HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Všetko sa raz skončí

pridané: 08.01.2018

Sériu prehier sme zastavili proti majstrovi a lídrovi tabuľky.

V rámci 35.kola zavítal na Liptov majster a líder tabuľky z Banskej Bystrice, ktorý ťahal sériu 10. výhier, my naopak, sériu 11. prehier. Všetko má však svoj začiatok a koniec. Ten, kto bol dnes na zimáku a meral cestu na zápas určite svoju účasť neľutuje. Po nervy drásajúcom závere sme dokázali otočiť nepriaznivý stav.  

Začali sme priam ideálne, keď sme už po necelej minúte v početnej výhode otvorili skóre zásluhou Richarda Rapáča. Zápas pokračoval v dobrom tempe. „EŠKA“ viackrát pohrozila pred súperovou bránkou, no Lassila bol pozorný. Skóre sa napokon menilo v 15.minúte. Naši chlapci si nepostrážili v presilovke zadné dvierka a Ďatelinka sa počas vlastného oslabenia dostal do úniku a proti Hollému nezaváhal. V závere prvého dejstva sa mohli zverenci Pavla Paukovčeka dostať opäť do vedenia. Paukovček sa pred Lassilom dostal k odrazenému puku, no bystrický brankár potvrdil svoje kvality. Po úvodnej dvadsaťminútovke tak svietil na tabuli vyrovnaný stav.

Úvod druhej tretiny patril hosťom. Tí sa vďaka Asselinovi dostali do vedenia, následne ďalej stupňovali tlak. Naši chlapci bojovali, no len zriedka sa dostávali do útočného pásma súpera. Druhú časť poznačili aj viaceré vylúčenia na oboch stranách. V 31.minúte vyškolili "barani" „EŠKU“  v jej vlastnom pásme, keď kombináciu zakončil do poloprázdnej Hollého brány Giľák. V závere druhej tretiny bola hra dlhšie prerušená. V 38.minúte musel striedačku opustiť domáci tréner Paukovček, ktorý frustrovane vyhodil fľašu na ľadovú plochu po druhom vylúčení za príliš veľa hráčov na ľade. Po dvoch tretinách sme tak prehrávali dvojgólovým rozdielom.

Do tretieho dejstva sme nastúpili bojovnejšie a aktívnejšie. Najskôr skončil tesne vedľa teč Števuliaka, o pár sekúnd neskôr predviedol proti Matúšovi Sukeľovi skvelý zákrok Lasilla. Napokon sa nám podarilo znížiť v početnej výhode, keď v 53.minúte Uram prepálil z pravej strany aj z dávkou šťastia a teču bystrického hráča Lassilu. Necelých osem minút pred koncom tretej tretiny dostal Laco 5+DKZ, no hostia absolútne premárnili svoju príležitosť. Po viacerých vylúčeniach naopak umožnili „EŠKE“ presilovku 5 na 3, v ktorej sme ešte neuspeli, no následne v poslednej minúte v hre bez brankára prekonal Lassilu Richard Rapáč a poslal tak zápas do predĺženia.

V predĺžení mal skvelú príležitosť Mezovský, ktorého teč skončil iba na žŕdke. O víťazovi tak museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, v ktorých bol úspešný ako jediný Števuliak a tak na tribúnach mohla začať veľká oslava víťazstva po tom, ako sme sa vzopreli nepriaznivému stavu.

 

„EŠKA“ DO TOHO!!!

 

 

Tipsport liga

35.kolo

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC 05 Banská Bystrica                   4:3sn (1:1,0:2,2:0,0:0 – 1:0)

Góly: 1. R. Rapáč (Rudolf Huna) PP, 53. Uram (Kriška) PP, 60. R. Rapáč (Kriška, Uram) PP, rozhodujúci sam. nájazd Števuliak - 15. Ďatelinka (T. Surový) OS, 22. Asselin, 31. Giľák (Asselin, Faille)

 

Strely: 33:26

Vylúčení: 6:10 + A. Laco (L. Mikuláš) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku

Presilovky: 3:0

Oslabenia: 0:1

 

Liptovský Mikuláš: J. Hollý - Tabaček, Pacalaj, Kurali, Suchý, Nádašdi, Mezovský, J. Nemec, Gründling - Rudolf Huna, Langhammer, Števuliak - R. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ - Kriška, M. Sukeľ, Uram - A. Laco, Piatka, Uhrík

Banská Bystrica: Lassila - Kubka, Ďatelinka, Sedlák, M. Rosandič, Aliu, G. Gélinas, Delisle - Bortňák, T. Surový, Brittain - Gabor, Bubela, Bartánus - Giľák, Faille, Asselin - Kabáč, Češík, Róth

 

Rozhodcovia: Snášel, Orolín - M. Smrek, Stanzel

Diváci: 679

 

Tomáš Paprčka

TASR