HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na Zemplíne po druhý raz víťazne!

pridané: 08.01.2016

S Michalovcami sme po tretíkrát v sezóne vyhrali.

Liptáci cestovali na Zemplín, aby si v rámci 35. kola 1. hokejovej ligy zmerali sily s miestnou Duklou. V súboji o popredné priečky tabuľky mohli diváci vidieť dobrý hokej. "EŠKA" neprišla len brániť, ale aj hrať svoj aktívny hokej. Už v tretej minúte, v presilovke, dokázala prvá päťka pekne zakombinovať a Kuric strelil úvodný gól stretnutia. Liptáci boli na začiatku zápasu lepším tímom. Domáci boli zjavne zaskočení. Pomaly ale vyrovnávali hru. V druhej polovici tretiny, v 14. minúte, domáci zrovnali skóre.  Luchnikov prekonal Pravdu a začínalo sa odznova. Liptáci naďalej hrali aktívne a do konca tretiny šli opäť do vedenia. Lištiak s Piatkom si zopakovali kombináciu zo stredajšieho domáceho zápasu a Piatka poslal "EŠKU" opäť do vedenia. Prvá tretina sa skončila v prospech hostí.

Druhá tretina mala podobný priebeh. Domáci sa snažili vyrovnať skóre a naopak, hostia chceli pridať ďalší gól. Hralo sa hore-dole, no  brankári pôsobili sebavedomím dojmom. V polovici zápasu sa Liptáci dostali pod tlak v dvoch oslabovkách za sebou, a tú druhú dokázali domáci nakoniec pretaviť na gól. Elitná domáca formácia zakombinovala a v 35. minúte Klouda prepasíroval puk za Pravdov chrbát. Do konca tretiny už nedokázali mužstvá poslať puk do siete a druhá prestávka bola v znamení vyrovnaného stavu.

Do tretej tretiny sa preniesla vyrovnanosť tej predošlej, aj keď strelecky boli aktívnejší hostia. "EŠKA" šla v 47. minúte do vedenia. Lichancovi sa podarilo tečovať Sukeľovu strelu a na koni boli Liptáci. Vedenie im ale dlho nevydržalo. O dve minúty domáci vyrovnali skóre, keď na konci akcie, prvej domácej formácie, bol Bánovský. Hráči sa potom pozorne strážili, aby do záveru zápasu nespravili osudovú chybu a ich mužstvo neinkasovalo. Zápas dospel do predĺženia. Ani v ňom sa nerozhodlo a na rad prišli trestné strieľania. V nich rozhodol svojimi šikovnými ručičkami Maroš Piatka, ako tomu bolo aj v Nových Zámkoch. Liptáci v štvrtom vzájomnom meraní síl v základnej časti dosiahli tretiu výhru.

Liptáci sa najbližšie predstavia na ľade rozbehnutej Považskej Bystrice, ktorá dokázala vyhrať posledné tri stretnutia. Liptáci ťahajú ešte dlhšiu sériu víťazstiev. Vyhrali päť stretnutí po sebe a z posledných jedenástich stretnutí dokázali  vyhrať až deväť. Uvidíme, kto natiahne svoju sériu. Veríme, že to bude naša milovaná "EŠKA".

"EŠKA" DO TOHO !!!

 

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš            3:4sn (1:2,1:0,1:1 -0:0,0:1)

 

Góly: 14. Lučnikov (Salnikov, Fedorko), 35. Klouda (Faith, Banovský), 49. Banovský (Faith, Hančák) – 4. Kuric (Cibuľa, Krčula), 18. Piatka (Lištiak), 47. Lichanec (Sukeľ, Jabrocký), rozh. náj. Piatka

Strely: 31:34 (11:13,8:8,9:10 - 3:2)

Tresty: 4:5

Tréneri: Tóth - Spišák

 

HK Dukla Michalovce: T. Petro – Hančák, Boboš, A. Voronov, Kubát, Šangin, Vl. Urban, Dolgoš, Buraľ – J. Faith, Klouda, Banovský – M. Schnelly, Hinďoš, Drotár – Salnikov, Huňady, Lučnikov – M. Gavura, R. Jenčo, Fedorko.

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: V. Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, F. Oravec, Kadlubiak, I. Oško, Holiga – Bartík, J. Kuric, J. Cibuľa – J. Sukeľ, Lichanec, Jabrocký – A. Laco, Piatka, Lištiak – Brezniak, Gápa ml.

 

Rozhodca: Tirnay – Bogdaň, Smerek.

Diváci: 1154