HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Bohužiaľ, opäť bez bodu

pridané: 05.02.2018

V rámci 43.kola k nám na susedské derby zavítali hráči z Popradu.

Stále hráme v oklieštenej zostave skrz zranení a chorôb.

Podtatranské derby malo od začiatku svižné tempo. Najskôr pohrozil už po pár sekundách Abdul, ktorého strela spomedzi kruhov tesne minula bránu. My sme sa pripomenuli v 2.minúte, keď musel po Nádašdiho tvrdej strele zasiahnuť Corbeil. Skóre zápasu napokon otvorili v 7.minúte hosťujúci hráči. Na konci peknej kombinácie bol Buc, ktorý dostal puk do odkrytej brány pri signalizovanom vylúčení jedného z našich chlapcov. „Kamzíci“ mali po strelenom góle navrch. V 15. minúte našiel Buc pred bránou Haizera, ktorého zakončenie skončilo tesne mimo brány. Po prvej tretine sme tak prehrávali o jeden gól.

Úvodné minúty druhej tretiny patrili „EŠKE“.  Corbeil musel najskôr v 22.minúte zasiahnuť proti Gründlingovej strele, podobne si úspešne viedol aj pri zakončeniach Krišku a Lištiaka. V 25.minúte mali Popradčania veľkú šancu, keď Petran nedokázal trafiť takmer poloprázdnu mikulášsku bránku. V polovici zápasu mohol vyrovnať B. Rapáčani ani on však nedokázal prekonať dobre chytajúceho Corbeila v bránke hostí. V 31.minúte sa stav na svetelnej tabuli opäť menil. Po zaváhaní našej obrany sa pred Hollým najlepšie zorientoval Abdul, ktorý vyťažil maximum z neprehľadnej situácie a po druhýkrát prekonal nášho brankára. Viac sme už v druhej tretine nevideli a prehrávali sme tak o dva góly.

Dráma sa začala črtať od tretieho dejstva, po tom čo sme znížili v 43.minúte zásluhou Krišku. Na opačnej strane mal gól na hokejke Abdul, no svoje štatistiky si nevylepšil. V 49.minúte sme mohli vyrovnať vo vlastnom oslabení, lenže M. Sukeľ v nájazde neprekonal Corbeila. O všetkom napokon rozhodla 56. minúta, v ktorej Mlynarovič nahodeným pukom so šťastím prekonal Hollého. Na výsledku už nič nezmenila ani veľká šanca nášho druhého útoku, v ktorej Uhrík ani na dvakrát nedokázal prekonať popradského brankára. Do tabuľky sme si tak nepripísali žiadne body a musíme bojovať ďalej. Naši súperi o play off rovnako zaváhali a tak sme stále v rovnakej pozícii ako pred zápasom. Škoda, mohli sme z bodovej straty čo to ukrojiť.

V stredu cestujeme do Banskej Bystrice. V piatok, 9.2. privítame v súboji na život a na smrť hráčov Žiliny, v ktorom sa bude bojovať o postup do play off.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

43.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad              1:3 (0:1,0:1,1:1)

Góly: 43. Kriška (Lištiak, M. Sukeľ) – 7. Buc (Ježek, Heizer), 31. Abdul (Matej Paločko), 56. Mlynarovič (Svitana)

 

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Hollý – Gründling, Nemec, Tabaček, Bača, Mezovský, Nádašdi, Moravčík – Števuliak, Piatka, Huna – J. Sukeľ, Paukovček, B. Rapáč – Lištiak, M. Sukeľ, Kriška – Uhrík, Laco

HK Poprad: Corbeil – Brejčák, König, Ježek, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, McDowell – Svitana, Mlynarovič, Štrauch – Matúš Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Matej Paločko, Abdul – Hvila, Kundrík, Vašaš

 

Rozhodcovia: Orolin, Kalina – Gajan, Gavalier