HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Na tretí barážový zápas cestujeme do Michaloviec

Michalovce nezačali sezónu najlepšie. Hneď v prvom stretnutí stratili bod s výberom slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Svoju kvalitu však ukázali na ľade Topoľčian. Zemplínčania ale so svojimi výsledkami v septembri nemohli byť až tak celkom spokojní, keď zakopli až dvakrát. V októbri sa Michalovce dostali na druhé miesto a boli v tesnom závese za Skalicou. Po najvyššej výhre sezóny nad Považanmi sa Dukla natrápila na Spiši, kde prehrala po predĺžení. To sa stalo osudné pre trénera Miroslava Ihnačáka, ktorého na lavičke nahradil Miroslav Chudý. 

V novembri predvádzali hokejisti Michaloviec vynikajúce výkony a zamiešali karty v boji o prvú pozíciu. Dôležitý plný bodový zápis prišiel proti Skalici, keď Dukla natiahla svoju víťaznú sériu, na ktorú nadviazala aj na ľade nováčika z Dubnice. Vo východoslovenskom derby pripravil Prešov - Michalovciam prvú a zároveň jedinú prehru v mesiaci. Michalovce ukončili kalendárny rok 2018 na prvom mieste. December začali dvojcifernou porážkou Považskej Bystrice 11:3 a následne hladkú výhru uhrali aj na Spiši a v Bratislave. Neskôr si Dukla poradila v dôležitom súboji s Topoľčanmi, no na Skalicu už nestačila a do štatistík si pripísala prvú decembrovú prehru. 

V januári si nedokázali udržať prvé miesto v tabuľke z decembra, no napriek tomu boli druhé najúspešnejšie mužstvo, pričom body stratili len dva razy. Najprv prehrali doma so Skalicou, ktorej podľahli 3:4 a neskôr podľahli aj Prešovu 2:4. Michalovce skončili základnú časť nakoniec na druhom mieste za Skalicou. 

Vo štvrťfinále sa Michalovce stretli so Spišskou Novou Vsou a štvrťfinálovú sériu vybavili veľmi rýchlo. V troch stretnutiach nastrieľali svojmu súperovi dvadsať gólov a nedopustili žiadnu drámu.

V semifinále narazili na silný Prešov. V prvom stretnutí sa vedenia v sérii ujali Prešovčania. Dukla v druhom meraní síl vyrovnala stav série. Prešov však dokázal súpera zdolať aj druhý raz. Michalovčania sa však nevzdali a v ďalšom zápase dokázali nad Prešovom triumfovať. Vynútili si tak rozhodujúci piaty duel. Dukla prakticky počas celého súboja viedla a svoju výhru si ustrážila a ovládla východniarsku sériu.

Vo finále sa stretli Michalovce so Skalicou. Finálová séria sa začala v Skalici. V prvom kole mali navrch Michalovce, keď zdolali Skalicu presvedčivo 4:1. V druhom dueli sa podarilo Skalici vyrovnať stav série na 1:1 po výhre 2:1 nad Michalovcami. Séria sa presunula do Michaloviec a "Zemplínčania" vo finálovej sérii na domácom ľade nezaváhali a Skalicu zdolali v oboch stretnutiach. Po dvoch strieborných medailách z rokov 2013 a 2014 sa michalovský hokej dočkal zlatého úspechu. 

Michalovce ťažia najmä zo skvelého útoku. Môžu sa však pochváliť aj najlepšou defenzívou v prvej lige, ktorú navyše zozadu podporujú dobre chytajúci brankári. 

Veríme, že nás Dukla Michalovce ničím nezaskočí a že si domov odvezieme z dnešného duelu všetky tri body. 

POĎME "EŠKA" POĎME DO TOHO!!! V DOBROM AJ ZLOM, MY SME LIPTÁCI.

 

Zostava

Brankári: Trenčan, Dzúr, 

Obrancovia: Hančák, Dolgoš, Valečko, Masaryk, Kolba, Cvengroš, Favarin, Rusina, Korenko, Meliško

Útočníci: Balko, Banovský, Borov, Brezniak, Cútt, Fajčák, Halás, Hamráček, Jaššo, Jokeľ, Linet, Mašlonka, Piatak, Solomonchak, Toma, 

Realizačný tím: hlavý tréner - Chudý Miroslav

                          asistent trénera - Richard Šechný

 

Produktivita hráčov HK Dukla Michalovce

Najlepší strelec – CÚTT Radovan 22 gólov, MAŠLONKA Marek 22 gólov

Najlepší nahrávač – SOLOMONCHAK Vladimir 41 asistencií, BREZNIAK Ivan 34 asistencií

Najproduktívnejší hráč SOLOMONCHAK Vladimir 58 bodov, CÚTT Radovan 52 bodov

 

Súboje v play out:

HC 07 Detva – HK Dukla Michalovce 4:2 (3:0, 1:0, 0:2) 

HK Skalica – HK Dukla Michalovce 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)