Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Záver prípravy.

pridané: 02.07.2018

Našim chlapom odbije v piatok 6.7. koniec letnej prípravy na suchu.

Po tvrdej zaberačke, ktorá trvala od 14.mája, teraz príde na rad zaslúžený „odpočinok“. Slovko odpočinok je v úvodzovkách schválne. Hráči totižto dostanú od trénerského dua Tomko – Halaj individuálne plány, vďaka ktorým, by mali po návrate do kabíny 25.7. byť pripravení naskočiť do ďalšej fázy prípravy, tentokrát už na ľade. Tá bude prebiehať v priestoroch JL arény a po presune do Ružomberka od 14.8. na ľade miestneho zimného štadióna. Tam bude tréningové zázemie „A“ tímu, až do jeho návratu do domovského stánku v priebehu októbra.

Anton Tomko nám čo to prezradil o priebehu prípravy na suchu: „Náš tréningový osem týždňový cyklus sme začali v polovici mája s osemnástimi hráčmi. Ukončíme ho s dvadsiatimi dvoma hráčmi. Pracovali sme v domácich podmienkach, kde sme mali všetko potrebné. Z mojej strany môžem vysloviť spokojnosť s pracovitosťou, morálkou a prístupom k tréningovému procesu. Samozrejme, občas bolo treba aj zvýšiť hlas, ale nešlo o nič dramatické, takže všetko je v absolútnom poriadku. Myslím si, že šatňa sa správne nastavila a to je v kolektíve veľmi dôležité. Prípravu sme si rozdelili na tréningové mikrocykly, v ktorých sme sa zamerali na rôzne aspekty. Silu, výbušnosť, ohybnosť, obratnosť, anaeróbne cviky či vytrvalosť. Myslím, že príprava obsahovala všetko, čo chlapci budú v sezóne potrebovať. Uvidíme, ako nám to pôjde na ľade, ale ako som spomenul, s touto fázou prípravy vyslovujem spokojnosť.“ Slová sú to teda povzbudivé, a my veríme, že chlapci si to pozitívne, čo získali počas posledných týždňov prenesú aj na ľad. 

Počas prípravy sa k mužstvu pripojili dve nové tváre. Ide o dvoch útočníkov. Peter Lichanec, ktorý je pre Liptovskomikulášskych divákov známy, sa vracia po dvojročnej odmlke. Úplne novou tvárou je Dušan Klučiar, ktorý k nám prichádza s vizitkou najlepšieho strelca minuloročnej edície 1.ligy z HC Bratislava. S obidvoma hráčmi sme sa dohodli na podmienkach zmlúv na najbližšiu sezónu.

Najväčšiu radosť však máme určite z toho, že sme sa s Radoslavom Suchým dohodli na pokračovaní jeho bohatej kariéry aj v nasledujúcej sezóne. Sme veľmi radi, že budeme mať v šatni takéhoto tútora pre mladších chlapcov. Veríme, že s Marekom Uramom či s Martinom Kriškom budú tými správnymi mentormi a predĺženými rukami trénerského tímu.

Do prípravy na ľade sa pridajú aj ďalší mladí hráči na skúšku, ktorých si však musí trénerské duo otestovať, a  na základe získaných poznatkov sa rozhodne vedenie klubu, či s nimi podpíšeme kontrakt. Ide o nasledovných hráčov. Obrancovia Damian Novický, Arkaitx Edgren, Simon Duran a útočníci Jani Siekkinen, Miika Heikkilä a rovnako tak aj odchovanec Andrej Laco. Ten neabsolvoval letnú prípravu s tímom, a tak bude musieť presvedčiť, že je dobre pripravený na novú sezónu. Riešime rovnako aj brankársku otázku. Nateraz sme v jednaní s brankárom zo zahraničnej ligy. Ide rovnako o cudzinca.

V rámci klubu boli v júni zrealizované personálne zmeny, v predstavenstve a organizačnej štruktúre klubu ukončili svoje pôsobenie Bc. Ivan Droppa, ktorý prijal ponuku na funkciu asistenta trénera „A“ mužstva HC 05 Banská Bystrica a Ing. Ladislav Pida. Obidvom sa chceme poďakovať za ich činnosť a prínos k plneniu cieľov stanovených predstavenstvom klubu, ktorého boli členmi, v predchádzajúcich sezónach a popriať im veľa pracovných aj osobných úspechov v ďalšej práci a na nasledujúcich pôsobiskách.

V auguste samozrejme odohráme aj prípravné stretnutia. Domáce prípravné zápasy odohráme na štadióne v Ružomberku. V tejto dobe poznáme nasledovné termíny:

- 7.8. Detva (von)

- 9.8. Žilina (von)

- 14.8. Detva (doma – RK)

- 21.8. Martin (von)

- 23.8. Žilina (doma – RK)

- 30.8. Michalovce (von)

 

Hráči „EŠKY“ na najbližšiu sezónu 2018/2019:

Juraj Hollý – Mat. Bača, Horváth, Kuráli, Mezovský, Nádašdi, Nemec, Dubeň, Suchý – Kriška, Uram, Lichanec, M. Sukeľ, J. Sukeľ, Števuliak, Piatka, Lištiak, P. Oško, Nechaj, Vybíral, Klučiar, Uhrík

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tomáš Paprčka