HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Pod Poľanou sme neuspeli.

pridané: 26.11.2015

V šlágri 22. kola 1. Hokejovej ligy sme sa predstavili na horúcom ľade detvianskeho štadióna.

Hra bola na začiatku stretnutia opatrná. Obidva mužstvá si uvedomovali dôležitosť stretnutia. Gól padol z prvej vážnejšej šance. Srnka v druhej minúte z prvej prestrelil Dovinu. Hostí táto situácia zobudila a prebrali iniciatívu. Pár sekúnd po skončení početnej výhody sa hosťom podarilo vyrovnať. Maroš Piatka poslal puk za chrbát Polca po nahrávke Laca. Liptákom narástli krídla a o minútu už viedli. Druhý útok zakombinoval a Števuliak bol na konci gólovej akcie. Do konca tretiny ukázali obidve mužstvá svoju útočnú kvalitu, ďalší gól sme už ale do konca úvodnej tretiny nevideli. Liptáci tak boli v prvej prestávke na koni.

Druhú tretinu rozkúskovali vylúčenia, ktorých bolo na oboch stranách požehnane. Domácim sa podarilo v jednej z presiloviek po strele Sládka vyrovnať. Rovnako tak ako hosťom po prvom góle, aj domácim po vyrovnaní narástli krídla a búšili do Liptákov. Aktivita sa im vyplatila, keď ešte pred druhou sirénou išli do vedenia. Buda sa najlepšie zorientoval pred Dovinom a domácich poslal do vedenia. Druhá tretina otočila misky váh na stranu domácich.

V tretej tretine chceli Liptáci výsledok otočiť. Začali však zle a po dvoch minútach prehrávali o dva góly. Graham prekonal Dovinu a hostia zostali zaskočení. Liptáci sa aj po inkasovanom góle snažili streliť kontaktný gól, narážali však na spoľahlivo chytajúceho Polca v domácej bránke. V poslednej päťminútovke domáci ešte stihli využiť presilovku a Parkhouse uzavrel gólový účet stretnutia. Potom zaujala už len pästná výmena medzi Lacom a Lunterom. Útočník Liptákov dostal domáceho hráča na ľad. Hral sa nervózny zápas s množstvom vylúčení, ktoré narušili plynulosť a spád hry. Liptáci touto stratou bodov prepustili prvé miesto Bardejovu, na ktorý strácajú dva body.

Najbližšie sa predstavíme opäť na ľade súpera. V piatok pocestujeme do Topoľčian, kde začneme druhú polovicu základnej časti 1. Hokejovej ligy.

Róbert Spišák : „O výsledku dnes rozhodla presilovka domácich 5 na 3 v 36. min., kedy domáci dokázali vyrovnať na 2:2. Následne na to nám po skončení presilovky 5 na 4 strelili ďalší gól. Toto boli zlomové momenty zápasu. Do týchto momentov zápasu sme hrali veľmi dobre či v ofenzíve tak isto v defenzíve. Za stavu 2:1 v náš prospech sme nevyužili dve čistá šance. Ak by sme ich boli dali bol by možno iný vývoj zápasu. Takto nie sme vôbec spokojní. Hra bola rozkúskovaná častými vylúčeniami na oboch stranách, a to rozbilo našu hru. V tretej tretine sme nedokázali už nič vymyslieť a zvrátiť tak výsledok zápasu v náš prospech."

 

HC 07 Orin Detva – MHK 32 Liptovský Mikuláš   5:2 (1:2,2:0,2:0)

Góly: 2. Srnka (Graham, Parkhouse), 36. Sládok (Srnka, Říha) PP2, 38. Buda (Nikonov, Sládok), 42. Kanaet (Graham), 57. Parkhouse (Graham, Kanaet) PP – 10. Piatka (Laco, Gápa), 11. Števuliak (Lichanec, Uram)

Strely: 30:30

Tresty: 11:10 + Predajniansky (DT) 5+DKZ, Lunter (DT) 10min OT, Laco (LM) 5+DKZ

Tréneri: Ihnačák – Spišák

HC 07 Orin Detva: Polc (Korytár) – Lunter, Predajniansky, Zorvan,Sládok "A", Jendroľ, Mačkovič – Nikonov, Hájnik, Buda – Říha, Fekiač, Ambróz – Parkhouse, Kanaet "A", Graham – Parobok, Blaško, Balko, Srnka.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina (Pravda)– Krčula, Mezovský "C", Oravec, Nádašdi, Holiga, Kadlubiak – Bartík "A", Cibuľa, Jabrocký – Uram "A", Lichanec, Števuliak – Laco, Piatka,Gapa – Marcinko, Lištiak,Oško, Brezniak.

Rozhodcovia: Snášel – Bednár, Gavalier.

Diváci: 450