Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Víťazne pred repre pauzou + VIDEO + FOTO

pridané: 05.11.2018

V 20.kole sme sa predstavili na Spiši proti Žiline.

Prvá tretina začala svižne. Ani jedno z mužstiev však nechcelo inkasovať ako prvé. Šance sa napriek tomu rodili a ako prvá sa ujala strela Roba Hunu v 10.minúte. Bohužiaľ, vedenie sme dlho neudržali a už o minútu nato hostia vyrovnali. Zápasu to však dodalo grády  a hlavne „EŠKA“ sa rozohrala k dobrému výkonu, ktorý sa divákom prítomným na štadióne páčil. Hráči boli odmenení za svoju aktivitu v 17.minúte, keď Kriška po tvrdej Žiakovej strele a následnej nahrávke dopraviť puk do siete. Prvá tretina už potom viac nepriniesla. „EŠKA“ šla do kabín s jednogólovým vedením.

Druhá tretina bola v našej réžii. Od úvodného buly sme držali opraty v rukách a aktivitu pretavili aj do gólov. V 22.minúte Oško dorazil v presilovke tvrdú strelu Kuraliho a išli sme do dvojgólového vedenia. V 28.minúte, v ďalšej presilovke, sa Suchý trafil s pravého kruhu doslova nechytateľne, keď jeho bombu zastavila až bránková sieť. Treba povedať, že v tejto fáze zápasu sme dominovali. Vytvorili sme si aj dostatok šancí. Pribrzdil nás až Huna Rudolf, ktorý v 32.minúte strelil druhý gól hostí. Potom prišli dva oslabenia na našej strane, hostia to ale nedokázali využiť, a po druhej tretine sme tak viedli ešte o krôčik viac.

Tretia tretina sa začala tak ako tá predošlá. Aktivita na našich hokejkách a tá odmenená strelenými gólmi. V 52.minúte pridal Patrik Oško svoj druhý gól v zápase, keď prečíslenie dvoch proti jednému pretavil v gól. V tomto momente už hostia zo Žiliny psychicky upadli a rovnako tak aj tempo zápasu. Skóre uzavrel v 57.minúte v presilovke Martin Kriška, ktorý z pravého kruhu prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Chlapci sa tak víťazne naladili pred reprezentačnou prestávkou.

Najbližšie stretnutie absolvujeme až v stredu 14.11. v Poprade. Chlapci dostali do stredy voľno. Následne sa presunú do Ružomberka, kde pod dozorom pána trénera Tomko si „dobijú“ baterky a následne od nedele sa už budú v zápasovom mikrocykle pripravovať na súťažný zápas.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

20.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MšHK Žilina                       6:2 (2:1,2:1,2:0)

Góly: 10. Huna Robo (Suchý, Kurali), 17. Kriška (Žiak), 22. Oško (Kurali) PP, 28. Suchý (Uram) PP, 52. Oško (Sukeľ, Bača), 57. Kriška (Sukeľ, Suchý) PP – 11. Barta (Kučný), 32. Huna Rudolf (Jenčík)

 

Strely: 33:25 (12:9,15:8,6:8)

Tresty: 7:8

Presilovky: 3:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn – Bača, Nádašdi, Nemec, Horváth, Suchý, Kurali, Mezovský, Košecký – Žiak, Tamáši, Kriška – Sukeľ, Oško, Uram – Huna Ró., Huna Ri., Nechaj – Uhrík, Piatka, Lištiak

 

MšHK Žilina: Horčička – Bagin, Kučný, Zhilin, Mendrej, Matejka, Pastor – Milý, Podešva, Barta – Huna Ru,. Surovka, Jenčík – Ručkay, Húževka, Síkela – Mokrohajský, Rehák,Hrazdíra

 

Rozhodcovia: Valach, Orolín – Šoltés, Stanzel

 

 

Tomáš Paprčka