Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Veľké víťazstvo.

V rámci siedmeho kola sme cestovali do Nitry.

V úvode stretnutia si vytvorili mierny tlak domáci, ale naše mužstvo podržal brankár Kislitsyn. Zdalo sa, že prví udrú domáci, ale opak bol pravdou. V 10.minúte odviedol dobrú prácu Piatka, ktorý naservíroval puk spoza brány Števuliakovi a ten prestrelil domáceho brankára. O minútu šokoval domácich aj Róbert Huna a razom sme viedli o dva góly. Domáci tréneri chceli dať mužstvu impulz a pristúpili k výmene brankárov. Šimbocha nahradil Foltán. Blízko k zníženiu bol v 15.minúte Buček, ale jeho teč skončil iba na brvne. Po prvej tretine sme tak viedli nad favoritom o dva góly.

Druhú tretinu si určite domáci predstavovali inak. Ich úlohou bolo doháňať dvojgólové manko, avšak to sa im nedarilo. Hrali sme stále aktívne, obetavo a robili minimum chýb, čím sme eliminovali súperovu snahu. Krízu Nitranov ešte viac prehĺbil v 36.minúte presnou strelou na 0:3 Suchý, ktorému tesne po uplynutí presilovky naservíroval puk na modrú čiaru navrátilec do zostavy Uram. Aj po druhej tretine tak svietil na tabuly kladný výsledok pre naše farby.

O našom plnom bodovom zisku azda nikto nepochyboval po tom, čo v 45.minúte nekompromisne prestrelil Kurali v presilovej hre Foltána, po peknej diagonálnej nahrávke Krišku. Nitranom v zápase nič nevychádzalo a „EŠKA“ si zaslúžene odviezla na Liptov všetky body za bojovnejší a obetavejší výkon.

„EŠKA“ v utorok odohrá druhý „domáci“ zápas na ľade Spišskej Novej Vsi, keď privítame Nové Zámky. Držme všetci palce.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: “Tento zápas sa pre nás viezol “v duchu” tých predošlých dvoch. Máme problém dať gól z veľkých príležitostí a od toho sa odvíja celý výkon. My sme odohrali v Budapešti a s “dvadsiatkou” zápasy, kde to bolo do poslednej chvíle napínavé. V tomto zápase nám chýbali sily, to bolo cítiť najmä po dvoch inkasovaných góloch, keď sme sa chceli dostať do zápasu. Všade sme boli pomalší a od toho sa odvíjal výsledok.”

 Anton Tomko, tréner Liptovského Mikuláša: “My sme sa tešili na zápas v Nitre, pretože posledné zápasy sme hrali v komornej atmosfére. Vedeli sme, že fanúšikovia v Nitre vytvoria dobrú atmosféru, a to sa aj potvrdilo. Sme veľmi spokojní s výkonom. V prvej tretine nás podržal brankár Kislicyn a následne sme strelili dva góly. Z našej strany bolo vidieť nasadenie a zodpovedný výkon. Chlapci plnili to, čo sme si povedali. Bol to jeden z našich najlepších výkonov od začiatku sezóny.”

 

Tipsport liga

7.kolo

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš                             0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Góly: 10. Števuliak (Piatka, Bača), 11. Huna Róbert (Huna Richard), 36. Suchý (Uram, Sukeľ), 45. Kurali (Kriška, Huna Róbert) PP

 

Strely: 35:20 (15:4,6:12,14:6)

Tresty: 4:5

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

HK Nitra: Šimboch – Mezei, Mccormack, Rais, Pupák, Versteeg, Rácz, Fominykh – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Richard, Buček – Čaládi, Bortňák, Rapáč – Pätoprstý, Šiška, Hrušík

Zostava: Kislitsyn – Mezovský, Nádašdi, Kurali, Suchý, Nemec, Horváth, Bača, Korím – Kriška, Huna Richard, Huna Róbert – Heikkilä, Uhrík, Baranov – Uram, Lichanec, Sukeľ – Števuliak, Piatka, Oško

 

Diváci: 2185