HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Krajské derby.

pridané: 05.10.2018

V rámci 9.kola sme cestovali do Žiliny.

Začali sme vynikajúce. Už po 102 sekundách sme dokázali využiť presilovku, keď sa po spolupráci bratskej dvojice Hunovcov presadil pri ľavej žrdi osamotený Richard. V 4.minúte mohol vyrovnať Bárta, ktorý zachytil našu rozohrávku, ale jeho strela zazvonila na konštrukciu Kislitsynovej bránky. Hral sa vyrovnaný hokej, šance boli na oboch stranách, ale brankári veľmi veľa vážnej práce nemali. V závere tretiny domáci za 49 sekúnd otočili stav, keď sa najskôr v páde presadil český útočník "vlkov" Beránek a o chvíľu aj prudkou strelou spomedzi kruhov jeho krajan Bárta.

V druhej sa hralo svižne, prerušení bolo málo a hokej mal dobré tempo. V prvej polovici prostrednej tretiny hrali domáci trikrát presilovku, zdarne sme však odolali bez inkasovaného gólu. Ani jeden z tímov nemal prevahu, aj keď korčuliarsky sme na tom boli o čosi lepšie. V 36.minúte sme predsa len vyrovnali, keď pri signalizovanom vylúčení Števuliak prihral spoza bránky Horčičku medzi kruhy a úplne voľný Vybíral brankára Žiliny prestrelil. Dlho sme sa ale z vyrovnaného stavu netešili. „Vlci" v 38.minúte využili presilovku a zásluhou strely švihom z hokejky Hvilu išli opäť do vedenia.

Už v 48.sekunde tretej časti hry sme zásluhou akcie Oška a dorážky Piatku znova zrovnali stav stretnutia. Oba tímy hrali rýchlo, útočne, snažili sa strhnúť vedenie na svoju stranu, ale šancí bolo málo, a ak sa aj vyskytli väčšie, ako v prípadoch Krišku či Jankoviča, dokázali ich pozorní brankári na jednej či druhej strane zneškodniť. Vyrovnaný zápas smeroval do predĺženia, ale v závere sa domácim podarilo našich chlapcov uzamknúť nadlho v obrannom pásme a 11 sekúnd pred koncom strelou švihom od modrej rozhodol o tesnom víťazstve Žiliny český obranca Jiří Kučný.

O body sme tak prišli v úpnom závere zápasu. Musíme to ale rýchlo hodiť za hlavu. Už v nedeľu cestujeme na podtatranské derby do Popradu. Treba nám opäť zabodovať.

 

Anton Tomko: „Bol to bojovný zápas, v ktorom sme mali dobrý začiatok. Hrali sme organizovane, Žilinu sme nepúšťali do veľkých šancí a išli sme do vedenia. Záver tretiny sme nezvládli a dvakrát sme zblízka inkasovali. Vyrovnali sme potom v zápase dvakrát, v záverečnej tretine sme mohli ísť aj do vedenia. Záver sa mi ťažko hodnotí, pretože dostať 11 sekúnd pred koncom gól, to by sa nám nemalo stávať. Minimálne bod sme si zaslúžili, ale domáci dali o gól viac a my odchádzame bez bodu, čo nás mrzí."

„EŠKA“ DO TOHO!!!


 

Tipsport liga

9.kolo

MsHK DOXXbet Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš           4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Góly: 19. Beránek (Matejka, Hvila), 20. Bárta (Balej, Jankovič), 38. Hvila (Bagin, Matejka), 60. Kučný (Hvila, J. Ručkay) – 2. Rich. Huna (Rób. Huna, Nádašdi) PP, 36. Vybíral (Števuliak, Piatka), 41. Piatka (Oško, Števuliak)

 

Strely: 40:38 (14:16,10:9,16:11)

Tresty: 3:5

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

 

MsHK DOXXbet Žilina: Horčička – Kučný, Jankovič, Žilin, Bagin, Kučný, Matejka, Piegl, Mendrej, Pastor – Balej, J. Ručkay, Bárta – Rud. Huna, Surovka, Jenčík – Hvila, Síkela, Beránek - Ondruš, Dom. Rehák, Hrazdíra

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Kislitsyn – Mezovský, Nádašdi, Kurali, Suchý, J. Nemec, Korím, M. Bača, Fereta – Kriška, Rich. Huna, Rób. Huna – Uram, Lištiak, J. Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško – Žiak, Uhrík, Vybíral

 

Rozhodcovia: Jonák, Müllner – Šefčík, Kacej

Diváci: 502