HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

V piatok 16.marca začíname play out domácim duelom proti Skalici

pridané: 15.03.2018

V piatok 16. marca o 17,oo hod nás čaká prvý barážový duel v ktorom hostíme finalistu 1. Hokejovej ligy tím HK Skalica.

Skalica v uplynulom ročníku 1. hokejovej ligy zažila veľkú eufóriu, keď vyradila najväčšieho ašpiranta na prvoligové víťazstvo – Prešov a oslavy z postupu do finále mohli konkurovať radosti zo zisku titulu. Od Záhorákov sa v tejto sezóne postup do finále už vopred očakával, po víťazstve v základnej časti si Skaličania brúsili zuby na prvý titul v novodobej klubovej histórii od vzniku samostatného Slovenska. Nestalo sa, Skalica je druhý rok po sebe strieborná. 

Od Skalice sa už od úvodu sezóny očakávalo, že bude hrať o tie najvyššie priečky, čo sa postupne aj vyplnilo. Do sezóny vstúpila Skalica výborne. V septembri doplnili vlaňajší káder posilami z Trnavy Romanom Jurákom a Dávidom Okoličánym, ktorí výborne zapadli k skúsenému centrovi Renému Jarolínovi. Na konci októbra sa Skalica usadila na druhej priečke. Začiatok novembra znamenal pre Skalicu prvé miesto, ktoré si zabezpečila vďaka impozantnej sérii víťazných zápasov. Túto šnúru im však v polovici novembra prekazil Vranov nad Topľou, kde Skalica ani na piaty pokus nedokázala poraziť Michalovce. Na revanš pripravili fanúšikom hokejové divadlo proti Považskej Bystrici, ktorej nasúkali sedem gólov. Kolísavá forma sa potvrdila v poslednom novembrovom stretnutí na ľade Topoľčian, kde ani vedenie o dva góly neznamenalo plný bodový zisk.

Od polovice novembra podávali Skaličania rozpačité výkony, ktoré sa preniesli aj do prvej polovice decembra. Najprv triumfovali vysoko 13:3 nad Novými Zámkami, no v nasledujúcom stretnutí proti Dubnici nad Váhom prvýkrát prehrali na svojom domácom ľade, čím stratili dovtedajšiu domácu neporaziteľnosť. Veľmi dôležitý duel čakal na Skalicu po vianočných sviatkoch, no proti Topoľčanom vyhrala jasne 5:1 a podobný výkon zopakovala aj v Nových Zámkoch. V januári Skalica doslova dominovala. Nenašla ani jedného premožiteľa a vďaka 23 získaným bodom sa predrala z tretieho na prvé miesto so štvorbodovým náskokom. Od polovice decembra ťahali sériu pätnástich víťazných zápasov a stali sa tak víťazmi základnej časti súťaže.  

Vo štvrťfinále 1.hokejovej ligy narazili záhoráci na  Považskú Bystricu, ktorú zdolali 3:0 na zápasy. V semifinále ich čakali Topoľčany, ktoré dokázali zobrať Skalici jeden zápas v sérii a po výsledku 3:1 mali istotu finále a aj tohtoročnej baráže. O šampióna druhej najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku nastúpili proti hokejistom Michaloviec. Po prehre 1:3 na zápasy obsadili celkové druhé miesto v súťaži.

Záhoráci majú dobre vyskladaný tím, v ktorom hrajú aj starší skúsenejší hráči, ktorí dokážu mužstvo potiahnuť v náročnejších okamihoch a zároveň disponujú aj šikovnými mladými puškami, ktoré dodávajú celku potrebnú dravosť a svižnosť. Ružičkov tím potvrdil počas sezóny, že ich silnou stránkou sú závery zápasov. Skaličania sa spoliehajú najmä na skúsenosti už ostrieľaných harcovníkov,ktorými sú Martin Hujsa, René Jarolín, Ľubomír Vaškovič a Ľubomír Škápik. Popri týchto hráčoch je dobre namiešaná chémia mladosti a bojovnosti v tíme, ktorý koučuje dvojica trénerov Michal Ružička a Miroslav Lipovský.

 

Produktivita HK Skalica v sezóne 2017/2018

Najlepší strelci - JAROLÍN René 28 gólov, HUJSA Martin a VAŠKOVIČ Ľubomír 22 gólov

 

Najlepší nahrávači -  HUJSA Martin 40 asistencií, VAŠKOVIČ Ľubomír 39 asistencií, JANÁČ Patrik 38 asistencií

Najproduktívnejší hráči -  HUJSA Martin 62 bodov, VAŠKOVIČ Ľubomír 61 bodov, JANÁČ Patrik 56 bodov

 
Zostava:

Brankári: R. Petrík, Košút, Sojka

Obrancovia: P. Horváth, Škápik, Pavešic, Mikéska, Kukliš, Drahorád, Straka, Janík, Ri. Vanek, Sloboda, 

Útočníci: Dvonč, Schmitd, Knyazev, Krýdl, A. Kotzman, Vereš, Čederle, Jurák, Jarolín, D. Okoličány, Hluch, Kučera, Janáč, Dufek, Dmitriev, Hujsa, Vaškovič

Realizačný tím: hlavný tréner Michal Ružička

asistent trénera: Michal Holaza, Miroslav Liptovský

 

Vzájomné zápasy so Skalicou v play out 2016/17:

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Skalica  3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

HK Skalica - MHk 32 Liptovský Mikuláš   2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Skalica 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

HK Skalica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:7 (1:2, 3:2, 2:3)

 

Všetci veríme, že úvodný barážový zápas dopadne pre nás víťazne a bude prvým krokom k tomu, aby sme v najvyššej hokejovej súťaži pôsobili aj v ročníku 2017/2018. Všetci ste srdečne vítaní, pretože naši chlapci potrebujú aj Vašu podporu.