HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Fantastický obrat!

Na Liptov pricestovali hráči spod Pustého hradu a nás tak čakal ďalší náročný súper na ceste za ligovými bodmi.

Hráči súpera boli v tomto zápase favoriti, nachádzali sa na druhom mieste extraligovej tabuľky.

Prvú tretinu sme začala aktívnejšie a Zvolenčanov sme zatlačili do defenzívy. Z našej aktivity vyplynul faul súpera a my sme išli hrať úvodnú presilovú hru. Tesne pred koncom presilovky sa hostia dopustili ďalšieho faulu a ponúkli nám krátku presilovku o dvoch hráčov. Vytvorili sme si tlak a aj keď sme krátku presilovku o dvoch hráčov nevyužili, pokračujúca výhoda o jedného hráča nám už priniesla úspech a otvárací gól stretnutia. Navrátilec v zostave Koyš našiel prihrávkou cez bránkovisko osamoteného Matúša Sukeľa a ten popri presúvajúcom sa brankárovi súpera otvoril do odkrytej časti bránky skóre.  Potom však prebral iniciatívu hostia. V polovici tretiny sme pri mantinely v našej tretine stratili puk a hostia so šťastím po nevydarenej prihrávke vyrovnali, keď Špirko dorazil osamotený puk do siete. Hostia po vyrovnávajúcom góle ešte viac začali korčuľovať a zatlačili nás do defenzívy. V 16.minúte sa Torok so šťastím dostal k nahodenému puku, ktorý sa zvláštne odrazil od zadného mantinelu a prekonal prekvapeného Košarišťana v našej bránke. Potom sme už aj nariek sérii vylúčení ďalšie góly nevideli a tak sme po prvej tretine prehrávali o jeden gól.

Druhá tretina pre nás začala veľmi zle. Už v 22.minúte sa Matis dostal k odrazenému puku po Hraškovej strele a upratal ho do siete. Po tomto góle vystriedal Košarišťana v našej bránke Hollý. O minútu nato sme museli čeliť oslabovej hre po vylúčení Uhríka za vrazenie, za ktoré dostal 2+10 minút. Súperov hráč sa dlhšie zdvýhal z ľadu ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Náš hráč nešiel do súboja s úmyslom zraniť, súperovi sa hneď po zákroku ospravedlnil a išiel si s pokorou odsedieť svoj trest na trestnú lavicu. My sme sa v oslabení dobre bránili a neinkasovali sme. Rovnako ako v druhej polovici prvej tretiny, aj tej druhej sme videli sériu vylúčení na oboch stranách, bohužiaľ bez gólového efektu a tak sme v druhej dvadsaťminútovke zhliadli iba jeden gól. Ten na našu smolu padol do tej nesprávnej siete. Po dvoch tretinách sme tak prehrávali už rozdielom dvoch gólov.

Vstup do tretej tretiny nám vyšiel nad očakávanie. V šatni zjavne padli trénerove slová na úrodnú pôdu a naši chlapci zatlačili súpera. Vypýtali si presilovku a v nej sme dokázali znížiť. V 43.minúte Richard Rapáč tečoval strelu Ruda Huna a už sme bolipozadu iba o jeden gól. Našim chlapcom akoby narástli krídla a boli to oni, čo hýrili aktivitou. Tá sa im vyplatila v 49.minúte. Po skrumáži pred bránkou sa k puku dostal opäť Richard Rapáč a svojim druhým gólom v zápase vyrovnal stav stretnutia. Zvolenčanom sa trošku roztriasli kolená a naši chlapci sa stále aktívne snažili zatlačiť súpera do defenzívy. Rozuzlenie zápasu prišlo úderom 55.minúty. Hostia v tej chvíli pykali za príliš veľa hráčov na ľade a "EŠKA" svojim tretím presilovkovým gólom v zápase otočila stav stretnutia. Langhammer po prihrávke spoza bránky prekonal strelou z prvej hosťujúceho Šimka a dokonal tak obrat v zápase. Naši chlapci si záver stretnutia postrážili a na veľkú radosť divákov doviedli zápas do víťazného kola.

V nedeľu nás čaká dôležitý zápas na ľade Detvy. Súper sa od začiatku sezóny zlepšil, a nieje to už tá Detva zo začiatku sezóny, ktorá rozdávala body každému. Následne nás v utorok 30.1. čaká prvý preložený "Olympijský" zápas. Vycestujem na ďaleký východ do Steel arény, kde sa stretneme s miestnymi Oceliarmi. V piatok opäť vycestujeme do Nitry aby sme sa doma predstavili až v nedeľu 4.2. proti Popradu.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

40.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen             4:3 (1:2,0:1,3:0)

Góly: 6. M. Sukeľ (Koyš, Tabaček) PP, 43. R. Rapáč (Rudolf Huna, Suchý) PP, 49. R. Rapáč (Kriška, Suchý), 55. Langhammer (Koyš, Tabaček) PP resp. 10. Špirko (Síkela, Ťavoda), 16. T. Török, 22. Matis (Hraško)

 

Strely: 31:33

Vylúčení: 8:10 + Uhrík (LM) 10 min za napadnutie zozadu

Presilovky: 3:0

Oslabenia: 0:0

 

Liptovský Mikuláš: Košarišťan (22. J. Hollý) - Nemec, Tabaček, Pacalaj, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Matej Bača, Nitriansky - Rudolf Huna, Langhammer, Števuliak - B. Rapáč, Paukovček, R. Rapáč - Kriška, M. Sukeľ, Koyš - A. Laco, Uhrík, J. Sukeľ

Zvolen: M. Šimko - Hraško, Ťavoda, Ross, Drgoň, J. Kováčik, Bokroš, Ulrych, Zeleňák - Matis, Špirko, Síkela - Obdržálek, O. Steen, Coffman - Martin Ďaloga, Kytnár, Šišovský - Dubeň, V. Fekiač, T. Török

 

Rozhodcovia: Lokšík, Müllner - M. Korba, Stanzel

Divákov: 1026

 

Tomáš Paprčka