HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Pomôže nám do boja o Play Off?

pridané: 05.01.2020

Nezaháľame a posilňujeme tím pred rozhodujúcou časťou sezóny.

Do kádra trénerského dua Tomko – Halaj pribudol hráč, ktorý bol v minulosti súčasťou NHL.

Dres Liptovského Mikuláša si oblečie Alexander Nikulin.

Alexander je 34 ročný center, ktorý prišiel pomôcť nášmu mladému hráčskemu kádru svojimi skúsenosťami a kvalitou dosiahnuť tohto sezónny cieľ, postup do boja o Play Off. Alex je odchovancom CSKA Moskva. Tam začal svoju hráčsku kariéru. V roku 2005 získal striebornú medailu na Majstrovstvách sveta do 20 rokov s Ruskou zbornou. V roku 2007 sa presunul za more, kde sa upísal mužstvu AHL, Binghamton Senators. Vo svojej premiérovej sezóne získal v 71 zápasoch rovných 50 bodov a na 2 zápasy ho povolala aj Ottawa Senators, v ktorej drese okúsil najkvalitnejšiu ligu sveta. V ďalšej sezóne ho vytrejdovali  do San Antonio Rampage. V jeho drese odohral 64 zápasov a získal 23 bodov. Jeden zápas odohral aj v drese Phoenixu Coyotes. Po tejto sezóne sa jeho zámorská kapitola uzavrela. Po troch zápasoch v NHL sa vrátil do rodnej krajiny. Od sezóny 2009/2010 nastupoval už len výhradne v KHL. Bojoval v dresoch CSKA Moskva, Amur Khabarovsk, Sibir Novosibirsk, Spartak Moskva, Neftekhimik Nizhnekamsk, Lada Togliatti a posledné tri sezóny odohral v drese Vityaz Podolsk. Celkovo odohral v KHL 453 zápasov a získal 178 bodov (52+126).

„Veríme, že nám Alex pomôže v rozhodujúcich chvíľach sezóny zabojovať o náš ciel. Postúpiť do boja o Play Off. Jednania s Alexom boli korektné a dohodli sme sa na jeho pôsobení do konca sezóny. Verím, že ukáže svoje kvality a pomôže našim mladým hráčom svojimi skúsenosťami. Robíme všetko preto, aby mohol nastúpiť už v pondelok v Michalovciach, ale keďže je štátny sviatok, uvidíme či sa nám to podarí. V domácom zápase so Slovanom pred televíznymi kamerami už ale bude trénerom určite k dispozícii. Prišiel síce do Mikuláša iba tesne pred zápasom s Banskou Bystricou, ktorý si pozrel, zoznámil sa s trénermi a zázemím, ale ja verím, že bez problémov sa adaptuje a od prvého zápasu bude pre nás prínosom.“ Takto komentoval príchod novej akvizície Generálny manažér Milan Čanky.

Alex prichádza na Liptov pomôcť nášmu tímu svojimi skúsenosťami, ktoré budú nášmu mladému kádru rozhodne prospešné. Doplní tak nášho ruského legionára Sašu Zalivina.

Všetci veríme, že Alex bude pre naše mužstvo prínosom.

Alex, vitaj v drese Liptovského Mikuláša.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka