HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Víťazne pred repre pauzou + VIDEO + FOTO

pridané: 05.11.2018

V 20.kole sme sa predstavili na Spiši proti Žiline.

Prvá tretina začala svižne. Ani jedno z mužstiev však nechcelo inkasovať ako prvé. Šance sa napriek tomu rodili a ako prvá sa ujala strela Roba Hunu v 10.minúte. Bohužiaľ, vedenie sme dlho neudržali a už o minútu nato hostia vyrovnali. Zápasu to však dodalo grády  a hlavne „EŠKA“ sa rozohrala k dobrému výkonu, ktorý sa divákom prítomným na štadióne páčil. Hráči boli odmenení za svoju aktivitu v 17.minúte, keď Kriška po tvrdej Žiakovej strele a následnej nahrávke dopraviť puk do siete. Prvá tretina už potom viac nepriniesla. „EŠKA“ šla do kabín s jednogólovým vedením.

Druhá tretina bola v našej réžii. Od úvodného buly sme držali opraty v rukách a aktivitu pretavili aj do gólov. V 22.minúte Oško dorazil v presilovke tvrdú strelu Kuraliho a išli sme do dvojgólového vedenia. V 28.minúte, v ďalšej presilovke, sa Suchý trafil s pravého kruhu doslova nechytateľne, keď jeho bombu zastavila až bránková sieť. Treba povedať, že v tejto fáze zápasu sme dominovali. Vytvorili sme si aj dostatok šancí. Pribrzdil nás až Huna Rudolf, ktorý v 32.minúte strelil druhý gól hostí. Potom prišli dva oslabenia na našej strane, hostia to ale nedokázali využiť, a po druhej tretine sme tak viedli ešte o krôčik viac.

Tretia tretina sa začala tak ako tá predošlá. Aktivita na našich hokejkách a tá odmenená strelenými gólmi. V 52.minúte pridal Patrik Oško svoj druhý gól v zápase, keď prečíslenie dvoch proti jednému pretavil v gól. V tomto momente už hostia zo Žiliny psychicky upadli a rovnako tak aj tempo zápasu. Skóre uzavrel v 57.minúte v presilovke Martin Kriška, ktorý z pravého kruhu prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Chlapci sa tak víťazne naladili pred reprezentačnou prestávkou.

Najbližšie stretnutie absolvujeme až v stredu 14.11. v Poprade. Chlapci dostali do stredy voľno. Následne sa presunú do Ružomberka, kde pod dozorom pána trénera Tomko si „dobijú“ baterky a následne od nedele sa už budú v zápasovom mikrocykle pripravovať na súťažný zápas.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

20.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MšHK Žilina                       6:2 (2:1,2:1,2:0)

Góly: 10. Huna Robo (Suchý, Kurali), 17. Kriška (Žiak), 22. Oško (Kurali) PP, 28. Suchý (Uram) PP, 52. Oško (Sukeľ, Bača), 57. Kriška (Sukeľ, Suchý) PP – 11. Barta (Kučný), 32. Huna Rudolf (Jenčík)

 

Strely: 33:25 (12:9,15:8,6:8)

Tresty: 7:8

Presilovky: 3:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn – Bača, Nádašdi, Nemec, Horváth, Suchý, Kurali, Mezovský, Košecký – Žiak, Tamáši, Kriška – Sukeľ, Oško, Uram – Huna Ró., Huna Ri., Nechaj – Uhrík, Piatka, Lištiak

 

MšHK Žilina: Horčička – Bagin, Kučný, Zhilin, Mendrej, Matejka, Pastor – Milý, Podešva, Barta – Huna Ru,. Surovka, Jenčík – Ručkay, Húževka, Síkela – Mokrohajský, Rehák,Hrazdíra

 

Rozhodcovia: Valach, Orolín – Šoltés, Stanzel

 

 

Tomáš Paprčka