HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Nitre bez bodu.

pridané: 16.02.2019

Pod Zoborom sme neuspeli.

Nitra sa proti nám v prvej tretine nedostala k žiadnemu tlaku. Dobrým pohybom a organizáciou hry sme eliminovali zbrane domácich. Naša snaha vyústila do chyby nitrianskej obrany, no Žiak z dobrej pozície zazvonil iba o žrď Šimbochovej bránky. V 6.minúte využil svoj skvelý pohyb domáci Lantoši a po jednej z mála pekných ofenzívnych akcií vybojoval trestné strieľanie, ktoré aj sám chladnokrvne premenil. Z prvej tretiny to však bolo všetko.

Obraz hry v druhej časti bol podobný tomu z úvodu. Málo šancí a viacero nepresností nemohlo divákov uspokojiť. Nitra si počkala na svoju príležitosť a po obrovskej chybe brankára Kislitsyna trafil do prázdnej bránky z uhla Majda. Šance sa potom rodili aspoň v početných výhodách, no ani hosťujúci Varga, či na druhej strane aktívny Majdan, nedokázali zmeniť priebežné skóre.

Nitranom vyšiel vstup do tretej tretiny, keď sa Rapáč šikovne uvoľnil za hosťujúcou bránkou a po jej obkorčuľovaní presnou strelou zaznamenal tretí gól domácich. Onedlho mohol znížiť Nádašdi, no Šimbocha opäť zachránila žrď. V 48. minúte sme sa ale dočkali, keď Róbert Huna dorazil strelu svojho brata Richarda za bezmocného Šimbocha. Nitra mohla definitívne rozhodnúť v 54. minúte, avšak Minárik trafil v dobrej pozícii iba do hornej žrde. Skóre zápasu na 4:1 nakoniec uzavrel dve minúty pred koncom Buček, keď pretlačil puk do bránky po predchádzajúcej aktivite Rapáča.

V nedeľu nás čaká zápas proti Novým Zámkom.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš                             4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly: 6. Lantoši (t.s.), 27. Majdan, 41. Rapáč (Versteeg), 58. Buček (Rapáč, Bortňák) – 48. Huna Ro. (Huna Ri., Sukeľ)

 

HK Nitra: Šimboch (Hanuljak) – McCormack, Mezei, Morrison, Pupák, Versteeg, Rais, Minárik, Korím – Lantoši, Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, Buček – Hrušík, Čaládi, Fominykh

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Šimko) – Fereta, Kurali, Nemec, Nádašdi, Mezovský, Bača, Droppa, Števuliak – Huna Ri., Huna Ró., Sukeľ – Čenka, Tamáši, Varga – Lištiak, Uhrík, Nechaj – Vybiral, Oško, Žiak

 

 

Tomáš Paprčka