HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Proti Nitre víťazne

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Góly a asistencie:

5. Walega (Uhrík, Michalík), 13. Handlovský (Kriška, Šmída), 25. Saari (Ventelä, Kriška), 54. Karsums (Štrauch, Ventelä), 58. Kuru (Štrauch) – 6. Lacka, 35. Parkkonen (Lacka, Molnár)


MHk 32 Liptovský Mikuláš: Durný (Valent) – Ventelä, Sorokin – Diakov, Bakala – Mezovský, Pavúk – Kapičák, Braun – Karsums, Kuru. Štrauch – Handlovský, Saari, Kriška – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Šmída, Haluška
Tréner: Ján Šimko


HK Nitra: Honzík (O Connor) – Mezei, Bodák – Vitaloš, Parkkonen – Švárny, Erkamps – Gajdoš, Donaghey – Knies, Baláž, Guman – Tvrdoň, Duke, Čederle – Drábek, Myklukha, Sýkora – Lacka, Solenský, Molnár
Tréner: Tomáš Chrenko


Rozhodca: Korba, Orolín – Gegáň, Durmis

Andreas Štrauch: 

"Hralo sa dobre, vedeli sme, že je to veľmi dôležitý zápas, že musíme byť trpezliví aj keď nám to zo začiatku moc nešlo, ale tou tvrdou prácou sme to dnes myslím si zlomili na našu stranu. Mne to príde tak, že liga je tak vyrovnaná, že keď sa odskočí o jeden gól tak sa to dá uhrať. Sme veľmi radi, že nám to konečne v presilovke padlo a dúfam, že budeme pokračovať." 

Štyri z piatich gólov dali legionári... "Áno, Karsy je rodený strelec, tomu to stačí len hodiť a radovať sa, takže som veľmi rád, že im to tam padá. Dúfam, že potom potiahneme aj my a verím, že pôjdeme tabuľkou hore."

Kamil Walega už niekoľko krát ukázal svoju individuálnu šikovnosť. "Kamil je veľmi šikovný hokejista, ja som si ho všimol už v Spišskej, keď som hrával, že mu to myslí na tom ľade a som veľmi rád aj za neho, že mu to padlo, lebo sa trápil a verím, že teraz sa rozbehol. Ja som tu síce krátko, ale vidím, že všetci legionári sú veľmi šikovní aj Venti na tej modrej vie si to podržať, vie  to hodiť v správny čas, takže sú veľkým prínosom."

Vrátil si sa v podstate do známeho prostredia, aký bol Tvoj príchod, ako sa tu cítiš. Ja som sa snažil sem dostať po tej Spišskej a som rád, že mi to klub umožnil, že sa dohodli kluby medzi sebou a som tu šťastný, poznám tu veľa chalanov z predlošlej sezóny a stačí jeden gólik a verím, že budem aj ja prínosom."

Takže sa zmenilo niečo oproti vlaňajšku? "Tak máme určite lepší káder, ako vravím, bol som tu krátko, ale za tie tri zápasy vidím, že máme fakt dobré mužstvo, a myslím si, že v tej tabuľke tam kde sme, by sme nemali byť."

 

Roman Durný: 

"Tak k dnešnému duelu, ja som v prvom rade rád za moje prvé tri body doma v Liptovskom Mikuláši. Ja si myslím, že chalani hrali opäť super, nadviazali na minulý víkend, kedy sa nepodarilo ukradnúť viac ako jeden bod, ale myslím, že sme hrali super v predu."