Logo
Hlavný sponzor
Liptovský Mikuláš - Mesto pre všetkých

Dôležitý zápas sme tesne prehrali.

Na ľade Nových Zámkov sme odohrali priamy súboj o ôsme miesto, ktoré zaručuje miestenku do play off.

Zápas začali lepšie domáci. Lepšie korčuľovali a tlačili sa pred Košarišťana v našej bránke. Prvú šancu si vypracovali rovnako domáci. V 7.minúte Škodovu strelu dorážal Varga, Košarišťan na dvakrát zabránil gólu. V 8.minúte už ale domáci dokázali dostať puk do siete. V prečíslení dvoch proti jednému po Šilleho nahrávke Šimun pomedzi betóny Košarišťana otvoril skóre zápasu. V tom čase vrcholil domáci tlak a Jurík mohol navýšiť vedenie domácich,  Košarišťan tentoraz nedovolil puku prejsť do siete. Do konca úvodnej tretiny sme videli sériu vylúčení na jednej či druhej strane, gól už ale nepadol a tak sme prehrávali najtesnejším rozdielom.

Druhú tretinu sme začali lepšie korčuľovať a náš pohyb bol o poznanie iný, ako tomu bolo v úvodnej tretine. Aktívnym pohybom sme si vypýtali faul po ktorom nasledovala naša presilová hra. V nej sa po kombinácii na modrej čiare dostal k strele Kriška a Laco pekným tečom tesne pred domácim gólmanom poslal puk do siete a vyrovnal stav stretnutia. Naša aktivita bola v tejto chvíli na vrchole. Bohužiaľ, domáci nás schladili druhým gólom v našej sieti. V 35.minúte zakombinovali v našom pásme Varga s Fábrym a poslali domácich opäť do vedenia. Viac gólov sme už nevideli, aj napriek dobrej Langhammerovej šanci, a tak boli na koni domáci.

Tretiu tretinu sa hralo dlhý čas bez prerušenia až prišla 44.minúta a Škodov gól v našej sieti. Ten využil našu ľahkovážnosť pri bránení a dorazil puk do siete. Následne v oslabení sa ocitol Rudolf Huna po chybe domácich na modrej čiare v nájazde, jeho strela ale neprekonala Baroša. Všetko si to ale vynahradil v 54.minúte, keď po Števuliakovej nahrávke z prvej spomedzi kruhov tvrdou strelou prekonal Baroša a dráma tak bola na svete. Aj napriek našej snahe sme už nedokázali streliť tretí gól a bohužiaľ sme v tomto dôležitom zápase na body nedosiahli.

Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: "V prvej tretine sme boli lepší, mali sme šance a išli sme aj do vedenia. V druhej tretine sme z toho vypadli a súper bol jasne lepší, ale podržal nás gólman. V tretej tretine sme dali gól, ubránili sme to, aj keď sme na konci urobili zbytočnú chybu a urobili zo zápasu drámu. Musím chlapcov pochváliť, bojovali. Boli tam chyby, ale sú to pre nás veľmi dôležité tri body do boja o play off."

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "V prvej tretine bol súper lepší, išiel do vedenia 1:0. Od druhej sme si vytvorili tlak, dali sme kontaktný gól. Paradoxne, v tom najväčšom tlaku, ktorý sme mali, sme urobili chybu a dostali sme gól na 2:1. Myslím, že toto rozhodlo o výsledku zápasu. Chlapci bojovali, nemožno im vyčítať, že by nemali snahu. Žiaľ, každá chyba, ktorú urobíme, je potrestaná. Musíme sa z nich poučiť a ísť do ďalších zápasov. Sezóna je ešte dlhá a musíme bojovať ďalej."

 

„EŠKU“ teraz čaká domáci duel proti Zvolenu v piatok 26.1. o 17:00. V nedeľu cestuje do Detvy.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

39.kolo

HC Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš                 3:2 (1:0,1:1,1:1)

Góly: Góly: 8. Šimun (Šille), 35. R. Varga (Fábry), 44. Škoda (R. Varga, Š. Novotný) resp. 29. A. Laco (Kriška, Nádašdi) PP, 54. Rudolf Huna (Števuliak, Langhammer)

 

Strely: 30:28

Vylúčení: 2:3

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

HC Mikron Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nemec, Gründling, Bača, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Pacalaj, Nitriansky – Huna, Langhammer, Števuliak – Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Laco – Vybiral, Piatka, Uhrík

 

Rozhodcovia: Müllner, Novák – Krajčík, Výleta

Diváci: 1158

 

Tomáš Paprčka