HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Nitra s domácim víťazstvom

pridané: 02.02.2018

Do Nitry sme cestovali v oklieštenej zostave.

V zápase nám chýbalo až deväť hráčov! Z toho až päť chlapcov z obrany. Do zostavy sa tak dostali aj juniori. Aj bez týchto okolností bol náš súper favorit zápasu. My sme to mali teda ešte ťažšie ako v normálnej situácii.

Na druhej strane nastúpili domáci Nitrania už aj s dvomi americkými posilami. Prvý gól padol už v 3.minúte, keď vyslal strelu na Košarišťana práve nový muž v nitrianskom drese Troy Milam a puk dorazil Paulovič. V 12.minúte zvýšil počas prvej presilovky v zápase domáci Mezei na 2:0 keď tečoval nahodený puk na bránu.. Zlú prvú tretinu pre „EŠKU“ podčiarkol gólom v našej presilovke v 15.minúte Slovák, ktorý zároveň vyhnal z brány Košarišťana. Na jeho miesto prišiel Juro Hollý. Aj on mal dosť roboty do záveru prvej tretiny, stav sa už ale nezmenil.

Do druhého dejstva sme našťastie nastúpili lepšie. Náskok súpera sme znížili v 25.minúte, keď Lawsona prekonal presnou strelou Paukovček z veľkého uhlu. V 26.minúte ukázal prehľad domáci útočník Bradley, ktorý našiel Macíka, ale tomu dobre zmenšil strelecký uhol Hollý. O dve minúty už ale na ďalšiu príležitosť domácich nevyzrel, pretože ho prekonal strelou švihom od modrej čiary Troy Milam, ďalšia nová posila domácich. V 32.minúte opečiatkoval tečom počas presilovky žŕdku Matúš Sukeľ. Do druhej prestávky stihli Nitrania ešte raz udrieť. V 39.minúte pretlačil puk za Hollého Macík, keď naši hráči nevedeli upratať puk z Hollého bránkoviska do bezpečia.

Rovnako ako skončila druhá tretina, tak začala tretia. V 44. minúte napriahol v presilovej hre Versteeg a jeho strela skončila v bráne. Na tabuli v tej chvíli svietil hrozivý stav 6:1. V 46.minúte Paukovček obkorčuľoval Mezeia a jeho prácu dokončil Jakub Sukeľ, ktorý dorazil puk, ktorý vypadol domácemu gólmanovi pred odkrytú bránu. Podobná situácia sa zrodila aj na druhej strane, keď v 55.minúte po Macíkovej strele dorážal za bezmocného Hollého J. Ručkay. V 58.minúte mal veľkú príležitosť domáci Bradley, ale potvrdilo sa známe nedáš - dostaneš. V následnom rýchlom protiútoku sa pekne presadil Huna, ktorý najprv popri mantinely obkorčuľoval domáceho obrancu a následne nedal svojim typickým zakončením zo strany šancu domácemu Lawsonovi. O pár sekúnd sme uzavreli stav stretnutia našim štvrtým gólom, ktorý sme dosiahli zásluhou Krišku. Ten v presilovke tvrdou strelou prepálil Lawsona. Diváci na štadióne museli byť s počtom gólov a aj ich pomerom spokojný. U nás na Liptove to je však opačne.

V zápase bolo citeľne cítiť absenciu dvoch pätiek hráčov, ktorý pre zranenia či choroby nemohli nastúpiť. Hlavne v obranných radoch dochádzali sily, a tie chýbali pri bránení predbránkového priestoru, z ktorého sme dnes dostali až päť gólov.

Treba zdvihnúť hlavy!!! Veríme, že hlavne chorí chalani sa dajú dokopy a v nedeľu Poprad porazíme. Je to ďalší dôležitý zápas, s papierovo vyrovnanejším súperom. Hráme doma, a tak nám práve domáce prostredie velí vyhrať. Príďte chlapcom dodať sily svojou účasťou na zápase. Budú to určite potrebovať! Úvodné buly sa hodí v tradičnom čase o 17:00.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

42.kolo

HK Nitra – MHK 32 Liptovský Mikuláš                  7:4 (3:0,2:1,2:3)

Góly: 3. Matej Paulovič (T. Milam, Mezei), 12. Mezei (H. Ručkay, M. Paulovič) PP, 15. Marek Slovák (H. Ručkay, J. Milam) OS, 28. T. Milam (Krištof) PP, 39. Macík (Bradley, Rýgl), 44. M. Versteeg (Rýgl, J. Ručkay) PP, 55. J. Ručkay (Macík, Bradley) - 25. Paukovček (Števuliak, Rudolf Huna), 46. J. Sukeľ (Paukovček), 58. Rudolf Huna PP, 59. Kriška (Nádašdi, Števuliak) PP

 

Strely: 35:23

Vylúčení: 6:5

Presilovky: 3:2

Oslabenia: 1:0

 

Nitra: Lawson - T. Milam, J. Milam, Ordzovenský, M. Versteeg, Rýgl, Korím - H. Ručkay, Krištof, M. Paulovič - Kovacs, M. Slovák, Blackwater - Macík, Bradley, J. Ručkay - Rzavský, J. Šiška, Csányi - Miroslav Pupák

Liptovský Mikuláš: Košarišťan (15. Hollý) - Moravčík, Gründling, M. Bača, J. Tabaček, Nádašdi, Mezovský - Rudolf Huna, Piatka, Števuliak - B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ - Kriška, M. Sukeľ, Lištiak - Vybíral, Uhrík, Žiak

 

Rozhodcovia: Novák, Lokšík - Gegáň, Krajčík

Počet divákov: 2820

 

Tomáš Paprčka