HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Skalp majstra.

V poslednom domácom zápase v základnej časti sme hostili Banskú Bystricu.

V dôležitom zápase v boji o play off sme začali dobre a už v úvode sme sa dostali do viacerých dobrých šancí. Najskôr v 3.minúte pohrozil Kriška, po chvíli preveril Lukáša aj Langhammer. V 16.minúte mal však na opačnej strane obrovskú príležitosť Bubela, ktorý sa ocitol osamotený pred Košarišťanom, lenže Košarišťan vytiahol famózny zákrok. Skóre zápasu sa napokon menilo pár sekúnd pred koncom prvej tretiny. Bystričania udreli po rýchlom protiútoku, skóroval Hrnka.

„EŠKE“ sa podarilo vyrovnať hneď v úvode druhej tretiny. V 23.minúte sa individuálne presadil Matúš Sukeľ, ktorý blafákom prekonal Lukáša. V 29.minúte sa ešte síce skóre po Kriškovej strele nemenilo, no o dve minúty neskôr poslal naše farby do vedenia Vybíral, ktorý po presnej Žiakovej prihrávke spoza bránky poslal puk do Lukášovej bránky. V 38.minúte mohol navýšiť skóre Matúš Sukeľ, ten však nedokázal premeniť trestné strieľanie. V závere druhého dejstva si vypracovali "barani" výrazný tlak, no stav zápasu sa nezmenil a viedli sme o jeden gól.

V 46.minúte mohol vyrovnať Surový, ktorý to skúšal blafákom na Košarišťana, no náš brankár previedol ďalší skvelý zákrok. V 50.minúte sa nám podarilo dostať do dvojgólového vedenia po tom, čo sa Huna dostal do úniku a proti Lukášovi nezaváhal. Posledná desaťminútovka už veľa vzruchu nepriniesla. Hostia sa aj vďaka svojej nedisciplinovanosti už nedokázali dostať späť do zápasu. „EŠKA“ si tak do tabuľky pripísali cenné tri body a o našom konečnom postavení v tabuľke po základnej častisa rozhodne až v poslednom nedeľnom zápase základnej časti Tipsport Ligy na ľade Žiliny.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

53.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 05 Banská Bystrica       3:1 (0:1,2:0,1:0)

Góly: 23. M. Sukeľ (Kriška, Nádašdi), 31. Vybíral (Žiak, Bača), 50. Huna (Nechaj, Bača) – 20. Hrnka (Ďatelinka)

 

Vylúčení: 3:6 + Brittain (BB) 10min OT

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Gründling, Nemec, Suchý, Kuráli, Bača, Nádašdi, Moravčík, Pacalaj – Laco, Langhammer, Huna – Vybíral, Oško, Žiak – J. Sukeľ, M. Sukeľ, Kriška – Lištiak , Uhrík, Nechaj

HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš – Ďatelinka, Kubka, Mihalik, Pretnar, Brejšák, Delisle, Gélinas, Gabor – Lamper, Surový, Hrnka – Brittain, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Skalický – Kabáč, Češík, Bortňák

 

Rozhodcovia: Snášel, Orolin – Korba, Stanzel