HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Futbalová prehra

pridané: 22.12.2018

V 33.kole sme napriek jednému inkasovanému gólu, z východu republiky body nedoniesli.

Na gól si museli diváci počkať do 11. minúty. V nej sa štvrtá formácia domácich dostala do ofenzívy a Vrábeľovu strelu zblízka dorazil nepokrytý Žitný. Košičania po otvorení skóre prevzali iniciatívu a viac sa hralo pred našou bránkou, ktorú strážil pokojný Kislitsyn. Ten bol veľkou prekážkou domácich, ktorým zmaril mnoho veľkých príležitostí. V 13.minúte vzal pohotovým zákrokom betónom istý gól Kafkovi a neprekonal ho ani Nagy v 17. minúte. Po úvodnej tretine tak bol stav priaznivejší pre domácich.

My sme však cítili šancu na dobrý výsledok okorenení bodmi a súperovi sme hrozili najmä z protiútokov. V 21. minúte neuspel v sľubnej príležitosti Sukeľ a individuálny prienik nedoviedol do želaného konca ani Uram. Košické šance bezpečne likvidoval Kyslitsyn a tak aj po dvvoch tretinách bol stav stále o jeden gól.

Skóre sa nezmenilo ani v 46. minúte, keď Suja trafil zblízka iba žŕdku našej bránky a na podobné miesto namieril o dve minúty aj Haščák. Krátko na to sme hrali presilovku, v ktorej sme zovreli súpera v pásme, ale veľké šance zmaril Škorvánek. Na opačnej strane nepridal gólovú poistku Galamboš, ktorého šancu v 57. minúte zmaril Škorvánek. V závere „EŠKA“ skúsila aj hru so šiestimi hráčmi, vytúžený gól sme však napriek veľkému tlaku nedosiahli.

Marcel Šimurda: „Úvodné striedania boli obojstranne opatrné. V druhej časti bol súper o niečo lepší, vytvoril si viacero gólových príležitostí, v ktorých nás podržal brankár Škorvánek. Zápas sme zvládli za tri body. Pochváliť musím brankára Škorvánka, ktorý podal výborný výkon."

Anton Tomko: „Do Košíc sme prišli uhrať nejaký bod. V prvej tretine sme spravili dve hrubé chyby, z ktorých jednu domáci využili. Od druhej časti sme začali hrať to, čo sme chceli hrať už od úvodu. Zlepšili sme pohyb, vytvorili sme si aj šance, ale bez gólu sa nedá vyhrať. V dnešnom zápase sa opäť ukázalo, že máme hráčov, ktorí to ťahajú a hráčov, ktorí sa takpovediac iba vezú. Nepridávajú sa a nepomáhajú spoluhráčom. Potom ťažko môžeme odchádzať s tromi bodmi, zvlášť z Košíc. Odchádzame bez bodu, z čoho nie sme nadšení."

Najbližšie sa predstavíme v nedeľu na Spiši proti Banskej Bystrici.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

33.kolo

HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš                           1:0 (1:0,0:0,0:0)

Gól: 11. Žitný (Vrábeľ)

 

Strely: 39:28 (11:5,18:6,10:17)

Tresty: 4:4

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Šedivý, Pretnar, Koch, Pulli – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Kafka – Petráš, Galamboš, Hričina – Žitný, Klíma, Vrábeľ – Krajňák

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Fereta, Suchý (A), Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Nemec – Kriška (C), Ro. Huna, Ri. Huna – Uram, Tamáši, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Žiak, Uhrík (A), Oško

 

Rozhodca: Orolin, Snášel – Ľ. Šoltés, Gajan

 

 

Tomáš Paprčka