HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Nová sezóna je tu.

pridané: 11.09.2018

„EŠKA“ vstupuje do svojej tretej extraligovej sezóny po návrate.

Tlačovej konferencie, sa zúčastnili PR Manager klubu Tomáš Paprčka, hlavný tréner Anton Tomko a členovia „A“ tímu Martin Kriška, Miika Heikkila a Anton Kislitsyn.

Ako prvý si zobral slovo Tomáš Paprčka a prezentoval novinky, ktoré pripravil klub pre fanúšikov v novej sezóne. Informoval, že v najbližších dňoch uzrie svetlo sveta nová aplikácia, Karta fanúšika. Tú si budú môcť fanúšikovia stiahnuť do svojich mobilných telefónov a byť tak bližšie k informáciám o dianí v klube. Ako povedal, bližšie informácie sa dozvieme čoskoro. Druhou informáciou, ktorú prezentoval bolo, že po návrate na domáci zimný štadión  bola dotiahnutá spolupráca s firmou Predpredaj.sk. Vďaka tejto spolupráci by sa mala zlepšiť dostupnosť lístkov pre fanúšikov. Budú si môcť kúpiť vstupenku z pohodlia svojho domova, a predísť zbytočnému čakaniu v radoch na pokladniach a vstupe cez turniketový systém priamo pred zápasom. V Spišskej Novej vsi bude cena lístka 3 € a po návrate na domáci ľad zostane suma za lístok nezmenená, a to 4 € na státie a 5 € na sedenie. Vrátil sa aj k téme o výmene klubového loga. Ako spomenul, po prehodnotení všetkých aspektov sa klub a vedenie mesta zhodli na tom, že klubové logo sa meniť nateraz nebude.

Následne sa rozhovoril tréner Tomko. „Na Liptove to bolo stále o ponúkaní priestoru odchovancom a inak tomu nebude ani teraz. Myslím si, že je to správne. Kluby, ktoré nemajú majstrovské ambície, by mali konať práve takto. Neťahať sem kopec Kanaďanov či Fínov a dávať im priestor na úkor našich chlapcov. Takto totiž slovenskému hokeju nepomôžeme. Iste, aj my máme pár legionárov, ale gro tímu tvoria odchovanci. Je ich tu sedemnásť, čo je úžasne číslo v najvyššej súťaži. Legionári sú tu aj nato, aby domácim chlapcom ukázali aj iný pohľad na veci. V úplnom závere prípravy sme sa dohodli s Arkaixom Edgrénom na rozviazaní zmluvy, nakoľko by nedostal toľko priestoru ako by chcel a v juniorke máme v prípade potreby perspektívnych chlapcov. Nateraz máme päť útokov a ďalších 5 – 6 perspektívnych juniorov, ktorých sme skúsili aj v príprave, a tak je tu aj dostatočné konkurenčné prostredie. Matúš Sukeľ má zmluvu so Slovanom, ale v prípade, že nám ho Slovan uvoľní pri jeho neúčasti v zápasoch, veľmi radi ho privítame v našej šatni. Dušan Kľučiar začne sezónu v HC Bratislava. Budeme ho sledovať, ako bude pokračovať jeho progres. V riešení je ešte jeden hráč, Yegor Baranov, kde jednáme s jeho klubom o forme jeho pôsobia u nás. Som rád, že sme všetci v tréningovom procese a všetky šrámy a zranenia nás už snáď budú obchádzať. Začiatok súťaže bude veľmi náročný skrz rekonštrukcie štadióna, ale musíme sa s tým popasovať. Potrebujeme zdravých hráčov, pretože len vnútorná konkurencia v tíme môže vytvárať správny tlak na výkony. Naozaj verím, že svoju kožu nepredáme lacno a barážové starosti sa do tretice Mikuláša týkať nebudú. Do každého zápasu budeme motivovať hráčov tak, aby hrali pre divákov a nechali na ľade všetko. Som presvedčený, že ak nič neodfláknu, tak to ľudia ocenia nielen po víťazných zápasoch, ale aj po prehrách. Budem hrdý na to, ak nám aj po neúspešnom výsledku diváci a fanúšikovia zatlieskajú.“

Martin Kriška zhrnul pár vetami prípravu a tak isto aj plány do budúcnosti z pohľadu kabíny. „Príprava bola náročná, ale splnila svoj účel. My nemáme v mužstve hviezdy a našou prednosťou musí byť hlavne súdržný kolektív a dravosť. V kabíne sme aj skrz toho, že je nás tu 17 domácich hráčov, vynikajúca partia. Chalani z vonku zapadli do partie výborne. Teším sa, že sa tu buduje dobrá kabína. Cestovanie je náročné, či už na tréningy alebo zápasy, ale sme profesionáli a musíme to proste prekusnúť. Ja sa ako domáci hráč nesmierne teším, že tu budeme mať pekný štadión a dôstojné zázemie nielen pre nás hráčov, ale aj pre divákov. Ja ich chcem poprosiť, aby nám fandili a vytvorili nám prajnú atmosféru aj v tomto neľahkom období a samozrejme aj následne po návrate na domáci štadión. Nemôžem im sľúbiť to, že vyhráme každý zápas, ale sľubujem aspon to, že my, hráči, preto spravíme vždy maximum a na ľade sa budeme biť za naše logo, za náš klub, za naše mesto.“

Všetci veríme, že novú sezónu začneme úspešne a hráči nám budú počas nej prinášať čo najviac radosti z krásnej hry s názvom HOKEJ.

Začíname už zajtra, v stredu, na ľade Piešťan, kde odohráme zápas s reprezentáciou do 20 rokov. Následne nás čaká stretnutie v piatok, na ľade majstrovskej Banskej Bystrice.

„EŠKA“ DO TOHO!!!