef Skokan. Poprad počas novembra zbrojil a do tímu prišlo niekoľko posíl. Z Bratislava Capitals posilnil ofenzívu kanaďan Jamie Arniel, do Popradu sa vrátil aj David Bondra a Samuel Mlynarovič. Naopak tím opustil Peter Šišovský.

Najproduktívnejším hráčom "kamzíkov" je Patrik Svitana s 28 bodmi za 7 gólov a 21 asistencií. Najlepším strelcom je David Skokan s deviatimi gólmi. Popradskú svätyňu stráži Tomáš Tomek a dvojkou mu je Marek Čiliak.

V spodnej časti tabuľky je to bodovo veľmi vyrovnané. Od šiesteho miesta, kde sa nachádza momentálne Dukla Trenčín s 26 bodmi (rovnako tak Prešov) nás delí len sedem bodov. Po 24 bodov má Poprad na ôsmom mieste a Spišská Nová Ves na deviatej priečke. 22 bodov má desiata Banská Bystrica. Nám patrí jedenáste miesto s 19 bodmi a posledné sú Nové Zámky, ktoré majú rovnaký počet bodov ako my len horšie skóre.