HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Zaslúžené víťazstvo

V druhom zo série piatich domácich zápasov sme opäť podali oduševnený výkon.

Trenčania mali skvelú šancu už v prvej minúte zápasu. Po chybe našich hráčov sa ocitol osamotený pred bránou Gašparovič, no nedokázal využiť prihrávku od Radivojeviča. V 8.minúte sa do dobrej šance dostal Piatka, lenže jeho strelu pokryl Valent. O pár minút neskôr mala „EŠKA“ viacero príležitostí, no skóre zápasu sme otvorili až tesne pred koncom prvej tretiny, keď sa presadil J. Sukeľ. Ten dokázal tečovať strelu Tabačeka od modrej čiary. Dukla mohla vyrovnať pri stopercentnej šanci Vargu, ktorý dorážal puk do odkrytej bránky, Košarišťan však vytiahol zázračný zákrok lapačkou. Aj vďaka tomu sme teda viedli po úvodnej tretine.

Úvod druhého dejstva poznačila výmena plexiskla, ktorá prerušila zápas na niekoľko minút. Po dlhšej prestávke prišla obrovská šanca „EŠKY“. Vybíral sa ocitol osamotený pred Valentom, lenže trenčianskeho brankára neprekonal. V 29.minúte Trenčín vyrovnal. Rozhodcovia hosťom dopriali dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, keď súčasne vylúčili dvoch našich obrancov. Po dvadsiatich sekundách Bačík tvrdou strelou od modrej prestrelil Košarišťana strelou popri vyrážačke. Pred druhou sirénou nám mohol prinavrátiť vedenie  Žiak, lenže jeho strelu zlikvidoval Valent. Po dvoch tretinách tak svietil na tabuli rovnaký pomer gólov.

"Vojaci" sa prvýkrát ujali vedenia na začiatku tretej tretiny. Sojčík spoza brány našiel Radivojeviča, ktorý na dvakrát dokázal pretlačiť puk do siete. Naši chlapci mu dopomohli benevolentnejším bránením. Vyrovnaný stav dlho netrval. V 46.minúte putoval na trestnú lavicu jeden z hosťujúcich hráčov a naši dokázali  dorovnať stav stretnutia. Naši dobre zakombinovali v útočnom pásme, Števuliak prihral na modrú Tabačekovi, ktorý z prvej delovou ranou prekonal trenčianskeho brankára, ktorému ideálne clonila dvojica Laco, Huna. V 50.minúte mal obrovskú šancu Paukovček, pred ktorým reflexívne zasiahol Valent. O štyri minúty neskôr mohol strhnúť vedenie na našu stranu Piatka, no ani on nedokázal prekonať dobre chytajúceho trenčianskeho brankára. Následne vznikla roztržka pred brankárom a zrodil sa pästný súboj medzi Kriškom a Bačíkom, ktorý jednoznačne ovládol náš kapitán. V záverečnej päťminútovke mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu oba celky. Najprv Huna so Sukeľom nedokázali v oslabení  úspešne dotiahnuť prečíslenie dvoch proti jednému. Potom sa už hostia usadili v našom pásme a mali dve veľké šance rozhodnúť stretnutie vo svoj prospech. Sojčík najprv tečoval Fruhaufovu strelu do tyčky a pri následnej dorážke predviedol Košarišťan po druhýkrát v zápase zázračný zákrok sťa by Janko Lašák, keď v poslednej chvíli zabránil svojou lapačkou puku docestovať do siete. Na rad tak prišlo predĺženie.

Rozuzlenie priniesla presilovka nášho tímu v 64.minúte. Naši chlapci sa usadili v útočnom pásme. Dlhšie sa nevedeli dostať k strele až to napokon zobral na svoje plecia Števuliak a z pravej strany svojim zakončením do pravého vynkla nedal žiadnu šancu Valentovi.

Pripísali sme si tak druhé víťazstvo za sebou a play off už máme na dosah dvoch bodov. Teraz nás čaká Olympijská prestávka. Stretneme sa opäť až 25.2. Doma privítame Detvu a následne 27.2. zápas o všetko s Novými Zámkami taktiež na domácom ľade. 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

46.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – Dukla Trenčín              3:2pp (1:0,0:1,1:1 – 1:0)                       

Góly: 19. J. Sukeľ (J. Tabaček, Gründling), 46. J. Tabaček (Števuliak, Paukovček) PP, 64. Števuliak (Nádašdi, Paukovček) PP - 29. Bačík (T. Varga, Bezúch) PP2, 43. Radivojevič (Sojčík)

 

Strely: 43:25 (18:9,7:10,14:8 – 4:0)

Vylúčení: 9:10 + Kriška (LM) 10min OT, Gründling (LM) 10min OT

Presilovky: 2:1

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan - Moravčík, J. Tabaček, Nemec, Gründling, Nádašdi, Mezovský, M. Bača, Nitriansky - A. Laco, Paukovček, R. Rapáč - Rudolf Huna, Langhammer, Števuliak - Kriška, Piatka, J. Sukeľ - Vybiral, Uhrík, Žiak

Trenčín: M. Valent - Bačík, L. Romančík, Pač, Frühauf, Bohunický, Holenda, Deveaux, J. Švec - Radivojevič, Pardavý, Bezúch - Marcel Hossa, Sádecký, T. Varga - Mikula, Dlouhý, M. Hecl - D. Hudec, Sojčík, Gašparovič

 

Rozhodcovia: Jonák, Fridrich - Synek, Stanzel

 

Tomáš Paprčka