Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Víťazstvo v Nowom Targu.

pridané: 29.08.2018

V šiestom prípravnom zápase sme zvíťazili na ľade Nowého Targu.

Trénerské duo už do zápasu zaradilo aj dve najnovšie akvizície, bratov Hunovcov a rovnako tak aj Samuela Feretu, ktorý prišiel na skúšku. Bratov Hunovcov zaradil trénerský tandem do prvého útoku s Martinom Kriškom. Chlapci tak mohli oprášiť spoluprácu z pred pár rokov. Zápas začal svižne, mal dobré tempo a šance boli na obidvoch stranách. Gól sme ale napriek tomu v úvodnom dejstve nevideli.

Druhá tretina začala našou presilovkou, keď si súperov hráč odpykával trest z prvej tretiny a naša prvá formácia sa dokázala presadiť. Feretovu strelu tesne nad ľadom, ktorú domáci brankár vyrazil, upratal do siete Róbert Huna. Navýšiť naše vedenie mohol v polovici zápasu Piatka, v samostatnom úniku v oslabení ale neuspel. Rovnako tak ani dvojička Lištiak – Heikkila, ktorá nevyužila prečíslenie dvoch proti jednému. Svoje kvality ukázal aj náš strážca svätyne, a tak sme po dvoch tretinách viedli o jeden gól.

V tretej tretine sa pokračovalo v nastolenom trende a korčuľovalo sa hore – dole. Diváci mohli vidieť aj gólové šance, brankári ale odolávali. Až prišla 52.minúta a naša štvrtá formácia sa dokázala usadiť v útočnom pásme a po sérii súbojov pri mantineloch sa k puku dostal na pravom kruhu Uhrík a nechytatelne, strelou švihom do šibenice navýšil naše vedenie. Gól sme potom  videli až v úplnom závere, keď sa domáci rozhodli hrať power play. Našich chlapcov na chvíľu dokázali zatlačiť do defenzívy, avšak po chybe v strednom pásme sa Uhrík zmocnil puku a poslal puk do odkrytej bránky. „EŠKA“ si tak pripísala v príprave prvé víťazstvo.

Vo štvrtok cestujeme na predposledný prípravný zápas do Michaloviec. Držte opäť našim chlapcom palce.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

6.prípravný zápas

Podhale Nowy Targ - MHK 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:0,0:1,0:2)

Góly: 21. Huna Ro. (Fereta, Nádašdi) PP 52. Uhrík (Klučiar)  60. Uhrík (Lištiak)

 

Strely: 28:34

Tresty: 3:4

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32: Kislitsyn (Hollý) - Nádašdi, Fereta, Kurali, Korím, Horváth, Nemec, Edgrén, Bača – Kriška „C“, Huna Ro., Huna Ri., Heikkila, Piatka, Števuliak, Žiak, Lištiak, Vybíral, Klučiar, Uhrík, Nechaj

Nowy Targ: Odrobny (Kapica) – Jaskiewicz, Moksunen, Mrugala, Dutka, Wajda, Michalski, Kapica – Lipsbergs, Gruszka, Zapala, Guzik, Dziubinsky, Rozanski „C“,  Galkins, Siuty, Neupauer, Wsol, Kapica, Worwa, Podlipni

 

 

Tomáš Paprčka