HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zo Žiliny iba bod.

pridané: 12.03.2018

Do posledného zápasu v základnej časti sme hrali o účasť v play off.

Bohužiaľ, ani tento rok sa nám nepodarilo dostať medzi najlepších osem mužstiev ligy.

Domácim už v poslednom kole o nič nešlo, zato „EŠKA“  bojovala ešte na diaľku o miesto v play off. A začali sme pod Dubňom lepšie, keď sa v 5.minúte puk odrazil k Matúšovi Sukeľovi, ktorý nekrytý otvoril skóre. Domáci odpovedali najskôr šancou Handlovského v 12.minúte, ktorá ešte gólom neskončila, ale o minútu sa po chybe našej obrany dostal pred Košarišťana Pospíšil a vyrovnal stav stretnutia. Naši chlapci šli znovu do vedenia v 18.minúte, keď Lištiak s pukom nešpekuloval, vystrelil a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Tomekovej brány. O minútu však bolo znovu vyrovnané, keď sa v presilovke po kombinácii s Handlovským presadil Holovič. V úvodnej tretine sme videli až štyri góly, po dva na oboch stranách.

V druhej tretine sa opäť o čosi viac smerom dopredu snažili naši chlapci, ale s koncovkou to bolo horšie. Chlapci si vylámali zuby na Tomekovi v 27.minúte, o minútu neskôr ho neprekonal ani Matúš Sukeľ, ale potom sme hrali presilovku a bleskovo sme ju za päť sekúnd vďaka rane obrancu Tabačeka využili na strelenie tretieho gólu. Domáci boli vpredu málo nebezpeční, strely z diaľky Košarišťana neohrozovali a vlkom chýbala na gólovú šancu lepšia finálna prihrávka. Po dvoch tretinách to teda vyzeralo nádejne, keď sme viedli o jeden gól.

Vlci vstúpili do záverečnej tretiny aktívne a vybojovali si aj presilovku, ale málo v nej strieľali a nedokázali vyrovnať. Ostali však naďalej aktívni a vyplatilo sa im to. Na konci 47.minúty prihral Švihálek spoza brány medzi kruhy Juríkovi, ktorý vyrovnal aj po tretí raz skóre zápasu. Ostali sme zaskočení, navyše sme sa od 51. minúty museli brániť početnej výhode domácich. Prečkali sme ju bez ujmy a záver zápasu tak bol ešte otvorený. Necelé štyri minúty pred koncom mohol rozhodnúť Matúš Sukeľ, no svoj nájazd na Tomeka nezakončil gólom. „EŠKA“  dostala po faule Tvrdoňa dve minúty pred záverom možnosť hrať presilovku, ale nedokázali sme nič vymyslieť, a tak sa v dueli po remíze 3:3 muselo pokračovať predĺžením.

V predĺžení mali hru jasne v rukách domáci, ktorí nám toho moc nedovolili. Keď už sa zdalo, že sa rozhodne až v nájazdoch, sekundu pred koncom po Švihálkovej prihrávke prekonal Košarišťana Handlovský a rozhodol o výhre domácich.

Bohužiaľ, „EŠKE“ bod na účasť v play offf nestačil, nakoľko Nové Zámky vyhrali za tri body v Nitre a nedovolili nám preskočiť ich v tabuľke. Nás po roku opäť čaká účasť v play out. Prvý zápas odohráme v piatok 16.3. v tradičnom čase o 17:00 v „Kôlničke“ proti Skalici a pokračovať budeme rovnako v „Kôlničke“ v nedeľu 18.3. tradične o 17:00 proti Detve.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

54.kolo

MšHK Žilina – MHK 32 Liptovský Mikuláš                       4:3pp (2:2,0:1,1:0 – 1:0)

Góly: 13. Pospíšil (Tvrdoň), 19. Holovič (Handlovský, Juraško) PP, 47. J. Jurík (Švihálek, Húževka), 65. Handlovský (Švihálek) - 5. M. Sukeľ (Žiak), 18. Lištiak (Uhrík, Nemec), 29. J. Tabaček (Nádašdi, M. Sukeľ) PP

 

Strely: 32:28 (15:9,5:9,7:7 – 5:2)

Tresty: 3:3

Presilovky: 1:1

Oslabenia: 0:0

 

Žilina: T. Tomek - Hatala, Kozák, Turian, Andersons, Juraško, Mendrej - Tvrdoň, R. Hruška, Pospíšil - Handlovský, Holovič, Konečný - Švihálek, Húževka, J. Jurík - Stupka, Ondruš, Rogoň - Coma, Váňa

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Moravčík, J. Tabaček, Kurali, R. Suchý, Nádašdi, M. Bača, Nemec, Gründling - Rudolf Huna, Langhammer, A. Laco - Žiak, Oško, Vybiral - Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ - Pacalaj, Uhrík, Lištiak

 

Rozhodcovia: Jonák, Goga – Orolín M., Kollár

Diváci: 763

 

Foto: Adrián Danaj