HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 3:4

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Poprad 3:4 (1:1, 2:2, 0:1)

Góly a asistencie:

19. Ventelä (Kriška), 28. Walega (Handlovský), 36. Vankúš (Novajovský, Kuru) – 12. Vainio (Záborský, Kotvan), 29. Záborský, 34. Kotvan (Vainio), 49. Svitana (Špirko, Peresunko)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent (Kozel) – Ventelä, Mezovský, Diakov, Bokroš, Hudec, Novajovský, Braun, Kapičák – Handlovský, Walega, Kriška (C) – Kuru, Saari, Karsums – Uhrík, Vähätalo, Michalík – Štrauch, Šmída, Vankúš
Tréner: Ernest Bokroš

HK Poprad: Peters (Rychlík) – Vainio, Kotvan, Drgoň, Meliško, Betker, Brincko, Jasečko, Sokoli – Záborský, Bubela, Razgals – Peresunko, Špirko, Svitana (C) – Kukuča, Petráš, Jermain – Kundrik, Mlynarovič, Paločko
Tréner: Peter Mikula

Rozhodca: Žák, Korba – Frimmel, Valo

 

Marek Vankúš:

"Škoda toho, určite boli tam šance, bolo to vyrovnané, tesné. Najskôr sme prehrávali, potom sme to dobehli na 3:3. Škoda, na konci sme mali ešte tyčku. Škoda, že to tam nepadlo aspoň do toho overtimu."

Do konca zostáva už len pár zápasov... "Treba pokračovať, myslím si, že hráme dobre, nepadá nám to, trošku sa trápime v efektivite, treba dúfať, že to tam padne a pokračovať v tom, čo robíme. Jasné, že sú tam chyby, ktoré musíme odstrániť, ale myslím si, že hráme dobre."

 

Martin Hrnčár, asistent trénera:

"V prvej tretine bol Poprad aktívnejší, vedeli sme, že sa potrebujú chytiť víťazstvom. My sme sa síce na to pripravovali, ale v prvej tretine mali viacej hry aj šancí, ale vyrovnali sme na 1:1 a hra sa vyrovnala. Bolo to hore dole, viedli sme, urobili sme hlúpu chybu vo vlastnej presilovke a dostali sme gól na 2:2. Hneď na to otočka 3:2. My sme išli, ale stále za víťazstvom, vyrovnali sme a v závere sme zase dostali gól, podľa mňa zbytočný na 4:3. V presilovke a v powerplay sme si vytvorili šance aj počas druhej tretiny sme si šance vytvorili, ale nepremenili sme ich a s mužstvom ako je Poprad takéto šance premieňať musíme.

My potrebujeme vyhrávať a zbierať body, žiaľ nedarí sa nám to. Záver bude veľmi ťažký a hektický. Jednoducho sa dnes musíme otriasť. Čaká nás ešte niekoľko zápasov a my musíme zobrať ešte nejaké body, ale jednoducho pokiaľ nám súper bude ponúkať tieto šance, my ich musíme využívať. Presilovky nám nejdú podľa predstáv, až na ten záver, tam sme si to dobre rozhodili, bola tam veľká početnosť streľby len zase sme netrafili bránku. To už je o tých hráčoch, ktorí to musia rozhodnúť, zobrať to na seba. Popradčania dali o gól viac a vezú si víťazstvo."

foto/text: M.N.