HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Víťazstvo v Nowom Targu.

pridané: 29.08.2018

V šiestom prípravnom zápase sme zvíťazili na ľade Nowého Targu.

Trénerské duo už do zápasu zaradilo aj dve najnovšie akvizície, bratov Hunovcov a rovnako tak aj Samuela Feretu, ktorý prišiel na skúšku. Bratov Hunovcov zaradil trénerský tandem do prvého útoku s Martinom Kriškom. Chlapci tak mohli oprášiť spoluprácu z pred pár rokov. Zápas začal svižne, mal dobré tempo a šance boli na obidvoch stranách. Gól sme ale napriek tomu v úvodnom dejstve nevideli.

Druhá tretina začala našou presilovkou, keď si súperov hráč odpykával trest z prvej tretiny a naša prvá formácia sa dokázala presadiť. Feretovu strelu tesne nad ľadom, ktorú domáci brankár vyrazil, upratal do siete Róbert Huna. Navýšiť naše vedenie mohol v polovici zápasu Piatka, v samostatnom úniku v oslabení ale neuspel. Rovnako tak ani dvojička Lištiak – Heikkila, ktorá nevyužila prečíslenie dvoch proti jednému. Svoje kvality ukázal aj náš strážca svätyne, a tak sme po dvoch tretinách viedli o jeden gól.

V tretej tretine sa pokračovalo v nastolenom trende a korčuľovalo sa hore – dole. Diváci mohli vidieť aj gólové šance, brankári ale odolávali. Až prišla 52.minúta a naša štvrtá formácia sa dokázala usadiť v útočnom pásme a po sérii súbojov pri mantineloch sa k puku dostal na pravom kruhu Uhrík a nechytatelne, strelou švihom do šibenice navýšil naše vedenie. Gól sme potom  videli až v úplnom závere, keď sa domáci rozhodli hrať power play. Našich chlapcov na chvíľu dokázali zatlačiť do defenzívy, avšak po chybe v strednom pásme sa Uhrík zmocnil puku a poslal puk do odkrytej bránky. „EŠKA“ si tak pripísala v príprave prvé víťazstvo.

Vo štvrtok cestujeme na predposledný prípravný zápas do Michaloviec. Držte opäť našim chlapcom palce.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

6.prípravný zápas

Podhale Nowy Targ - MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:0,0:1,0:2)

Góly: 21. Huna Ro. (Fereta, Nádašdi) PP 52. Uhrík (Klučiar)  60. Uhrík (Lištiak)

 

Strely: 28:34

Tresty: 3:4

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32: Kislitsyn (Hollý) - Nádašdi, Fereta, Kurali, Korím, Horváth, Nemec, Edgrén, Bača – Kriška „C“, Huna Ro., Huna Ri., Heikkila, Piatka, Števuliak, Žiak, Lištiak, Vybíral, Klučiar, Uhrík, Nechaj

Nowy Targ: Odrobny (Kapica) – Jaskiewicz, Moksunen, Mrugala, Dutka, Wajda, Michalski, Kapica – Lipsbergs, Gruszka, Zapala, Guzik, Dziubinsky, Rozanski „C“,  Galkins, Siuty, Neupauer, Wsol, Kapica, Worwa, Podlipni

 

 

Tomáš Paprčka