HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Čo je nové?

pridané: 14.11.2019

Prvá Reprezentačná prestávka je za nami.

Prvá reprezentačná prestávka je na konci, a my sme sa pozreli na to, čo je v našom klube nové. Všetci fanúšikovia očakávajú hlavne informácie o hráčoch, ktorí sú u nás na hosťovaní. Slovo sme teda dali nášmu Generálnemu manažérovi, Milanovi Čankymu. „Počas prestávky sme si sadli s trénermi a zhodnotili sme si určité veci. Niektoré sme dotiahli do konca, iné dohody sa stále riešia. Dve zmeny v kádri sú už aj na papieri. Do kádra prišiel mladý, perspektívny obranca Marcel Dlugoš. Naopak, v tíme končí po vzájomnej dohode oboch strán Juraj Cebák. Z Bystrických hráčov tu nateraz ostáva Lukáš Lunter. Mário Róth bude bohužiaľ, pravdepodobne, dlhšie pauzovať pre zranenie členka. Alex Tamáši sa od začiatku reprezentačnej prestávky presunul späť do Bystrice, kde trénuje a o jeho osude sa ešte nerozhodlo. Máme veľký záujem o to, aby pokračoval v našom drese. Uvidíme, ako to nakoniec v jeho prípade dopadne. Aktívne to riešime.“

Marcel Dlugoš je člen reprezentácie do 20 rokov, v ktorej bojuje o svoju nomináciu na blížiace sa Majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia neďaleko, v Českých mestách Třinec a Ostrava. Marcel je odchovanec žilinského hokeja. Túto sezónu začal v Nových Zámkoch. Ako voľný hráč podpísal zmluvu s nami do konca sezóny. Po prípadnej vzájomnej spokojnosti, by sme si chceli tohto obrancu zmluvne zaviazať aj na dlhšie obdobie. Marcel sa zúčastnil aj minuloročného šampionátu hráčov do 20 rokov a v roku 2018 aj majstrovstiev sveta do 18 rokov.

Marcel, srdečne ťa vítame na v našom drese.

Touto cestou chceme rovnako poďakovať Jurajovi Cebákovi za jeho služby. Prajeme mu veľa šťastia v novom pôsobisku.

 

Liga sa teraz rozbehne v rýchlom tempe. Zajtra nastúpime v podtatranskom derby proti Popradu na jeho ľade. Následne, v nedeľu, privítame v „Kôlničke“ Detvu. V ďalšom týždni absolvujeme hneď tri zápasy.

 

Zdravotne sú všetci hráči s výnimkou Andreja Lištiaka v poriadku. Toho trápia problémy s chrbtom. V týchto dňoch absolvuje vyšetrenia, ktoré ukážu rozsah a dĺžku absencie. Potešiteľný je návrat Filipa Mezovského, ktorý nedohral posledný zápas.

„Hneď v pondelok po zápase, mi v Ružomberskej nemocnici operovali zlomený nos a zašívali tržnú ranu. V stredu ma prepustili z nemocnice a do tréningového procesu som sa vrátil až tento pondelok. Keďže sme mali naordinované ťažšie tréningy, mal som čo robiť, aby som držal po týždňovom výpadku tempo s chalanmi. Verím, že zajtra to ale bude v pohode, a zápas zvládnem. Chcem hrať, aj keď to ešte nie je s nosom ideálne. Nastúpim s ochranným košíkom, aby som eliminoval prípadný úder. Chcem ale hrať, zabojovať o dobrý výsledok spolu s chlapcami. Ťahá ma to na ľad a chcem chalanom pomôcť.“ Toľko Filip Mezovský o svojom zranení.

 

Pred zajtrajším zápasom ostáva ešte jeden nepríjemný otáznik. Nášho Kapitána Martina Krišku, bude dnes v poobedných hodinách riešiť disciplinárna komisia, za zákrok v zápase s Trenčínom, ktorý sme vyhrali na domácom ľade 1:0. Veríme, že nedôjde k dodatočnému udeleniu trestu a „Kiko“ bude môcť bez problémov nastúpiť.

 

K mikrofónu sme si zobrali na záver Antona Tomka, ktorý nám zhodnotil uplynulé dni, a tiež plány na tie najbližšie.

Mikuláš DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka