HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Neúspešné podtatranské derby. + FOTO + VIDEO

V rámci desiateho kola sme cestovali pod Tatry. Bohužiaľ, s domácimi ťaháme už sedemzápasovú negatívnu sériu.

Prakticky z prvého väčšieho tlaku dal Poprad gól. Prvá formácia "kamzíkov" dobre zakombinovala, Brejčák našiel medzi kruhmi voľného Mlynaroviča a ten sa delovkou do horného rohu bránky nemýlil. Na začiatku 7. minúty trafil puk domáceho kapitána Fabiana do hlavy, ktorý po krvavom šráme v zápase predčasne skončil. Hra sa následne často kúskovala a zápas nemal potrebný spád. Domáci brankár Vošvrda si so zakončením dotieravých Liptákov hravo poradil a keď hostia v závere prvého dejstva nepremenili početnú výhodu, do kabín sme odchádzali s tesnou stratou.

Vstup do prostrednej časti vyšiel lepšie Popradčanom. Najprv sa Bondra natlačil pred Kislitsyna, ale neuspel ani na dvakrát. Vzápätí Salija opečiatkoval konštrukciu brány Liptákov. Na opačnej strane pohrozil Horváth, s dorážkou jeho strely nepochodil proti Vošvrdovi Lichanec. Poprad sa snažil stupňovať svoj tlak. Pohyblivý obranca Erving v 28. minúte opäť nastrelil iba hornú žrď Kislitsynovej bránky. V ďalšom priebehu sa hra postupne vyrovnala a aktívnejší boli naši chlapci. Bohužiaľ, túto dobrú fázu hry sme nepretavili vo vyrovnávajúci gól. S pribúdajúcimi minútami sa na ľade stupňovala i nervozita. Tá ale ku gólom neviedla a tak aj po dvoch tretinách vyhrával domáci Poprad.

Gólová poistka domácich prišla v 41.minúte. Prepadli sme v útoku a na brankára Kislitsyna sa rútila dvojica domácich. Domáci útočník sa rozhodol situáciu vyriešiť strelou, ktorá zapadla do odkrytej časti bránky. Napriek snahe sme sa v útoku nedokázali presadiť a už druhý zápas po sebe sme nevsietili ani jeden gól. Zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia nepomohla ani naša záverečná hra bez brankára. Naopak, pre popradského gólmana Vošvrdu to bola druhá vychytaná nula v sezóne.

V utorok absolvujeme dohrávaný súboj so Zvolenom pod Pustým hradom. Zápas začína o 18:00.

„EŠKA“  DO  TOHO!!!

 

 

Tipsport liga

10.kolo

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš                           2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Tipsport liga

10.kolo

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš                           2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Góly: 5. Mlynarovič (Brejčák, Belluš), 41. Belluš

 

Strely: 35:34

Tresty: 2:2

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

HK Poprad: Vošvrda – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Fabian, Kozák, Česánek, Erving – Svitana, Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Zagrapan, Heizer, Koyš – Paločko, Bjalončík, Macík

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn – Mezovský, Nádašdi, M. Bača, Korím, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth – Kriška, Richard Huna, Róbert Huna – Piatka, Oško, Števuliak – Žiak, Uhrík, Vybíral – Heikkilä, Lichanec, J. Sukeľ

 

Rozhodovali: Kalina, Juhász – Jobbágy

Diváci: 1109

 

 

Tomáš Paprčka

Foto: Magdaléna Nahálková