HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Z Trnavy si vezieme bod.

pridané: 12.11.2015

Prvý zápas po reprezentačnej prestávke sme odohrali v Trnave.

Liptáci začali aktívne. Hralo sa prevažne na polovici domáceho mužstva. Dobýjanie Hálovej brány sa vyplatilo v desiatej minúte. Po vyhranom buly našiel Nádašdi krásnou prihrávkou Urama, a ten v nájazde prekonal domáceho brankára. Aktivita Liptákov pokračovala naďalej. V 16. minúte už hostia viedli o dva góly. Po kombinácii druhej päťky sa Lichanec ocitol nikým nekrytý pred bránkou a upravil na 0:2. Strelecky aktívnejším hosťom sa už do konca tretiny nepodarilo pridať ďalší gól, a tak svietil na tabuli po prvej tretine dvojgólový náskok hostí.

Druhá tretina ale Liptákom nepriniesla veľa radosti. Zbytočnými vylúčeniami sa dostávali pod tlak. Hrali dokonca oslabovku o dvoch hráčov. Znížiť sa podarilo Jurákovi v 37. minúte, keď využil presilovku. O pätnásť sekúnd bolo dokonca vyrovnané. Nesústredený hráči hostí dovolili skórovať Baranovi.  Začínalo sa tak odznova. Liptáci trávili veľa času na trestnej lavici a tak nedokázali dostať pod tlak domácich hráčov. Spokojnosť po druhej tretine zavládla v kabíne domácich.

Tretia tretina sa niesla vo vyrovnanom duchu. V úvode druhej tretiny, v 42.minúte, prišlo ku kurióznej situácii. Domáci zle striedali, hráč ktorý zostal na ľade stratil v strednom pásme puk a trojica Liptákov Uram – Jabrocký – Lichanec sa rútila na domáceho brankára Hálu. V tom však prišiel neočakávaný hvizd čiarového rozhodcu, ktorý odpískal domácim priestupok voči pravidlám, za príliš veľa hráčov na ľade. Striedačka hostí zostala ako obarená. Aj po ospravedlnení sa rozhodcu im zostala na jazyku horká pilulka. Šance sa rodili ťažko. V 57. minúte Dovina vychytal Juráka. Zápas tak smeroval do predĺženia. V závere tretiny inkasoval trest Lichanec.

V predĺžení mali domáci výhodu vyše minútovej presilovej hry. Túto výhodu dokázal po 45 sekundách využiť Reho a bod navyše tak zostal na domácom štadióne. Sklamaný hostia si odniesli domov iba bod.

Ivan Droppa:

„Ja si myslím, že v prvej tretine do stavu 2:0 sme hrali veľmi dobre. Jednoducho sme prechádzali do útočného pásma, vytvorili sme si aj šance ktoré sme nepremenili, to je naša veľká slabosť na ktorej budeme musieť zapracovať, ak chceme do budúcna robiť výsledky. V druhej tretine sem sa pribrzdili sami, zbytočnými vylúčeniami. Polku tretiny sme hrali v oslabení. Dostali sme gól hneď po buly, následne bolo hneď vyrovnané. Poznačilo to psychiku a sebavedomie hráčov. Tretia tretina bola bojovná z jednej aj z druhej strany. Na konci sme sa znova nechali vylúčiť a súper v presilovke 4 na 3 rozhodol zápas. K výkonu rozhodcov bez komentára, nech si to preloží každý ako chce.“

 

HK Gladiators Trnava – MHK 32 Liptovský Mikuláš         3:2pp (0:2,2:0,0:0 – 1:0)

Góly: 37. Jurák (Reho, Schmidt), 38. Baran (Glemba, Imrich), 61. Reho (Čunderlík, Peško) – 11. Uram (Nádašdi, Jabrocký), 16. Lichanec (Uram, Nádašdi)

Strely: 29:24 

Tresty: 5:7 + Poláček 10 min. OT

Tréneri: Macko – Spišák

Zostava MHK 32: Dovina (Pravda) – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, I. Oško, Kadlubiak, Holiga, F. Oravec – Bartík, Cibuľa, M. Marcinko – Uram, Lichanec, Jabrocký – A. Laco, Piatka, Lištiak – Struška, P. Oško, Gápa ml.

Rozhodca: Goga – Beniač, Regec

Diváci: 245