HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Proti majstrovi sme neuspeli.

pridané: 19.02.2017

V rámci 46.kola sa naši chlapci predstavili na ľade majstrovskej Nitry.

Veľkým favoritom zápasu boli domáci hráči. Naši chlapci im boli v prvej polovici prvej tretiny vyrovnaným súperom a šance sa rodili na obidvoch stranách. Úvodný gól na radosť ľudí na štadióne sme inkasovali my. Šille peknou strelou po prvýkrát prekonal Nagyho v našej bránke. O minútu nato si Nitra aréna zakričala gól opäť. Naši chlapci nezachytili túto pasáž zápasu a domáci viedli po úvodnej tretine o dva góly.

V druhej tretine videli diváci gól po piatich minútach hry. Kutálek si našiel na malú chvíľu v útočnom pásme nestrážené miesto, kde mu Cope poslal peknú prihrávku a nitriansky útočník svojim druhým gólom v zápase navýšil vedenie domácich. Snaha hostí znížiť stav stretnutia  narážala na neprekonateľného Valenta, ktorý všetky zaváhania nitrianskej obrany vyriešil a nedovolil útočníkom "EŠKY" znížiť stav stretnutia. Druhá siréna znamenala vedenie domáceho mužstva o tri góly.

V piatej minúte tretej tretiny sa zopakovala situácia z tej prostrednej a domáci strelili štvrtý gól. Cope poslal puk za Nagyho chrbát a diváci začali pomaly oslavovať víťazstvo. V 53.minúte domáci hráči uzavreli svoje gólové predstavenie. Jeden z dvoch odchovancov Liptákov v domácom drese Radoslav Macík usmernil do siete strieľanú prihrávku Melanda a Nitra viedla o päť gólov. Naši chlapci nakoniec dokázali streliť aspoň čestný gól v 56.minúte. Jakub Sukeľ po kombinácii tretieho útoku usmernil puk za Valentov chrbát a vymazal z kolónky strelených gólov na svetelnej tabuly nulu a uzavrel tak skóre stretnutia.

Naši chlapci sa najbližšie predstavia domácim fanúšikom. V piatok privítame v "Kolničke" v tradičnom čase o 17:00 hráčov z Košíc. Následne v nedeľu pocestujeme pod Vysoké Tatry na súboj s domácim Popradom.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

47.kolo

HK Nitra - MHK 32 Liptovský Mikuláš                                     5:1 (2:0,1:0,2:1)

Góly:     13. Šille (Versteeg, Cope), 14. Kutálek (Krištof, Mezei), 36. Kutálek (Cope, Krištof), 46. Cope (Štefanka, Macík), 53. Macík (Meland, Šille) resp.  56. J. Sukeľ (Uhrík, Langhammer)

 

Strely: 42:27 (16:12,13:7,13:8)

Tresty: 4:5 + Stehlík (LM) 10min NESPH

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Pupák, M. Versteeg, Meland, Korím – Marek Tvrdoň, Marek Slovák, Blackwater – Kutálek, Mi. Krištof, Ju. Šiška – Cope, Ti. Šille, Macík – Bajtek, L. Paukovček, J. Štefanka st. – Piačka.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: A. Nagy – Stehlík, Luža, Mezovský, Nádašdi, M. Šiška, Bagin, Ma. Moravčík, Kadlubiak – A. Laco, Stümpel, Vybiral – M. Uram, M. Sukeľ, Kriška – J. Sukeľ, Langhammer, Uhrík – Ri. Huna, Ró. Huna, Lištiak.

 

Rozhodca: Jonák, Fridrich – Gegáň, Kacej

Diváci: 2329

 

 

Tomáš Paprčka