HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zo Záhoria sme si doviezli všetky body!!!

Ďalekú cestu zo Záhoria sme si spríjemnili ziskom dôležitých troch bodov.

Od úvodu stretnutia sa hralo hore – dole, ale bez vážnejších streleckých pokusov. Obraz hry sa zmenil až v polovici prvej tretiny. Z prvého gólu stretnutia sa radovali Seničania. Autorom gólu bol Kovalovský, ktorý dorazil puk za Pravdov chrbát. Po strelenom góle mali domáci početnú výhodu, keď bol vylúčený Bartík, ale nedokázali na súpera vyvinúť tlak. Liptáci sa snažili vyrovnať, ale po Cibuľovej strele sa efektným semaforom prezentoval Račko. Dve minúty pred koncom prvej tretiny hrali hostia presilovku po vylúčení Salijiho, ale vyrovnanie neprišlo.

Hostia vstúpili do druhého dejstva aktívne. Liptáci sa tlačili pred Račka a ich aktivita bola odmenená ďalšou presilovou hrou, keď na lavicu hanbyzamieril Šimon. Liptáci ale nevymysleli nič svetoborné, v závere oslabenia dokonca strieľal Dvonč, brankár Pravda bol v strehu a puk vyrazil. Potom bola výhoda presilovej hry poskytnutá aj Seničanom, trestnú lavicu šiel zohrievať Piatka. Presilovka domácich ale nedopadla podla predpokladov. Liptáci získali puk, domácich zavreli v obrannom pásme a Bartík strelou od modrej vyrovnal. Domáci sa potom snažili o strhnutie vedenia na svoju stranu, ale ich pokusy zlikvidoval Pravda. Hostia sa snažili o to isté, ale im sa snahu podarilo pretaviť do gólu. Liptákov v 35. minúte rozjasal Piatka. V závere druhej tretiny domáci vycerili zúbky, ale Pravda svoj tím podržal – najskôr v 37. minúte vychytal Salijiho, ktorý sa dostal do úniku, následne zneškodnil pokus Šimona. Minútu pred koncom mal Jabrocký veľkú šancu na skórovanie, ale v nájazde na Račka neuspel.

V úvode tretej tretiny hrali Záhoráci presilovku presilovku, ale hostia im nedovolili usadiť sa v pásme. Liptáci boli aktívnejší a domácich do ničoho nepúšťali. Umnou hrou držali domácich na dištanc od Pravdovej brány. Šanca Salijiho v 48. minúte, keď sa dostal do úniku, nesmerovala medzi tri žrde. V 49. minúte bol Piatka v úniku faulovaný a nasledovalo trestné strieľanie. Maroš Piatka ho s prehľadom premenil. Seničania sa v poslednej desať minútovke snažili s vývojom stretnutia niečo urobiť, ale Liptáci umnou hrou strážili výsledok. Keď sa aj dostal puk pred brankára, Pravda svoj tím podržal. Poslednú veľkú šancu na gól mal Lichanec v 55. minúte, ale Račko predviedol dobrý zákrok.

Domov sme si tak odviezli všetky body po dobrom výkone. V bránke dostal po prvý krá šancu Pravda a nesklamal. Naše mužstvo podržal.

"EŠKA" sa tak už môže tešiť na nedeľný súboj s lídrom tabuľky z Bardejova. Všetci veríme, že nás prídete povzbudiť. Budeme potrebovať každého jedného z vás. Všetci na zimák!!!

HC Dukla Senica - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Góly: 11.Kovaľský (Trenčan) resp. 31.Bartík (Mezovský, Cibuľa) OS, 35.Piatka (Brezniak), 49.Piatka SN

Strely: 25:28

Vylúčenia: 4:4 + Saliji (SE) 10min. OT, Videlka (SE) 10min. OT+DKZ resp. Jabrocký (LM) 10min. OT

HC Dukla Senica: Račko – Pavešic, Grman, Černý, Kotzman, Šimon, Šohajda – Ružička, Videlka, Pekarčík – Saliji (C), Dobrý, Romančík – Dvonč, Řezač, Daniel – Markulinec, Kovalovský, Trenčan

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Mezovský (C), Krčula, Nádaši, Burzala, Kadlubiak, Oravec, Oško – Marcinko, Cibuľa, Bartík – Jabrocký, Lichanec, Gápa – Brezniak, Piatka, Laco – Lištiak

Rozhodca: Krist – Beniač, Šefčík.

Diváci: 309