HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Záver prípravy.

pridané: 02.07.2018

Našim chlapom odbije v piatok 6.7. koniec letnej prípravy na suchu.

Po tvrdej zaberačke, ktorá trvala od 14.mája, teraz príde na rad zaslúžený „odpočinok“. Slovko odpočinok je v úvodzovkách schválne. Hráči totižto dostanú od trénerského dua Tomko – Halaj individuálne plány, vďaka ktorým, by mali po návrate do kabíny 25.7. byť pripravení naskočiť do ďalšej fázy prípravy, tentokrát už na ľade. Tá bude prebiehať v priestoroch JL arény a po presune do Ružomberka od 14.8. na ľade miestneho zimného štadióna. Tam bude tréningové zázemie „A“ tímu, až do jeho návratu do domovského stánku v priebehu októbra.

Anton Tomko nám čo to prezradil o priebehu prípravy na suchu: „Náš tréningový osem týždňový cyklus sme začali v polovici mája s osemnástimi hráčmi. Ukončíme ho s dvadsiatimi dvoma hráčmi. Pracovali sme v domácich podmienkach, kde sme mali všetko potrebné. Z mojej strany môžem vysloviť spokojnosť s pracovitosťou, morálkou a prístupom k tréningovému procesu. Samozrejme, občas bolo treba aj zvýšiť hlas, ale nešlo o nič dramatické, takže všetko je v absolútnom poriadku. Myslím si, že šatňa sa správne nastavila a to je v kolektíve veľmi dôležité. Prípravu sme si rozdelili na tréningové mikrocykly, v ktorých sme sa zamerali na rôzne aspekty. Silu, výbušnosť, ohybnosť, obratnosť, anaeróbne cviky či vytrvalosť. Myslím, že príprava obsahovala všetko, čo chlapci budú v sezóne potrebovať. Uvidíme, ako nám to pôjde na ľade, ale ako som spomenul, s touto fázou prípravy vyslovujem spokojnosť.“ Slová sú to teda povzbudivé, a my veríme, že chlapci si to pozitívne, čo získali počas posledných týždňov prenesú aj na ľad. 

Počas prípravy sa k mužstvu pripojili dve nové tváre. Ide o dvoch útočníkov. Peter Lichanec, ktorý je pre Liptovskomikulášskych divákov známy, sa vracia po dvojročnej odmlke. Úplne novou tvárou je Dušan Klučiar, ktorý k nám prichádza s vizitkou najlepšieho strelca minuloročnej edície 1.ligy z HC Bratislava. S obidvoma hráčmi sme sa dohodli na podmienkach zmlúv na najbližšiu sezónu.

Najväčšiu radosť však máme určite z toho, že sme sa s Radoslavom Suchým dohodli na pokračovaní jeho bohatej kariéry aj v nasledujúcej sezóne. Sme veľmi radi, že budeme mať v šatni takéhoto tútora pre mladších chlapcov. Veríme, že s Marekom Uramom či s Martinom Kriškom budú tými správnymi mentormi a predĺženými rukami trénerského tímu.

Do prípravy na ľade sa pridajú aj ďalší mladí hráči na skúšku, ktorých si však musí trénerské duo otestovať, a  na základe získaných poznatkov sa rozhodne vedenie klubu, či s nimi podpíšeme kontrakt. Ide o nasledovných hráčov. Obrancovia Damian Novický, Arkaitx Edgren, Simon Duran a útočníci Jani Siekkinen, Miika Heikkilä a rovnako tak aj odchovanec Andrej Laco. Ten neabsolvoval letnú prípravu s tímom, a tak bude musieť presvedčiť, že je dobre pripravený na novú sezónu. Riešime rovnako aj brankársku otázku. Nateraz sme v jednaní s brankárom zo zahraničnej ligy. Ide rovnako o cudzinca.

V rámci klubu boli v júni zrealizované personálne zmeny, v predstavenstve a organizačnej štruktúre klubu ukončili svoje pôsobenie Bc. Ivan Droppa, ktorý prijal ponuku na funkciu asistenta trénera „A“ mužstva HC 05 Banská Bystrica a Ing. Ladislav Pida. Obidvom sa chceme poďakovať za ich činnosť a prínos k plneniu cieľov stanovených predstavenstvom klubu, ktorého boli členmi, v predchádzajúcich sezónach a popriať im veľa pracovných aj osobných úspechov v ďalšej práci a na nasledujúcich pôsobiskách.

V auguste samozrejme odohráme aj prípravné stretnutia. Domáce prípravné zápasy odohráme na štadióne v Ružomberku. V tejto dobe poznáme nasledovné termíny:

- 7.8. Detva (von)

- 9.8. Žilina (von)

- 14.8. Detva (doma – RK)

- 21.8. Martin (von)

- 23.8. Žilina (doma – RK)

- 30.8. Michalovce (von)

 

Hráči „EŠKY“ na najbližšiu sezónu 2018/2019:

Juraj Hollý – Mat. Bača, Horváth, Kuráli, Mezovský, Nádašdi, Nemec, Dubeň, Suchý – Kriška, Uram, Lichanec, M. Sukeľ, J. Sukeľ, Števuliak, Piatka, Lištiak, P. Oško, Nechaj, Vybíral, Klučiar, Uhrík

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka