HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Víťazstvo nad vicemajstrom.

pridané: 29.12.2018

Po tesných, jednogólových prehrách, sme sa dočkali víťazstva.

Prvá tretina nepriniesla veľa vzruchu, ale „EŠKA“ mala viac z hry a rovnako tak aj šance na skórovanie, hostí ale podržal brankár Valent. Hostia sa dostávali pred Kislitsyna len sporadicky a tak bol po prvej tretine bezgólový stav.

Druhá tretina začala lepšie pre naše farby, keď sa v 26.minúte Nechaj natlačil po ľavej strane do pásma až pred Valenta a bekhendom prekonal trenčianskeho gólmana. Hostia potom prebrali iniciatívu a hlavne v presilovke v polovici zápasu pri vylúčení kapitána Krišku prišli krušné chvíle pre našich hráčov. V tomto nerovnovážnom stave však predviedol Kislitsyn dva či dokonca tri geniálne zákroky a udržal nás vo vedení. V 37.minúte sme sa nadýchli a zvýšili naše vedenie, keď sa Lištiak trafil priam ukážkovo. Z pravého kruhu obtrel svoju strelu o ľavú tyčku a tá zapadla za bezmocného Valenta. Treba vyzdvihnúť prácu jeho spoluhráčov z útoku, ktorý perfektne clonili pred brankárom hostí a ten zaregistroval puk po Andrejovej strele až v sieti. V tejto tretine sme ustáli tlak, ktorý prišiel po otváracom góle a na záver sme sa dokonca nadýchli na odvetu, čo sa ukázalo ako rozhodujúca pasáž tohto zápasu.

Prvá polovica tretej tretiny bola rozháraná skrz vylúčení na jednej či druhej strane. Tieto presilovky ale zmenu skóre nepriniesli a už sa zdalo, že skóre sa už nezmení. V 52.minúte však Rýgl usmernil strieľanú prihrávku Mikulu z tesnej blízkosti bránky do siete a prišlo k dráme. Hostia sa snažili, na ľade začalo iskrenie, ktoré sa pretavovalo do menších či väčších  šarvátok. Hostia sa jeden a pol minúty pred koncom odhodlali k power play. Naši ale svojou obetavosťou dokázali vytlačiť hru mimo svoje pásmo a päťdesiat sekúnd do konca Robo Huna získal puk, umne ho podržal, až nakoniec uzavrel strelou do opustenej bránky rezultát stretnutia. „EŠKA“ si tak pripísala po troch tesných prehrách víťazstvo za tri body.

V nedeľu cestujeme na posledný zápas v kalendárnom roku do Detvy.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

36.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Trenčín               3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly: 26. Nechaj (Žiak), 37. Lištiak (Piatka), 60. Ró.Huna – 52. Rýgl (Mikula, Gula)

 

Strely: 25:35 (9:7,9:20,7:8)

Tresty: 3:4 + Švec (TN), Hudec (TN) 10min OT

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn – Kurali, Suchý, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec, Fereta – Kriška, Ró. Huna, Ri. Huna – Števuliak, Uhrík, Oško – J. Sukeľ, Piatka, Lištiak – Žiak, Tamáši, Nechaj.

Dukla Trenčín: Valent – Bokroš, Krejči, Rýgl, Holenda, J. Gula, Luža, Husár, Luhový – Radivojevič, Sojčík, Hecl – T. Varga, Švec, Bartovič – D. Hudec, Dlouhý, Mikula – Špankovič, Pardavý, Jakubec.

 

Rozhodca: Adamec, Rencz (Maď.) – Krajčík, Árkovics (Maď,)

 

 

Tomáš Paprčka