HC 19 Humenné
HC Košice
HC MIKRON Nové Zámky
HC SLOVAN Bratislava
HC ‘05 Banská Bystrica
HK Dukla Ingema Michalovce
HK DUKLA Trenčín
HK GROTTO Spišská Nová Ves
HK Nitra
HK Poprad
HKM Zvolen
Logo
Logo

Marekov návrat na body nestačil

Po zranení sa do zostavy vrátil náš najproduktívnejší hráč, Marek Uram, ale ani on nezabránil ďalšej prehre.

V Poprade sme nezačali najlepšie. V 2.minúte sme si nerozumeli v strednom pásme, puk sa dostal k Dávidovi Bucovi a ten prvýkrát prekonal Košarištana. Naši hráči ostali po inkasovanom góle zaskočení, a domáci "kamzíci" boli v tejto fáze zápasu aktívnejší. "EŠKA" mohla vyrovnať, keď si slabšiu chvíľku vybral popradský brankár Corbeil, ktorý chyboval v rozohrávke. Tú zachytil Števuliak, ale ponúknutú príležitosť nevyužil. Do prvej prestávky navýšili Popradčania svoj náskok na dva góly. V 15.minúte sa parádnou strelou švihom prezentoval Patrik Svitana. Do šatní sme tak odchádzali v horšej pozícii ako domáci.

Mohli sme mať raketový nástup do druhého dejstva. Na konci 21.minúty najprv Tabaček delovkou od modrej opečiatkoval popradskú bránu. Následne sa puk odrazil k osamotenému Števuliakovi, ktorý ale trestuhodne netrafil prázdnu bránku. Konečne sme sa dočkali zníženia až v 38.minúte. Po Števuliakovom priťuknutí sa do úniku dostal Rudolf Huna a blafákom vycvičil brankára Popradu. "EŠKA" mohla vyrovnať pri vylúčení Petrana. Viacero nebezpečných situácií ale Corbeil spoľahlivo vyriešil. Po strete Abdula s protihráčom na začiatku 47.minúty nevydržalo nápor plexisklo a muselo sa vymeniť. Rozhodcovia preto obe mužstvá poslali do šatní a zápas sa prerušil. V Poprade sa nehralo približne 15 minút.

Vynútená prestávka pomohla domácim. Na ľade sa ale po návrate viac bojovalo ako hralo. Rozuzlenie zápasu priniesla 53.minúta. Mlynarovičov pokus zapadol za chrbát prekvapeného Košarištana a opäť sme prehrávali o dva góly. Keď sa už zdalo, že sa zápas bude dohrávať, podarilo sa nám znížiť. Minútu a pol pred koncom riadnej hracej doby dorazil Tabačekovu strelu Uram. Dramatický záver už bohužiaľ zmenu skóre nepriniesol. Chlapci podali bojovný výkon, na body to ale ani tentoraz nestačilo.

 

Tipsport liga

34.kolo

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuáš                   3:2 (2:0,0:1,1:1)

Góly: 2. Buc (Abdul), 15. Svitana (Paločko ml.), 53. Mlynarovič (Štrauch) - 38. Huna (Števuliak), 59. Uram (Tabaček, Števuliak)

 

Strely: 21:33

Vylúčení: 3:4 + Nádašdi (Liptovský Mikuláš) 10 minút za nešportové správanie

Presilovky: 0:0

Oslabenia: 0:0

 

Poprad: Corbeil – Brejčák, McDowell, König, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Abdul, Heizer, Buc – Paločko, Vartovník, Bondra – Lichanec, Paločko ml., Hvila

Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Moravčík, Tabaček, Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, Gründling, Nemec – Števuliak, Langhammer, Ru. Huna – J. Sukeľ, Paukovček, B. Rapáč – Uram, M. Sukeľ, Kriška – Uhrík, Piatka, Laco

 

Rozhodcovia: Kalina, Štefik – Gajan, Gavalier

Diváci: 1521

 

Tomáš Paprčka

foto: Adrián Danaj