HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Konečne dvakrát po sebe.

pridané: 12.01.2018

V ďalšom ligovom kole sme cestovali do Žiliny. Očakával sa vyrovnaný zápas a boj o každý centimeter ľadu.

Od úvodu zápasu sa tieto slová aj potvrdzovali. Domáci podporovaní myšlienkou, že majú na krku ultimátum sa snažili o malý kúsok viac ako naši chlapci, ale šancí bolo ako šafránu. Prvá vážnejšia prišla v 11.minúte, keď domáci Hruška nabíjal Tvrdoňovi, Košarišťan ale betónom pekne zasiahol a nedovolil skórovať hladným Vlkom. Aj ďalšia šanca patrila domácim, keď Holovič tečoval Handlovského strelu, Košarišťan opäť úspešne zasiahol. Potom už sme aj my ukázali, čo vieme. Piatka sa pekne natláčal pred Tomeka, puk sa mu ale nepodarilo dostať do siete. Pri vylúčení Kozáka našiel Uram krásnou nahrávkou Matúša Sukeľa, ani ten nedokázal pretlačiť puk za brankára. Gól sme tak v prvej tretine nevideli a stav bol vyrovnaný.

V druhej tretine sa už predsa len roztrhlo vrece s gólmi. Ako prvý sa presadili domáci v 24.minúte. Pospíšil po pravej strane dotiahol puk do pásma. Prvú strelu Košarišťan vyrazil, ale na dorážku Holoviča už nedosiahol. Vyrovnanie prišlo v 28.minúte. Gründling poslal od modrej puk smerom na bránu, pred Tomekom ho tečoval Langhammer a domáci brankár nedokázal zareagovať. Jediný legionár v našom drese tak vyrovnal stav stretnutia. Do konca prostrednej tretiny sme sa ešte stihli dostať aj do vedenia. Predtým sme sa ale museli brániť v dvojnásobnej oslabovke, na naše šťastie sme dokázali udržať vyrovnaný stav. A tak sme mohli udrieť my. Aktívny Langhammer po Hunovej nahrávke po peknej strele po druhýkrát prekonal domáceho gólmana. Po dvoch tretinách sme tak viedli o jeden gól.

Od začiatku tretej tretiny sa domáci snažili vyrovnať stav stretnutia a to sa im podarilo zanedlho po úvodnom buly poslednej dvadsaťminútovky. V 43.minúte Stupka po prihrávke z pravého rohu strelou pomedzi Košarišťanove betóny vyrovnal stav stretnutia. V 47.minúte sme po Kriškovej tvrdej strele, ktorá skončila na tyčke mohli opäť viesť, bohužiaľ, nebolo nám dopriate. Minútu pred koncom mohol domáci Klimenta zrušiť vyrovnaný stav, osamotený pri pravej Košarišťanovej tyčke sa však k puku nedostal, a tak nasledovalo predĺženie.

V predĺžení sme sa najprv museli brániť doznievajúcej oslabovej hre, ktorú sme úspešne ubránili, a tak sme sa mohli nadýchnuť k útoku na druhý bod do extraligovej tabuľky. Po Suchého delovke poskakoval puk po bránkovej čiare, za ktorú ju nakoniec upratal Richard Rapáč a "EŠKA" si tak pripísala druhé víťazstvo po predĺžení za sebou.

"EŠKA" DO TOHO!!!

 

Tipsport liga

36.kolo

MšHK Žilina - MHK 32 Liptovský Mikuláš            2:3pp (0:0,1:2,1:0 - 0:1)

Góly: 24. Holovič (Handlovský, Pospíšil), 43. Stupka (Pospíšil, Konečný) – 28. Langhammer (Gründling, Huna), 35. Langhammer (Huna), 64. Rapáč (Suchý, Langhammer)

 

Strely: 51:21

Vylúčení: 5:5

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Mazanec, Kozák, Andersons, Juraško, Chaloupka, Roman, Hatala, Mendrej – Pospíšil, Holovič, Handlovský – Jurík, Hruška, Tvrdoň – Klimenta, Húževka, Švihálek – Rogoň, Konečný, Stupka

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Gründling, Nemec, Suchý, Kuráli, Mezovský, Nádašdi, Moravčík, Pacalaj – Števuliak, Langhammer, Huna – Rapáč R., Paukovček, Sukeľ J. – Uram, Sukeľ M., Kriška – Uhrík, Piatka, Laco

 

Rozhodcovia: Štefik, Konc – Kollár, Rojík

Diváci: 882

 

Tomáš Paprčka