HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Ukončená víťazná séria

pridané: 31.10.2018

V Nitre sme nezvládli tretiu tretinu a ukončili sme naši štvorzápasovú víťaznú sériu.

Úvod zápasu bol vyrovnaný a šance boli na oboch stranách. Prvú veľkú príležitosť sme mali v 8.minúte, keď Lištiak sa rútil sám na Šimbocha, brankár domácich však vyšiel ako víťaz. V 12. minúte sa ocitli v prečíslení Slovák s Lantošim, druhý menovaný zobral zodpovednosť na seba, ale namieril iba nad Kislitsynovu bránu. V 17.minúte strieľal z dobrej pozície Nechaj, no ani po tejto strele sa skóre nemenilo. O minútu neskôr nevyužil dobrú šancu Slovák a v prvej tretine, tak gól nepadol.

V druhej tretine boli lepší domáci, ktorí niekoľkokrát zatlačili našich chlapcov do obranného pásma. V 24.minúte korčuľoval od polovice sám Slovák, ale bekhendový blafák mu nevyšiel. V 31.minúte vytvoril aktívne hrajúci Rácz šancu pre Rapáča, ktorý nastrelil žrď. Potom sa dostal Lištiak už do druhého samostatného úniku v zápase, ale ako víťaz vyšiel opäť Šimboch. Aj po štyridsiatich minútach diváci v Nitre gól nevideli.

Skóre zápasu sa otvorilo až v 43.minúte. Podarilo sa to Nitranom zásluhou Blackwatera. Hneď o dve minúty bol Kislitsyn prekonaný opäť, keď sa na dvakrát presadil Slová, ktorý dostal veľa času a priestoru pred našou bránou. Nedokázali sme sa otriasť z týchto dvoch gólov a inkasovali  sme ďalšie. V 51.minúte strelili “corgoni” tri góly. V priebehu 30 sekúnd sa postupne presadili traja hráči. Najskôr, aktívny Kerbashian a po ňom Lantoši. Po štvrtom góle opustil našu bránku Kislitsyn, ktorého nahradil Bátory. Seniorský debut strpčil osemnásťročnému brankárovi Fominych, ktorý uzavrel skóre zápasu.

Anton Tomko: "Ťažko sa mi hodnotí takéto stretnutie, kde sme si za osem minút pokazili dobrý dojem. Po dvoch tretinách bolo 0:0. Nitra snáď, až na únik Slováka, nemala čisté gólové príležitosti. My sme mali dva samostatné nájazdy, ale Lištiak ani raz nepremenil. Na začiatku tretej tretiny sme mali presilovú hru, ktorú sme hrali, neviem prečo, kŕčovito. Nesnažili sme sa o častú streľbu, aj keď sme si to v kabíne povedali, že bolo by dobré zacloniť Šimbochovi. Nitru prvý gól nakopol a potom sme sa zosypali. Druhý gól rozhodol. Nitre všetko vyšlo a dali gól zo všetkého."

„EŠKA“ cestuje v piatok do Nových Zámkov a v nedeľu privítame na Spiši Žilinu.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš                  5:0 (0:0,0:0,5:0)

Góly: 43. Blackwater, 45. Slovák (Blackwater, Lantoši), 51. Kerdashian, 51. Lantoši (Majdan), 51. Fominikh

 

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Rácz, Korím, Fominykh – Lantoši, Slovák, Blackwater, Scheidl, Kerbashian, Buček, Richard, Bortňák, Rapáč, Šiška, Čaládi, Majdan

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (51.Bátory) – Nádašdi, Mezovský, Horváth, Fereta, Kurali, Suchý, Nemec, Bača – Kriška, Huna Ri., Huna Ró., Uram, Oško, Sukeľ, Nechaj, Tamáši, Piatka, Števuliak, Uhrík, Lištiak

 

Rozhodca: Snášel, Németh, Smrek, Pálkövič

Diváci: 2309