HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Dôležitý zápas sme tesne prehrali.

Na ľade Nových Zámkov sme odohrali priamy súboj o ôsme miesto, ktoré zaručuje miestenku do play off.

Zápas začali lepšie domáci. Lepšie korčuľovali a tlačili sa pred Košarišťana v našej bránke. Prvú šancu si vypracovali rovnako domáci. V 7.minúte Škodovu strelu dorážal Varga, Košarišťan na dvakrát zabránil gólu. V 8.minúte už ale domáci dokázali dostať puk do siete. V prečíslení dvoch proti jednému po Šilleho nahrávke Šimun pomedzi betóny Košarišťana otvoril skóre zápasu. V tom čase vrcholil domáci tlak a Jurík mohol navýšiť vedenie domácich,  Košarišťan tentoraz nedovolil puku prejsť do siete. Do konca úvodnej tretiny sme videli sériu vylúčení na jednej či druhej strane, gól už ale nepadol a tak sme prehrávali najtesnejším rozdielom.

Druhú tretinu sme začali lepšie korčuľovať a náš pohyb bol o poznanie iný, ako tomu bolo v úvodnej tretine. Aktívnym pohybom sme si vypýtali faul po ktorom nasledovala naša presilová hra. V nej sa po kombinácii na modrej čiare dostal k strele Kriška a Laco pekným tečom tesne pred domácim gólmanom poslal puk do siete a vyrovnal stav stretnutia. Naša aktivita bola v tejto chvíli na vrchole. Bohužiaľ, domáci nás schladili druhým gólom v našej sieti. V 35.minúte zakombinovali v našom pásme Varga s Fábrym a poslali domácich opäť do vedenia. Viac gólov sme už nevideli, aj napriek dobrej Langhammerovej šanci, a tak boli na koni domáci.

Tretiu tretinu sa hralo dlhý čas bez prerušenia až prišla 44.minúta a Škodov gól v našej sieti. Ten využil našu ľahkovážnosť pri bránení a dorazil puk do siete. Následne v oslabení sa ocitol Rudolf Huna po chybe domácich na modrej čiare v nájazde, jeho strela ale neprekonala Baroša. Všetko si to ale vynahradil v 54.minúte, keď po Števuliakovej nahrávke z prvej spomedzi kruhov tvrdou strelou prekonal Baroša a dráma tak bola na svete. Aj napriek našej snahe sme už nedokázali streliť tretí gól a bohužiaľ sme v tomto dôležitom zápase na body nedosiahli.

Miroslav Mach, tréner Nových Zámkov: "V prvej tretine sme boli lepší, mali sme šance a išli sme aj do vedenia. V druhej tretine sme z toho vypadli a súper bol jasne lepší, ale podržal nás gólman. V tretej tretine sme dali gól, ubránili sme to, aj keď sme na konci urobili zbytočnú chybu a urobili zo zápasu drámu. Musím chlapcov pochváliť, bojovali. Boli tam chyby, ale sú to pre nás veľmi dôležité tri body do boja o play off."

Pavel Paukovček, tréner Liptovského Mikuláša: "V prvej tretine bol súper lepší, išiel do vedenia 1:0. Od druhej sme si vytvorili tlak, dali sme kontaktný gól. Paradoxne, v tom najväčšom tlaku, ktorý sme mali, sme urobili chybu a dostali sme gól na 2:1. Myslím, že toto rozhodlo o výsledku zápasu. Chlapci bojovali, nemožno im vyčítať, že by nemali snahu. Žiaľ, každá chyba, ktorú urobíme, je potrestaná. Musíme sa z nich poučiť a ísť do ďalších zápasov. Sezóna je ešte dlhá a musíme bojovať ďalej."

 

„EŠKU“ teraz čaká domáci duel proti Zvolenu v piatok 26.1. o 17:00. V nedeľu cestuje do Detvy.

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

39.kolo

HC Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš                 3:2 (1:0,1:1,1:1)

Góly: Góly: 8. Šimun (Šille), 35. R. Varga (Fábry), 44. Škoda (R. Varga, Š. Novotný) resp. 29. A. Laco (Kriška, Nádašdi) PP, 54. Rudolf Huna (Števuliak, Langhammer)

 

Strely: 30:28

Vylúčení: 2:3

Presilovky: 0:1

Oslabenia: 0:0

 

HC Mikron Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nemec, Gründling, Bača, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Pacalaj, Nitriansky – Huna, Langhammer, Števuliak – Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Laco – Vybiral, Piatka, Uhrík

 

Rozhodcovia: Müllner, Novák – Krajčík, Výleta

Diváci: 1158

 

Tomáš Paprčka