HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zo Spiša si vezieme všetky body!!!

pridané: 19.11.2015

Spišiakov sme porazili aj  v druhom sezónnom zápase. Tento krát na ich ľade.

Liptáci od úvodného vhadzovania dávali najavo, že prišli vydolovať zo Spiša body do tabuľky. Už v 7. minúte po rýchlej kombinácii strelil Jabrocký otvárací gól. Domáci však po 37 sekundách odpovedali vyrovnávajúcim gólom, keď svoj prvý prvoligový gól strelil junior Zwick. Hra sa potom vyrovnala a viac sa bojovalo o puk ako kombinovalo. V poslednej minúte tretiny sa Smotrila dokázal presadiť a prekonal Dovinu. Dobre sa zorientoval v útočnej tretine a tak šli do šatne spokojnejší domáci.

Hostia vstúpili do druhej tretiny aktívne, so zámerom streliť vyrovnávajúci gól. Aktivita sa im vyplatila. V 23. minúte vyrovnal Cibuľa po Jabrockého nahrávke a začalo sa od začiatku. V 37. minúte Jabrocký svojím druhým zásahom poslal Liptákov do vedenia. Domáci Borároš v tej chvíli prepustil svoje miesto v bránke domácich Sedlačkovi. V druhej prestávke bol teda stav opačný, ako v tej prvej.

Domáci sa v záverečnej snažili zvrátiť stav stretnutia. Mali na to ideálne príležitosti, najprv 85 sekundovú presilovku o dvoch hráčov a potom aj vylúčenie Jabrockého na 5 minút plus do konca zápasu. Tieto presilovky im ale radosť nepriniesli. Práve naopak. V dlhej presilovke Spišiakov hostia definitívne zlomili zápas vo svoj prospech.  Piatka sa dokázal odtrhnúť od útočiacich hráčov a strelil v oslabení štvrtý gól. Hostia si už po tomto góle nedali výhru vziať a v závere zápasu ešte Bartík prikrášlil výsledok v prospech hostí.

Naše víťazstvo bolo zaslúžené. Počas zápasu sme hrali aktívnejšie, súpera sme prestrieľali a nepustili sme hráčov domácich do zakončenia. O osude zápasu rozhodla prvá formácia, ktorá zaznamenala 9 kanadských bodov. Útoku na čele s Jankom Cibuľom včerajší zápas veľmi chutil. Užili si ho. Teraz sa už sústredíme na piatkový súboj s Novými Zámkami.

 

20.kolo 1. Hokejovej ligy

HK Spišská Nová Ves – MHK 32 Liptovský Mikuláš            2:5 (2:1,0:2,0:2)

Góly: 8. Zwick (Giľák, Cvengroš), 20. Smotrila (Hrubý, Findura) PP – 7. Jabrocký (Cibuľa, Bartík), 23. Cibuľa (Jabrocký), 27. Jabrocký (Bartík, Cibuľa), 50. Piatka (Lichanec, Nádašdi) OS, 58. Bartík

Strely: 29:37

Tresty: 5:6 + Jabrocký 5+DKZ

Tréneri: Horváth – Spišák

HK Spišská Nová Ves:

Borároš (27. Sedlačko) – Gáborčík, Bdžoch, Cvengroš, Hrubý, Medvec, Osuský, M. Findura, P. Findura, Giľák, Ištocy, Koky, Lapšanský, Lesňák, Môcik, Piják, Puchovský, Smotrila.

MHK 32 Liptovský Mikuláš:

Dovina – Kadlubiak, Bartík, Cibuľa, Jabrocký, Laco, Lichanec, Lištiak, Marcinko, Piatka, Števuliak, Uram, Holiga, Krčula, Mezovský, Nádašdi, Oravec, Oško P., Gápa.

Rozhodca: Snášel – Riš, Smerek

Diváci: 420