HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Dobrý bod s Nitrou + VIDEO

pridané: 03.12.2018

V 29.kole sme odohrali zápas proti Nitre.

Po zbabranom zápase proti Budapešti sme potrebovali zmeniť v prvom rade naše nasadenie. Aj napriek tomu mali prvú šancu hostia, Lantoši ale šancu nevyužil, rovnako ako o pár minút Slovák. A tak sme gólovo udreli my. V 10. pri prieniku do útočnej tretiny bekhendom vystrelil Bača a otvoril skóre zápasu. O tri minúty už bolo 2:0, keď sa do brejku dral Róbert Huna, priťukol lepšie nakorčuľovanému bratovi Róbertovi a ten rutinérsky prestrelil Šimbocha. Po prvej tretine tak bol stav pozitívny pre „EŠKU“.

Druhá tretina začala aktivitou hostí a tá im priniesla ovocie. Presadil sa Nitran Scheidl, ktorý dostal medzi kruhy spätnú prihrávku od Lantošiho a jeho zakončenie znamenalo kontaktný gól. V závere tretiny sa dosť vylučovalo, gól už ale nepadol napriek šanciam na jednej či druhej strane. Po dvoch tretinách tak stále mali navrch naši chlapci.

V tretej tretine sme začali lepšie. V 42.minúte sa po chybe obrany hostí dostal do samostatného úniku Tamáši, ale v zakončení zlyhal. V záverečnej desaťminútovke Nitra stupňovala tlak v snahe otočiť nepriaznivé skóre a podarilo sa jej vyrovnať v 55. minúte po bekhendovom zásahu Kerbashiana. Súboj dospel do predĺženia, v ktorom rozhodol o víťazstve Nitry po 48 sekundách Buček, keď našši nezvládli štandardnú situáciu, vhadzovanie v našej tretine.

Teraz nás pred repre pauzou čakajú zápasy proti Zvolenu v utorok na Spiši a v piatok v Žiline hostíme Nové Zámky. V nedeľu odohráme zápas v Žiline proti domácim Vlkom.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

29.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 2:3 pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 10. Bača (Uram), 13. Huna Richard (Huna Róbert, Kriška) – 31. Scheild (Lantoši, McCormack) PP, 55. Kerbashian (Lantoši, Blackwater), 61. Buček (Bortňák)

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Bača, Nádašdi, Kurali, Mezovský, Fereta, Košecký, Nemec, Suchý – Uram, Oško, Heikkilä – Kriška, Ri. Huna, Ró. Huna – Žiak, Uhrík, Lištiak – Števuliak, Piatka, Tamáši

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Rais, Sloboda – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, Rapáč – Šiška, Čaládi, Hrušík

 

Rozhodcovia: Martin Korba, Dániel Soós – Martin Jobbágy, Áron Soltész          

 

Tomáš Paprčka