HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Marek Uram "Verím, že toto mužstvo sa dokáže pobiť o miesto v play off."

pridané: 24.02.2018

S hokejom začínal v doma v Liptovskom Mikuláši a v sezóne 1993/94 debutoval v slovenskej extralige. V priebehu sezóny 1999/2000 prestúpil do Znojma, kde vytvoril produktívnu dvojicu so slovenským hokejistom Petrom Pucherom. V ročníku 2000/2001 sa stal najlepším strelcom českej extraligy. V klube zotrval do sezóny 2005/06, potom pôsobil vo Vítkoviciach a po skončení pôsobenia v tomto klube podpísal trojročnú zmluvu so Slovanom Bratislava. Po základnej časti prvej sezóny v Slovane bol s 31 gólmi najlepším strelcom súťaže a s tímom vybojoval svoj prvý klubový majstrovský titul. Neskôr pôsobil v Martine a v MOL lige za Ice Tigers Nové Zámky.

Marek Uram bol členom výberu z MS 2002 v Göteborgu, ktorý vybojoval titul majstra sveta. V slovenskej reprezentácii odohral 73 zápasov, strelil 17 gólov.

V uplynulom ročníku Tipsport ligy odohral za Liptovský Mikuláš 57 zápasov v ktorých nazbieral 49 bodov za 17 gólov32 asistencií. V štatistikách tímu viedol rebríček najlepších nahrávačov a v rebríčku produktivity sa umiestnil na druhom mieste za Matúšom Sukeľom. V aktuálnej sezóne je v bodovaní na druhom mieste s počtom 29 bodov za 8 gólov21 asistencií. Žiaľ zranenie, ktoré utrpel v 36. kole v zápase so Žilinou mu túto sezónu už do hry nedovolí zasiahnuť. Po dohode s klubom, hráčmi a Jurajom Halajom vzal na svoje plecia neľahkú úlohu, funkciu hlavného trénera a tak bude oporou mužstvu aspoň z lavičky. Držíme palce yessmiley

Už skoro vo finiši základnej časti tipsport ligy si prijal neľahkú úlohu, viesť tím a dostať sa s ním do vytúženého play off...

"Po dohode s vedením klubu aj staršími hráčmi som prijal túto úlohu, pretože sme sa zhodli na tom, že je to asi najlepšie riešenie, aby sme zostali pri tíme ja s Jurajom Halajom. Po dohode s chalanmi sme to teda zobrali a uvidíme čo to prinesie."

Aké je to viesť hokejistov z lavičky a nemôcť zasiahnuť do hry ako hráč a pomôcť mužstvu?

"Je to pre mňa nová úloha, ktorú som doteraz nezažil. Radšej by som pomáhal hráčom z ľadu."

V čom vidíš potenciál mužstva?

"Je to vcelku mladé mužstvo s niekoľkými staršími hráčmi. Verím, že toto mužstvo sa dokáže pobiť o miesto v play off. Verím, že začneme hrať trošku útočnejšie a dôležité zápasy zvíťazíme."

Ako prebiehala príprava tímu počas prestávky.

"Myslím, že sme zvolili normálny klasický mikrocyklus, ktorý sa v tomto období robí v každom tíme. Oddýchli sme si, zregenerovali, potrénovali a v nedeľu ideme na to."

Čakajú nás tri domáce zápasy v rade. Ako sú na tom chalani pred týmito zápasmi?

"Každý z chalanov si uvedomuje dôležitosť týchto zápasov. Snažíme sa ich s Jurom pripraviť tak, aby boli čo najlepšie pripravení a verím, že to zvládneme."

Stihol sa dať káder cez prestávku dokopy zdravotne?

"Stále sú mimo niektorí hráči či to je Rado Suchý, Marek Pacalaj, Mário Kurali, Braňo Rapáč, Lukáš Paukovček. Takže zdravotne to nie je až také optimálne, čo sa týka zostavy."

Pripravovali ste sa nejako špeciálne na najbližší zápas proti Detve? S čím vyrukujete na tohto súpera?

"Vieme aký zápas nás čaká, vieme, že Detva je posledná ale posledné zápasy mala dobré, vyhrávala. Verím, že vyrukujeme s našou útočnou hrou a že domáci zápas vyhráme."       

Badať v mužstve pred záverom základnej časti súťaže napätie alebo nervozitu?

"Všetci vieme o čo hráme, máme pred sebou ešte sedem zápasov v ktorých sa rozhodne o tom, či sa dostaneme do play off, či sa nám podarí splniť cieľ. Čiže určité napätie, nervozita je, ale je to normálna vec a verím, že sa chalani s týmto dobre popasujú."

Čo by si odkázal fanúšikom MHk 32?

"Aby stáli pri nás v tejto ťažkej chvíli, ktorú sme si  zavinili viac menej sami. Verím ale, že spoločne s fanúšikmi to zvládneme, keď nás povzbudia."

M.