HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Dorastenci si vybojovali postup do štvrťfinále

pridané: 06.03.2018

Vo štvrtom zápase o postup do štvrťfinále play off Kaufland Extraligy dorastu naši chlapci zvíťazili nad Skalicou 4:3.

Od začiatku duelu bolo badať na oboch stranách dôležitosť tohto stretnutia. Skaličania museli a naša omladina chcela v tomto zápase rozhodnúť túto sériu. Opatrnosť vládla od úvodu na oboch stranách. Skóre otvorili v závere prvej tretiny hostia, nám sa však podarilo rýchlo vyrovnať, keď Nemec našiel 17 sekúnd pred jej koncom presnou prihrávkou Nikolajeva a bolo vyrovnané. V druhej časti sa hra zrýchlila a hostia išli v 28.minúte v presilovke do vedenia. Odpoveď našich bola opäť raketová. Nikolajev  poslal Halušku do úniku po pravej strane a ten krásnou strelou ponad rameno brankára zrušil pavučinu vo ,,vinkli“ skalickej brány. Chlapci boli pri chuti a už o chvíľu bol vo vyloženej šanci podrazený Vaculík, ktorý s prehľadom premenil trestné strieľanie. Záver tretiny sme si ustrážili. Tretie dejstvo začali aktívne Záhoráci snažiaci sa o vyrovnanie. Proti bol však Sleziak, ktorý zvýšil v 45. minúte už na rozdiel dvoch gólov, po asistencii Plevu. Hosťom sa už podarilo len skorigovať výsledok 11 sekúnd pred koncom. Po výbornom kolektívnom výkone si zverenci trénerov Pleva-Kadlubiak užili zaslúženú postupovú radosť. Vďaka patrí aj divákom, ktorí prišli povzbudiť našich dorastencov.

 

 

A čo bude nasledovať?

Vo štvrťfinále s určitosťou nenarazíme na víťaza základnej časti Slovan Bratislava. Našim súperom bude niektorý z trojice Trenčín, Poprad, Nitra. To sa však dozvieme až v stredu večer po odohratí ešte dvoch stretnutí o postup do play off, v ktorých je stav 2:2 na zápasy. Samotné štvrťfinále začína dvojzápasom na ľade súpera cez víkend 10. a 11.marca. Doma sa predstavíme v stredu 14.3.2018. O najbližšom súperovi a čase prvého domáceho stretnutia Vás budeme informovať.

 

MHk 32 Liptovský Mikuláš - MHKM Skalica 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

 

Góly a asistencie MHk 32 LM:

NIKOLAJEV Maxim (NEMEC Šimon, ŽIDEK Martin)

HALUŠKA Adam (NIKOLAJEV Maxim)

VACULÍK Marek-trestné strieľanie

SLEZIAK Patrik (PLEVA Martin)

Zostava MHk 32 Liptovský Mikuláš: BUKAS Jozef Michal – DROPPA Sebastián, NEMEC Šimon, PLÁVKA Oliver, FEKETE Juraj, HALUŠKA Adam, NIKOLAJEV Maxim, PLEVA Martin, MIKULÁŠ Matej, ŠIMALČÍK Vladimír, VACULÍK Marek, KARAS Adam, KRAJČÍ Filip, ŽIDEK Martin, SLEZIAK Patrik, ČENKA Filip, ANTOL Róbert, MRÁZIK Michal, FEHERPATAKY Fedor

https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/610/kaufland-extraliga-dorastu/match/99569/