HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

9 sekúnd + FOTO

pridané: 20.12.2018

Negatívnu sériu s Popradom sme neprelomili ani v 32.kole.

Deväť sekúnd. Presne toľko chýbalo našim chlapcom, aby sme to konečne zlomili. Keď už nie v riadnom hracom čase, tri sekundy do konca predĺženia trafil Riško Huna brvno Vošvrdovej bránky. To šťastie sa proste opäť raz odklonilo. A to sme začali vynikajúco. Prvú tretinu sme vyhrali o dva góly, keď sa najprv krásnou strelou spoza hráča presadil v 11.minúte Robko Huna a v 18.minúte zakončil peknú spoluprácu prvého útoku do prázdnej bránky „Kiko“ Kriška. V šatni tak vládla po prvej tretine spokojnosť.

Druhú tretinu začali lepšie hostia, keď sa v 23.minúte presadil Belluš. Naši chlapci ale odpovedali v Polovici zápasu Tamášiho gólom, keď sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránkou a beckhendom zasunul puk do brány. V 35.minúte prišiel nešťastný moment, keď ďalekonosná Petranova delovka si našla cestu do našej siete. Aj po druhej tretine sme ale viedli, a tak stále panovala spokojnosť.

Tretia tretina začala dvoma našimi vylúčeniami. V tom druhom Svitana v 50.minúte zrovnal priebeh zápasu. Naši chlapci ale potom nezložili zbrane a hra sa prelievala z jednej strany na druhú. V 58.minúte sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému Maroško Piatka s Patrikom Števuliakom a druhý menovaní po nahrávke rutinérskym blafákovým zakončením opäť poslal naše farby do vedenia. To, že hostia majú dobrú hru v záverečnej power play sa presvedčili minulé kolo Nové Zámky, keď v tejto situácii inkasovali až tri góly, a teraz už aj my sme mali tú česť. Dlho sme odolávali presile hostí, veď už od 59.minúty bol Vošvrda na striedačke. Nakoniec ale, nešťastne, deväť sekúnd pred koncom dokázali „Kamzíci“ udrieť. V obrovskej skrumáži pred Antonovou bránkou sa najlepšie zorientoval „Lipták“ Macík a vyrovnal stav stretnutia.

Predĺženie prinieslo našu početnú výhodu, tá ale úspešná nebola. Čo však mrzí viac, je brvno Vošvrdovej bránky, ktoré zvoní ešte teraz. Riško Huna sa dostal tri sekundy pred koncom do samostatného úniku, zvolil tvrdú strelu švihom, ale puk zastavilo spomínané brvno popradskej bránky. Zápas tak dospel do samostatných nájazdov, v ktorých sa presadili iba Belluš a Svitana a tak sme získali iba jeden bod. A ten sa nám máli. Stratili sme minimálne jeden, ak nie dva.

Hlavy hore, v piatok nás čaká zápas v Steel aréne proti Košiciam a v nedeľu, v predvianočnom čase 23.12. privítame na Spiši Banskú Bystricu. Pozívame Vás na tento zápas, na ktorý vysielame aj autobus pre fanúšikov. Príďte spríjemniť našim chlapcom predvianočný náročný súboj proti majstrovi.

Anton Tomko: „Vyhrávali sme 2:0, potom strelil Poprad kontaktný gól, ale opäť sme mali slušné šance a zvýšili sme na 3:1. Nanešťastie prišiel lacný gól od červenej čiary, ktorý nás trochu zaskočil. Potom sme neustáli oslabenia, ale opäť sme sa dostali do vedenia. Veľká škoda, že sme to neudržali a inkasovali sme pri power play. Vraveli sme si, že naposledy strelili v Nových Zámkoch tri góly pri situácii šiestich proti piatim. Bol to pre nás varovný signál a mrzí ma, že sme tesne pred koncom neustáli tlak. Mali sme tam piatich hráčov pred bránkou a napriek tomu sme to nezvládli. V predĺžení išiel Rišo Huna sám na bránku a trafil žŕdku. Tam sa asi ukázalo, že nebudeme mať šťastie. To sa potom potvrdilo v sérii nájazdov. Nemôžem povedať, že súper vyhral zaslúžene. Som totiž presvedčený o tom, že sme si za tento výkon zaslúžili viac ako bod.“

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

32.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad                          4:5sn (2:0,1:2,1:2 - 0:0,0:2)

Góly: 11. Huna Robko (Sukeľ, Huna Riško), 18. Kriška (Huna Robko, Huna Riško), 34. Tamaši (Nádašdi), 58. Števuliak (Piatka, Lištiak) – 23. Belluš (Macík, Paukovček), 35. Petran (Macík, Paukovček), 50. Svitana (Mlynarovič, Fabián), 60. Macík (Belluš, Fabián), 65. Svitana

 

Strely: 43:44 (14:11,16:17,9:16,4:1)

Tresty: 3:4

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn – Nemec, Suchý, Nádašdi, Bača, Lenďák, Mezovský, Fereta, Žiak – Kriška, Róbert Huna, Richard Huna – Uram, Tamáši, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Lištiak – Vybíral, Uhrík, Oško.

HK Poprad: Vošvrda – Petran, Salija, Fabián, Ťavoda, Erving, Karalahti, Česánek – Bondra, Mlynarovič, Svitana – Abdul, Zagrapan, Takáč – Belluš, Paukovček, Macík – R. Svitana, Heizer, Kundrik.

 

Rozhodca: Orolín, Rencz (Maď.) – Šoltés, Vincze (Maď.).

 

 

Tomáš Paprčka

FOTO: Magdaléna Nahálková