HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Veľké víťazstvo.

V rámci siedmeho kola sme cestovali do Nitry.

V úvode stretnutia si vytvorili mierny tlak domáci, ale naše mužstvo podržal brankár Kislitsyn. Zdalo sa, že prví udrú domáci, ale opak bol pravdou. V 10.minúte odviedol dobrú prácu Piatka, ktorý naservíroval puk spoza brány Števuliakovi a ten prestrelil domáceho brankára. O minútu šokoval domácich aj Róbert Huna a razom sme viedli o dva góly. Domáci tréneri chceli dať mužstvu impulz a pristúpili k výmene brankárov. Šimbocha nahradil Foltán. Blízko k zníženiu bol v 15.minúte Buček, ale jeho teč skončil iba na brvne. Po prvej tretine sme tak viedli nad favoritom o dva góly.

Druhú tretinu si určite domáci predstavovali inak. Ich úlohou bolo doháňať dvojgólové manko, avšak to sa im nedarilo. Hrali sme stále aktívne, obetavo a robili minimum chýb, čím sme eliminovali súperovu snahu. Krízu Nitranov ešte viac prehĺbil v 36.minúte presnou strelou na 0:3 Suchý, ktorému tesne po uplynutí presilovky naservíroval puk na modrú čiaru navrátilec do zostavy Uram. Aj po druhej tretine tak svietil na tabuly kladný výsledok pre naše farby.

O našom plnom bodovom zisku azda nikto nepochyboval po tom, čo v 45.minúte nekompromisne prestrelil Kurali v presilovej hre Foltána, po peknej diagonálnej nahrávke Krišku. Nitranom v zápase nič nevychádzalo a „EŠKA“ si zaslúžene odviezla na Liptov všetky body za bojovnejší a obetavejší výkon.

„EŠKA“ v utorok odohrá druhý „domáci“ zápas na ľade Spišskej Novej Vsi, keď privítame Nové Zámky. Držme všetci palce.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: “Tento zápas sa pre nás viezol “v duchu” tých predošlých dvoch. Máme problém dať gól z veľkých príležitostí a od toho sa odvíja celý výkon. My sme odohrali v Budapešti a s “dvadsiatkou” zápasy, kde to bolo do poslednej chvíle napínavé. V tomto zápase nám chýbali sily, to bolo cítiť najmä po dvoch inkasovaných góloch, keď sme sa chceli dostať do zápasu. Všade sme boli pomalší a od toho sa odvíjal výsledok.”

 Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: “My sme sa tešili na zápas v Nitre, pretože posledné zápasy sme hrali v komornej atmosfére. Vedeli sme, že fanúšikovia v Nitre vytvoria dobrú atmosféru, a to sa aj potvrdilo. Sme veľmi spokojní s výkonom. V prvej tretine nás podržal brankár Kislicyn a následne sme strelili dva góly. Z našej strany bolo vidieť nasadenie a zodpovedný výkon. Chlapci plnili to, čo sme si povedali. Bol to jeden z našich najlepších výkonov od začiatku sezóny.”

 

Tipsport liga

7.kolo

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš                             0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 10. Števuliak (Piatka, Bača), 11. Huna Róbert (Huna Richard), 36. Suchý (Uram, Sukeľ), 45. Kurali (Kriška, Huna Róbert) PP

 

Strely: 35:20 (15:4,6:12,14:6)

Tresty: 4:5

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

HK Nitra: Šimboch – Mezei, Mccormack, Rais, Pupák, Versteeg, Rácz, Fominykh – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Richard, Buček – Čaládi, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Šiška, Hrušík

Zostava: Kislitsyn – Mezovský, Nádašdi, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth, Bača, Korím – Kriška, Huna Richard, Huna Róbert – Heikkilä, Uhrík, Baranov – Uram, Lichanec, Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško

 

Diváci: 2185