HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V druhom kole play out privítame na domácom ľade Detvu

pridané: 18.03.2018

V druhom kole play out zabojujeme opäť doma. Našim súperom bude Detva.

V úvodných zápasoch baráže o postup do hokejovej Tipsport ligy sa zrodili dva rovnaké výsledky. Naši chlapci zdolali Skalicu 4:2 a Detva si rovnakým výsledkom poradila s Michalovcami.

Zápas so ,,Záhorákmi“ bol od začiatku rýchly, no nepotykali sme si s koncovkou. Mnohé šance sme nepremenili a tak hostia v prostrednej časti vyťažili z minima maximum. Po góloch Ľ. Škápika a R. Juráka sa schyľovalo k prekvapeniu.

 

"Druhá tretina bola z našej strany veľmi zlá. Nemali sme ani šance, súper nás tlačil," zamyslel sa po zápase so Skalicou Jakub SukeľZáverečná tretina bola však o inom. Po desiatich minútach prišiel z našej strany uragán. Bratia Matúš a Jakub Sukeľovci si svorne rozdelili po dva góly a tak odľahlo nielen našim hokejistom ale aj nejednému fanúšikovi ,,Ešky“.

 

"Veľmi dôležité bolo, že sme to otočili. Nezačali sme až tak zle.  Mali sme veľa šancí ktoré sme nepremenili. Ich brankár chytal výborne a druhú tretinu sme trošku prestali hrať.  Som ale rád, že sme ukázali, že sme tím a v tretej tretine sme sa zomkli a otočili to. Je pred nami ešte 11 zápasov, každý jeden bude veľmi ťažký. Ale sme na to pripravení, a ja verím, že to zvládneme," zhodnotil po stretnutí Matúš Sukeľ.

"Ja som veľmi rád, že nám to tam padlo. Verím, že keby nám to tam padlo prvú tretinu, tak zápas vyzerá úplne inak. Takto sme sa vytrápili, dostali sme v druhej tretine dva góly. Som veľmi rád, že sme to zlomili a vyhrali sme," doplnil Jakub Sukeľ.

Hokejisti Detvy mali úplne iný priebeh stretnutia s Michalovcami. Výsledok zápasu prakticky vybavili v úvode zápasu. Počas prvých štyroch minút po góloch V. Sitnikova, J. Milého a D.Videlku rozhodli o zápase. Štvrtý gól pridal v prostrednej časti L. Ščurko. Hostia z Michaloviec už len skorigovali stav, keď sa presadili Ľ. Balko a R. Cútt.

Naše vzájomné zápasy s Detvou boli do polovice súťaže výsledkovo priaznivé pre nás. Vyhrali sme všetky tri stretnutia. V druhej časti nám však ,,podpoľanci“ nedovolili vyhrať ani jedno stretnutie. Dôležité je, že prvý domáci zápas sme nakoniec otočili a dotiahli do víťazného konca a to určite chlapcov nakopne.

"Určite nás to nakopne, prvý zápas bol ťažký. Dnes prišli ľudia aby nás podporili. Myslím, že ich bolo dosť na to, že hráme play out.  Takže sme radi, že sme vyhrali a verím, že budú chodiť ďalej a podporovať nás" skonštatoval Matúš Sukeľ.

"Je to veľmi dôležité, prvé víťazstvo v play out. Už dlho sme nedali spolu s bratom toľko gólov, tak som rád. Detva bude náročný súper, treba pritvrdiť, treba si ísť po tri body. Určite žiadny zápas nebude ľahký.  Čaká nás ešte jedenásť náročných zápasov, na ktoré sa musíme pripraviť," doplnil brat Jakub.

Vieme aký súper nás čaká, vieme o čo sa hrá a preto nesmieme pripustiť stratu bodov v domácom prostredí. Veríme v dobrý výkon a nasadenie ,,Ešky“ v tomto zápase. Držíme palce chlapci.

POĎME "EŠKA" POĎME DO TOHO!!! V DOBROM AJ ZLOM, MY SME LIPTÁCI.

Vzájomné zápasy v sezóne 2017/18

HC 07 ORIN Detva - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 ORIN Detva 6:2 (2:0, 1:0, 3:2)

HC 07 ORIN Detva - MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 ORIN Detva 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

HC 07 ORIN Detva - MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:3 (1:1, 1:1, 4:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC 07 ORIN Detva 1:2pp (0:0, 1:0, 0:1-0:1)



Produktivita hráčov HC 07 ORIN Detva

Najlepší strelec – SČURKO Ladislav 18 gólov, VIDELKA David 16 gólov

Najlepší nahrávač – MURČEK Michal 24 asistencií, VIDELKA David 22 asistencií

Najproduktívnejší hráč – VIDELKA David 38 bodov, MURČEK Michal 33 bodov