HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V Košiciach neúspešne

pridané: 12.10.2018

Na východe republiky sme tesne podľahli domácim Oceliarom.

Začiatok zápasu mal dobré tempo. Puk síce mali na hokejkách viac hostia ako naši chlapci, ale šance sa rodili na obidvoch stranách. Druhá polovica tretiny nám ale nevyšla podľa našich predstáv a domáci dokázali dvakrát prekonať Jura Hollého v našej bránke, ktorý v tomto zápase dostal prednosť pred Antonom Kislitsynom. Ako prvý sa presadil český legionár v domácom drese Petr Kafka, aby sa o dve minúty nato k nemu pridal aj Laco Nagy. Na gól košického veterána ale o necelú minútu dokázal odpovedať ďalší matador, tentokrát už ale v našom drese, Marek Uram, ktorý znížil stav stretnutia na 1:2 y nášho pohľadu. Viac gólov v prvej tretine nepadlo.

V druhej tretine mužstvá pokračovali vo svižnom tempe a hra mal spád. V 28.minúte diváci videli prvé vylúčenie v zápase. Trestnú lavicu išiel zohriať Martin Kriška, domáci ale ponúknutú šancu nevyužili. Potom nasledovala séria trestov raz na jednej, potom na druhej strane až prišla 37.minúta a Netíkove sekanie potrestal v presilovke Lichanec po Uramovej nahrávke. Diváci videli iba tento jeden presný zásah a tak sme boli po dvoch tretinách svedkami remízového stavu.

Tretiu tretinu sme začali presilovkou. Gól sme nestrelili a prišiel trest. Ako sa má využiť početná výhoda nám ukázali domáci, keď Netík zasunul puk po odrazenej strele do bránky. Našim chlapcom sa už aj napriek veľkej snahe nepodarilo. Nepomohla nám ani power play v závere zápas a tak sa bohužiaľ z východu republiky vraciame bez bodového zisku.

Najbližšie sa predstavíme v nedeľu na ľade Banskej Bystrice. Týmto zápasom sa dostaneme do druhej pätiny ligového itineráru.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

11.kolo

HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš                           3:2 (2:1,0:1,1:0)

Góly: 13. Kafka (Žitný), 18. Nagy (Haščák), 45. Netík (Suja, Galamboš) PP – 18. Uram (Sukeľ Oško), 37. Lichanec (Uram, Sukel) PP

 

Strely: 37:20

Tresty: 3:4 + Korím (LM) 10min OT

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

 

 

HC Košice: Škorvánek (Habal) – Pretnar, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Koch, Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Šoltés – Špilár (A), Galamboš, Kafka – Hričina, Krajňák, Klíma – Žitný

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý (Kislitsyn) – Nádašdi, Mezovský, Horváth, Nemec, Fereta, Kurali, Korím, Bača – Róbert Huna, Richard Huna, Kriška (C) – Piatka, Števuliak, Žiak – Lichanec, Uhrík (A), Heikkilä – Sukeľ, Oško, Uram (A)

 

Rozhodcovia: Orolin, Snášel – Smrek, Gajan

Diváci: 3373

 

 

Tomáš Paprčka