HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Víťazný zápas s Budapešťou

pridané: 27.10.2018

V rámci 16.kola sme privítal na Spiši MAC Budapešť.

OD začiatku zápasu sme mali lepší pohyb a viac sme sa tlačili do zakončenia. Odmena prišla v  12.minúte, keď sa po vhadzovaní dostal k puku Nemec a od modrej čiary otvoril skóre. O minútu neskôr mohol zvýšiť v úniku Sukeľ, ale neuspel. V 16.minúte sme viedli už o dva góly.  Nechaj potiaholpuk do pásma po ľavej strane, natlačil sa pred bránkku a bekhendom strelil svoj prvý ligový gól. To bolo v prvej tretine všetko.

Úvod druhého dejstva patril hosťujúcim hráčom aj vďaka dvom presilovkám. Vôbec sa im však nedarilo a Kislitsyn bol takmer bez práce. Naopak, „EŠKA“ mohla pridať tretí gól v početnej výhode v polovici zápasu, ale Piatkovi blafák pred bránkou nevyšiel. Krátko na to sa už ale presadili aj hostia. Langkow ušiel obrane Liptákov a samostatný nájazd premenil na kontaktný gól. V ďalších minútach to na ľade dosť iskrilo a traja hráči dostali osobné tresty. Zaujal Mezovského pästný súboj s jedným z hosťujúcich hráčov. Góly už ale nepadali a tak sme viedli najtesnejším rozdielom.

Do tretej časti vstúpil lepšie nováčik. V 46.minúte mali hostia ideálnu šancu na otočenie zápasu pri štvorminútovej presilovke, dokázali sa usadiť v pásme, no šance si nevypracovali a so strelami z diaľky si Kislitsyn bez väčších problémov poradil. V 54.minúte sme definitívne tozhodli o osude stretnutia. Fereta hneď po buly od modrej čiary prestrelil všetko pred sebou. Skóre zápasu uzavrel v 58.minpte rutinérsky z trestného strieľania Uram.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

16.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – MAC Budapešť                   4:1 (2:0,0:1,2:0)

Góly: 12. Nemec (Uhrík), 16. Nechaj (Huna Rich.), 54. Fereta (Sukeľ), 58. Uram – 31. Langkow

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn (Hollý) – Nádašdi, Mezovský, Horváth, Fereta, Kurali, Suchý, Nemec, Bača – Nechaj, Huna Rich., Huna Rób. – Uram, Oško, Sukeľ – Heikkilä, Tamáši, Piatka – Lištiak, Uhrík, Žiak

MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai, Macaulay, Burt, Garát, Vokla, Dudás – Orban, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Odnoga, Terbócs, Szabad – Majoross, Kreisz, Szigeti

 

Rozhodcovia: Jonák, Kalina – Durmis, Kacej