HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Konečne za tri body.

pridané: 20.11.2017

V 21.kole sme za našim súperom absolvovali ďalekú cestu až do Nových Zámkov.

Vyplatilo sa a z ďalekého tripu si po dlhšom čase vezieme tri body.

Na začiatku zápasu sme domácim dožičili presilovku o dvoch hráčov, ktorá prišla už v tretej minúte. Vyťažiť otvárací gól sa našťastie domácim nepodarilo, nakoľko Košarišťan podržal naše farby. V siedmej minúte zbúral Cetkovský nedovolene Tabačeka a možnosť zahrať si presilovku sme dostali aj my. Český útočník dostal po tomto zákroku trest do konca zápasu. Rovnako ako v prípade domácich, aj naša presilovka neviedla k otváraciemu gólu. Keďže do konca neuspel na domácej strane Zbořil, a so svojím pokusom neuspel ani Langhammer, po prvej tretine bol stav 0:0

Aj druhú tretinu odštartovali domáci presilovkou, Monjov ani Novák však neuspeli. V 27. minúte Košarišťan pri rozohrávke zaváhal za svojou bránkou, Škoda našťastie jeho zaváhanie nepotrestal, keď Andrej svoje zaváhanie stihol napraviť. Udreli sme tak my. Paukovček dokázal doraziť Rapáčovu strelu za Kováčov chrbát a diváci tak konečne videli gól. Následne sa vo výbornej pozícii ocitol po Hruškovej krížnej prihrávke Zbořil, no puk nezasiahol ideálne a neohrozil Košarišťana. Vyrovnať mohol aj Novotný, ale tiesnený nedokázal Andreja v našej bránke vyšachovať. Dve minúty pred koncom tretiny sa šikovne pred Košarišťana natlačil znova Novotný, no ani teraz sa mu nepodarilo uspieť, aj vďaka dobrému zákroku jedného z našich obrancov.

Úvod záverečnej tretiny sa niesol v našej réžii. Hneď na začiatku nevyužil ponúknuté trestné strieľanie Uram, keď ho súperov obranca podrazil v samostatnom nájazde. Už o niekoľko sekúnd sme už ale navýšili naše vedenie. Langhammer dorazil Piatkovu strelu do novozámockej bránky. Na druhej strane neuspeli v dobrých pozíciách Novák ani Rehák a udreli sme znova my. Uram zaviezol puk do útočnej tretiny, v páde na kolenách spoza bránky našiel Krišku, po ktorého snahe sa puk dostal k Matúšovi Sukeľovi a ten ho bez problémov upratal do odkrytej Kováčovej svätyne. Štvrtý gól mohol pridať Uram, no v nájazde dvoch na jedného minul bránku. Podarilo sa to až Piatkovi, keď si puk z jeho hokejky zrazil do vlastnej bránky Novotný.

Dosiahli sme tak dôležité víťazstvo na ľade nášho priameho konkurenta v boji o play off.

Najbližšie sa predstavíme na domácom ľade. Vo štvrtok hostíme reprezentačnú 20 a v piatok privítame Zvolen. Následne v nedeľu vycestujeme na nepríjemný podpoľanský ľad do Detvy.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

21.kolo

HC Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš     0:4 (0:0,0:1,0:3)

Góly: 27. Paukovček (B. Rapáč), 41. Langhammer (Piatka, Pacalaj), 44. M. Sukeľ (Kriška), 56. Piatka

 

Vylúčení: 4:5 + Cetkovský (NZ) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Hruška (NZ) 10 min za hrubosť, A. Laco (LM) 10 min za hrubosť

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

HC Mikron Nové Zámky: Kováč (Nagy) – M. Jass, Salija, M. Novák, Plášil, Šimek, Hruška, Trávniček, Štumpf – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Moňa, Špirko, Rajenko – R. Varga, Škoda, Lantoši – Fábry, Rehák. K. Jass.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Nádašdi, Luža, Tabaček, Moravčík, Nemec, Suchý, Nitriansky, Pacalaj – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Spilar, Langhammer, Piatka – B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Števuliak, Lištiak, Laco.

 

Rozhodovali: Fridrich, Kubuš - Kacej, Synek

948 divákov

 

 

Tomáš Paprčka