HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Pod Pustým hradom žiaľ bez bodov

pridané: 06.01.2017

Dnes sme sa na ľade Zvolena nedokázali viac ako raz gólovo presadiť. Vyrovnaný zápas sa zlomil v druhej tretine v náš neprospech.

Prvá tretina bola vyrovnaná. V 4.minúte mali domáci možnosť prvej presilovky, tlak si ale nedokázali vytvoriť. Následne dostali rovnakú možnosť aj Liptáci, no ani ich snaha ku gólu neviedla. Pri druhej presilovke si "EŠKA" vytvorila tlak, no po jej skončení hráči v červených dresoch spravili chybu a domáci sa vo dvojici vyrojili na jedného obrancu. Puliš zobral zodpovednosť  na seba a strelou popri vyrážačke Križana otvoril v 14.minúte skóre stretnutia. Ďalšie góly sme do konca úvodnej tretiny, aj napriek šanciam Liptákov či domácich, nevideli.

Našim chlapcom sa hneď z kraja prvej tretiny v 22.minúte podarilo vyrovnať. Uram excelentne popred bránku poslal Kriškovi prihrávku a ten poslal puk do odkrytej bránky. Vyrovnaný stav dlho nevydržal. V 26.minúte , v presilovej hre, Puliš svojim druhým gólom v zápase po dorážke z tesnej blízkosti navrátil domácim vedenie. Aj pri treťom góle v 29.minúte ukázali domáci väčšiu dravosť pred bránkou. Odrazený puk si prevzal Hraško, prvú strelu Križan najprv vyrazil, ale na dorážku domáceho beka už bol prikrátky. Domáci odohrali rozprávkovú tretinu. V 36.minúte strelili štvrtý gól do Križanovej siete. Krejčí prekorčuľoval celé ihrisko, vošiel do pásma medzi dvoch obrancov, vystrelil puk na bránu. Križan puk vyrazil a domáci obranca ho  opäť poslal tiesnený na bránu a puk sa pomaly nakoniec doplazil do siete. Karola Križana vystriedal  Adam Nagy.  Do konca tretiny sme ďalšie góly nevideli ani napriek šanciam Rudolfa Hunu či Kadlubiaka, a tak "EŠKA" po dvoch tretinách strácala.

Tretia tretina priniesla na začiatku aktivitu domácich. Dobré šance vyriešil Nagy. V polovici tretiny už ale nestačil na Mrázove zakončenie. Domáci hráč pri zakončovaní síce spadol, ale puk aj s Nagyom smeroval za bránkovú čiaru. Viac gólov sme už do konca tretiny nevideli a domáci si pripísali na konto dôležité body na náš úkor.

Mikulášsky hokejisti sa najbližšie predstavia v nedeľu na ľade Žiliny.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

36.kolo

HKM Zvolen - MHK 32 Liptovský Mikuláš                             5:1 (1:0,3:1,1:0)

Góly: 14. Puliš (Krejčí), 26. Puliš (Novák, Krejčí) PP, 29. Hraško (Klhůfek, Šišovský), 36. Krejčí (Baroš), 51. B. Mráz (Klhůfek, Hraško) – 22. Kriška (Uram, Sukeľ)

 

Strely: 29:28 (9:12,12:9,8:7)

Tresty: 6:5

Presilovky: 1:0

Oslabenia: 0:0

 

HKM Zvolen: Baroš – Novák, Krejčí, Plechanov, Ivan, Hraško, Valenta, Habšuda, Dubeň – L. Novák, Puliš, Zuzin – Klhufek, B. Mráz, Šišovský – Petráš, L. Jurík, Síkela – Žilka, Jakubík, Jurák

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan – Burzala, Stehlík, Nádašdi, Mezovský, M. Šiška, Piatka, Kadlubiak, Moravčík – Števuliak, Stümpel, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Ru. Huna, Ro. Huna, Ri. Huna – Vybíral, Cibák, Uhrík

 

Rozhodcovia: Goga – Gegáň, M.Orolin

Diváci: 1277

 

Tomáš Paprčka