Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Dobrý bod s Nitrou + VIDEO

pridané: 03.12.2018

V 29.kole sme odohrali zápas proti Nitre.

Po zbabranom zápase proti Budapešti sme potrebovali zmeniť v prvom rade naše nasadenie. Aj napriek tomu mali prvú šancu hostia, Lantoši ale šancu nevyužil, rovnako ako o pár minút Slovák. A tak sme gólovo udreli my. V 10. pri prieniku do útočnej tretiny bekhendom vystrelil Bača a otvoril skóre zápasu. O tri minúty už bolo 2:0, keď sa do brejku dral Róbert Huna, priťukol lepšie nakorčuľovanému bratovi Róbertovi a ten rutinérsky prestrelil Šimbocha. Po prvej tretine tak bol stav pozitívny pre „EŠKU“.

Druhá tretina začala aktivitou hostí a tá im priniesla ovocie. Presadil sa Nitran Scheidl, ktorý dostal medzi kruhy spätnú prihrávku od Lantošiho a jeho zakončenie znamenalo kontaktný gól. V závere tretiny sa dosť vylučovalo, gól už ale nepadol napriek šanciam na jednej či druhej strane. Po dvoch tretinách tak stále mali navrch naši chlapci.

V tretej tretine sme začali lepšie. V 42.minúte sa po chybe obrany hostí dostal do samostatného úniku Tamáši, ale v zakončení zlyhal. V záverečnej desaťminútovke Nitra stupňovala tlak v snahe otočiť nepriaznivé skóre a podarilo sa jej vyrovnať v 55. minúte po bekhendovom zásahu Kerbashiana. Súboj dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o víťazstve Nitry po 48 sekundách Buček, keď našši nezvládli štandardnú situáciu, vhadzovanie v našej tretine.

Teraz nás pred repre pauzou čakajú zápasy proti Zvolenu v utorok na Spiši a v piatok v Žiline hostíme Nové Zámky. V nedeľu odohráme zápas v Žiline proti domácim Vlkom.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

29.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 10. Bača (Uram), 13. Huna Richard (Huna Róbert, Kriška) – 31. Scheild (Lantoši, McCormack) PP, 55. Kerbashian (Lantoši, Blackwater), 61. Buček (Bortňák)

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Bača, Nádašdi, Kurali, Mezovský, Fereta, Košecký, Nemec, Suchý – Uram, Oško, Heikkilä – Kriška, Ri. Huna, Ró. Huna – Žiak, Uhrík, Lištiak – Števuliak, Piatka, Tamáši

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Rais, Sloboda – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Šiška, Čaládi, Hrušík

 

Rozhodcovia: Martin Korba, Dániel Soós – Martin Jobbágy, Áron Soltész          

 

Tomáš Paprčka