HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

S Humenným za tri body!

Súpera z Vihorlatu sme zdolali a pripísali si tak do tabuľky ďalšie body za víťazstvo.

Liptáci začali ako z veľkej knihy. Už v prvej minúte si vypýtali faul a Uram po kombinácii Lichanca a Jabrockého blafákom prekonal Volentiera. Útočníci domácich krúžili aj naďalej okolo bránky Humenného ako supy a tlačili sa do zakončenia. V 4. minúte už domáci viedli o dva góly, keď Lichanec prestrelil spomedzi kruhov Volentierovu lapačku. V ďalšom priebehu zaujala strela Marcinka. V 15. minúte hostia znížili. Po nenápadne nahodenom puku do tretiny domácich sa Ihnaťo dostal pri pravej tyčke k puku a v podstate do prázdnej bránky zasunul puk za Dovinov chrbát. V prestávke ale musel tréner Spišák svojich hráčov pochváliť.

Druhá tretina bola zo začiatku sprevádzaná nepresnosťami na oboch stranách. Hladinu rozvírila až presilovka hostí v 30. minúte.  Jabrocký sa odpútal na modrej od obrancu Humenného a rútil sa sám na Volentiera, ten ale dobre zasiahol. Hneď po naskočení vylúčeného Lichanca sa domáci v trojici rútili na obrancu hostí, ale Cibuľa poslal nepresnú prihrávku svojim spoluhráčom. Do konca tretiny sme ešte videli dobré zakončenie Piatku. Volentier držal svojich v hre. V prestávke bolo cítiť v oboch šatniach napätie.

Tretia tretina začala vylúčením hosťujúceho Gregu. Domáca druhá formácia sa usadila v útočnom pásme, gól to ale neprinieslo. V 47. a 48. minúte zahrali dobre svoje striedania hráči z Vihorlatu a domáci brankár Dovina mal plné ruky práce. Svoje mužstvo podržal. V 58. minúte mal rozhodujúci gól na hokejke Jabrocký. Nedokázal prepasírovať puk do siete. Rozhodnutie tak padlo až dve sekundy pred koncom. Liptáci nepustili hostí do tlaku, ale tréner sa aj napriek tomu riskantne rozhodol odvolať brankára. Puk však získal Krčula, ktorý si ho vymenil s Uramom a do prázdnej bránky uzavrel skóre stretnutia.

Róbert Spišák:

"Začali sme veľmi dobre, dali sme rýchle góly tak, ako sme chceli. Potom sme však upustili od agresívnejšieho zakončenia, núkali sme sa v šanciach, volili sme zbytočne nahrávku. Potom sme dostali kontaktný gól a hra sa vyrovnala. Neskôr sme umnou hrou kontrolovali priebeh stretnutia, ale zbytočne sme si situáciu skomplikovali v posledných piatich minútach prvej tretiny. V druhej tretine sme mali vyložené príležitosti, ale riešili sme ich zle. Tri body sú ale naše, a ideme ďalej."

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MHK Humenné       3:1 (2:1,0:0,1:0)

Góly: 1. Uram (Lichanec, Jaborcký), 4. Lichanec (Uram, Jabrocký), 60. Krčula (Uram, Mezovský)  resp. 15. Ihnaťo (Podsedlý, Roháč)

Strely: 44:25

Tresty: 4:6

Tréneri: Spišák - Krěmen

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Dovina – Krčula, Mezovský, Marcinko, Cibuľa, Bartík – Nádašdi, Burzala, Jabrocký, Lichanec, Uram – Kadlubiak, Oravec, Brezniak, Piatka, Laco – Oško, Gápa

MHK Bemaco Humenné: Volentier – Varga, Horváth, Krempaský, Vartnovník, P. Segľa – Grega, Roháčik, Mihalič, M. Segľa, Renčok – Janči, Šeliga, Podsedlý, Roháč, Ihnaťo – Kramár, Šugár

Rozhodcovia: Vojtek – Číž, Rojík

Diváci: 605