HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Sme takí zlí ?

pridané: 16.05.2016

Ivan Droppa, predseda predstavenstva MHK 32 a.s. sa zamyslel nad aktuálnou situáciou nielen v Slovenskom hokeji, ale zabrdol aj do budúcnosti našej "EŠKY".

Nedá mi nereagovať na udalosti z Petrohradu, na naše výkony, našu hru na práve prebiehajúcich majstrovstvách sveta. Áno nehráme dobre. Máme mladé mužstvo, ale to  nie je dôvod. Najväčšia chyba je to, že podmienky pre mládež sú z rôznych príčin, či už objektívnych, alebo subjektívnych nedostatočné. A tým nemyslím len materiálne podmienky ako je výstroj, ale aj „ľudské zdroje“. Máme málo detí, chýba vnútorná konkurencia a tým samozrejme trpí kvalita. Musíme sa zamerať nielen na vzdelávanie trénerov, ale aj rodičov a detí s cieľom obnoviť spoluprácu pri ich výchove.  Medzi trénerom, školou a rodičmi musí prísť k symbióze tohto procesu.

Zoberme si našu „EŠKU“. Už šiesty rok sme v 1.lige a namiesto extraligového ľadu hráme zápasy so súpermi, ktorí nie sú takí atraktívni, ale to neznamená, že sú zlí. Minulá sezóna ukázala, že máme na čom stavať, aj keď nie všetky posty v dostatočnom množstve a kvalite vieme riešiť z vlastných odchovancov. A náš cieľ je ísť vyššie!!!

Áno, našim cieľom je Tipsport liga, ale tento cieľ sa nedá dosiahnuť inak ako spoločnými silami. A spoločnými silami myslím tak, že všetci budeme na ňom robiť. A robiť TVRDO!!! Od vedenia mesta a mestské zastupiteľstvo, cez manažment hokejového klubu, hráčov, rodičov, partnerov, sponzorov a v neposlednom rade aj vás fanúšikov tejto skvelej hry. Musíme spojiť sily a ťahať za jeden povraz, ale hlavne jedným smerom. Nebude to jednoduché, to vieme, ale nemôžeme to vzdať a ani nevzdáme. Vďaka podpore štátu, bez ktorého by sa to nedalo uskutočniť, sa v budúcom roku konečne zrealizuje rekonštrukcia nášho zimného štadióna. Verím, že to bude dôstojný stánok bašty slovenského hokeja akou nepochybne Liptovský Mikuláš bol, je a verím, že opäť bude.

Týmto chcem vás všetkých vyzvať, aby sme začali na tom pracovať - nie zajtra, pretože to už bude neskoro, ale už dnes. Len takto sa nám podarí splniť si náš spoločný sen a vrátiť do Liptovského Mikuláša Extraligu. A ja verím, že čoskoro.

 

Ivan Droppa

Predseda predstavenstva MHK 32 Liptovský Mikuláš, a.s.

 

"EŠKA" DO TOHO!!!