HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Prinášame Vám rozhovor s Kamilom Walegom

Kamil Walega, narodený 21.07.2000 v poľskom meste Cieszyn, začal s hokejom ako päť ročný a svoju kariéru začal v Katowickej hokejovej akadémii, z ktorej prestúpil do JKH GKS Jastrzebie.

 Som rád, že som dostal príležitosť v kvalitnej súťaži, kde môžem posunúť svoju hokejovú úroveň a zároveň dopomôcť mikulášskemu klubu k lepšiemu umiestneniu v tabuľke. Absolvoval som kvalitnú letnú prípravu s mužstvom v Kvačanoch, kde sme drilovali fyzickú zdatnosť. Musím povedať, že aj prvé dva týždne v príprave, kde trénujeme dvojfázovo na ľadovej ploche a ešte ťažké tréningy v posilňovni sú pre nás hráčov obrovsky náročné, ale to všetko je v prospech našej výkonnosti na nasledujúcu sezónu. Aj v súčinnosti s mojimi spoluhráčmi, Jurom Juríkom a Markusom Michalíkom ešte hľadáme, čo najoptimálnejšie riešenie herných situácií.

Verím, že si výkonmi v klube vybojujem aj pevné miesto v seniorskej reprezentácií Poľska. Teším na sezónu a fanúšikov v Liptovskom Mikuláši, pretože moje prvé dojmy z domácich zápasov boli fantastické a atmosféra, ktorú vytvorili ľudia a náš fanklub boli super.“

Obšírnejší rozhovor s Kamilom Walegom Vám prinesieme po predkvalifikačnom olympijskom turnaji v Bratislave.